reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny.

Również doczekałam się mojego drugiego cudu, choć ciąża nie była łatwa przez liczne krwawienia, krwotoki które mnie spotkały. Przez te komplikacje i wcześniejsze poronienia psychicznie nie byłam wstanie opowiadać o ciąży, ale Was czytałam. Najchętniej w tym okresie ukryłabym się w domu i nic nikomu nie mówiła. Dziś mój synek ma prawie 4 tygodnie urodził się w 36+0tc, ale na szczęście jest zdrowiutki:). Nieprawidłowości ,które u mnie zdiagnozowano to mutacja Pai-1 homo, MLR-brak hamowania, zespół antyfosfolipidowy. Leki w ciąży clexana 0,4, encorton 10mg do 34 tc, luteina, duphaston (do dnia porodu). Ze względu na krwotok w 20 tc przestałam brać acard.

Dziękuje Wam, za to, że jesteście i tworzycie to forum, bo dzięki jednej z Was trafiłam do dr Królik, która wdrożyła leki w ostatniej chwili, dzięki którym się udało :)

reklama
Dziewczyny jesteście wspaniałe @bea25ta dziękuję ,że to napisałaś bałam się strasznie.

Zosia nasz największy cud urodzona przez cc 9:59 waga 3150 gram 56 cm jesteśmy bardzo szczęśliwi. Teraz kilka słów walczcie dziewczyny o ten cud nie ważne jest wszystko co mamy posiadamy nie poddawajcie się nigdy gdy rodzi się dziecko zmienia się wszystko i ono jest najważniejsze.
Ogromne gratulacje!!!!!!! Cieszcie się sobą [emoji7][emoji173]️[emoji7]

Dziewczyny biorące luteinę dowcipną.. miałyście infekcje po niej? Biorę ją od kilku dni i jest masakra od wczoraj wieczorem. Piecze,swędzi. Smaruję żelem provag i biorę doustnie lacibios,ale wątpię,że to pomoże. Wizyta dopiero w czwartek za tydzień. Nie wiem jak ja dalej będę sobie wkładać tą luteinę :(
@Porzeczka1234 gratuluję !! Cieszę się,że wszystko poszło dobrze i macie już swój wielki Cud przy sobie ! Wspaniała Zosieńko, witaj na świecie !! [emoji173] wzruszyłam się... :)
Na szczęście na razie nie mam większego pieczenia ale biorę luteinę na zmianę dopochwowo i doodbytniczo. Mój gin tez zaleca doodbytniczo żeby nie było infekcji. Biorę czasem dopochwowo jak wiem ze dwójeczki w danym dniu jeszcze nie było i jest na nią potencjał w najbliższych godzinach ;)

Jak tylko czuje niepewność w kwesti pieczenia, to od razu biorę lactovaginal dopochwowo, pije żurawinę z dodatkowa witamina c w proszku, i staram się zażywać probiotyk doustny - trivagin to jest ten co Destino poleca. Ale jak nie ma tego w aptece to kupuje Provag.

No i nasiadówki w Vagosanie - ziółka.

U mnie dzisiaj dalej biel. Beta jutro rano... albo jeszcze dzisiaj podjade.. zobacze. Właśnie dojeżdżam do wro.

@fiolkowa Super że się odezwałaś ! Ostatnio myślałam o Tobie jak Twoja historia się potoczyła, bo pamiętam że samą ciążę chyba potwierdziłaś już w 6 tygodniu a 12 miałaś krwawienia tak? Cieszę się że wszystko u was tak dobrze się skończyło i że masz drugiego chłopczyka ! Gratulacje <3

@Ilis91 jadę do Galerii Krakowskiej rano na zakupy do intimissimi :D pewnie będę tak około 11 :D ?

@anetkruczek tak doskonale pamiętasz. Ciąże potwierdziłam w 6 tc, w tedy juz na USG było widać krew, pani dr powiedziała, że wdraża leki bo tak wypada. Wieczorem juz krwawiłam, mimo to zaczęłam brać leki, beta rosła, przestałam krwawić. W 12 tc znowu krwawienie, dostałam mega dawki duphastonu, 18 tc kolejne dość spore wylądowałam w szpitalu, ciąża wygląda ładnie, diagnoza krwawienie z powodu krwiaka nad ujściem szyjki. W 20/21 tc dostałam takiego krwotoku, że lekarz na IP myślał, że rodzę, lało się ze mnie strasznie. Diagnoza, krwawienie spowodowane przez acard. Robiłam tydzień przed tym zdarzeniem badania na przeciwciała. Wynik nie wykazał p.antykardiolipinowych igg i igm. Zasługa encortonu. 29 tc plamienie czerwoną krwią z powodu skrócenia się szyjki. Założono pessar .

Dziewczyny jesteście wspaniałe @bea25ta dziękuję ,że to napisałaś bałam się strasznie.

Zosia nasz największy cud urodzona przez cc 9:59 waga 3150 gram 56 cm jesteśmy bardzo szczęśliwi. Teraz kilka słów walczcie dziewczyny o ten cud nie ważne jest wszystko co mamy posiadamy nie poddawajcie się nigdy gdy rodzi się dziecko zmienia się wszystko i ono jest najważniejsze.
Porzeczka [emoji173] [emoji172] [emoji171] [emoji170] [emoji169] jest cudna!! Siedzę i ryczę jak bobr! Tak bardzo Wam gratuluję tego Cudu. Wycaluj Zosienke od Ciotki! Trzymaj się dzielnie Mamo!!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dżoł tylko zastanawiam sie czy Te wszystkie bakterie nie wplynely na jakosc nasienia.

Pixi.nova kciuki za badania. U mojego dziecka tez byla trisomia 22 chromosomu i tez sie zastanawiam czy to nie immunologia.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 ucaluj Zosie. Gratuluje mamusi i tatusiowi

@Ilis91 kup w aptece vagosan i rob przez tydzien nasiadowki, myj sie szarym mydlem w intymnych miejscach, bierz 2x1 trivagin. A luteine mozesz aplikowac doodbytu. Rownie dobrze sie wchlania i to w calosci. Nie wyplywa jak z pochwy. Czesto sie lapie infekcje przy luteinie bo ona zmienia ph pochwy.

@marzycielka81 oczywiscie ze warto

@fiolkowa gratuluje dzidziusia

Dzis 29 tc. Kazdy tydzien nas cieszy. M ciagle przytula sie do brzuszka. Jeszcze nie widzialam by ktos tak cudownie cieszyl sie ciaza. Jesem szczesciara
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry