reklama
Dżoana1234
Początkująca w BB
@Destino, Jesli chodzi o Encorton to rozmawialam z dwoma ginekologami, ktorzy mi go przepisali. Powiedzieli, ze takie sa standardy na swiecie i nie mam az tak duzych tych przeciwcial ANA. Dodali takze, ze 5mg to jest bezpieczna dawka dla plodu, co rowniez przeczytalam w internecie. A jak bylo u Was?
Dziekuje
Dziekuje
@Dzoana1234 ana mam ujemne. Bez encortonu nie podeszlabym do kolejnej ciazy. Endokrynolog sugerowal dawkw 20, ale wzielam 15 bo mam guza na watrobie i balam sie ze tego nie wytrzyma. Narazie dzidzia zdrowa
@Kwiatuszekk2 brakuje mi tu troche zyczliwych i znajomych ludzi
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
bertha
Fanka BB :)
@Dzoana1234 ana mam ujemne. Bez encortonu nie podeszlabym do kolejnej ciazy. Endokrynolog sugerowal dawkw 20, ale wzielam 15 bo mam guza na watrobie i balam sie ze tego nie wytrzyma. Narazie dzidzia zdrowa
To na co masz zalecony encorton? Jakie wyniki miałaś złe?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dżoana1234
Początkująca w BB
W takim razie moze powinnam to jeszcze skonsultowac z jakims endokrynologiem. Czy ktos z Was zna jakiegos dobrego, np. z Wroclawia?
matulkaa
@Kwiatuszekk23, @anetkruczek bardzo się cieszę, że wszystko ok. Niech kruszyny zdrowo rosną [emoji8]
@Gabiś malutka prześliczna
@mała79 bardzo proszę, tobie się bardziej przydadzą.
@bertha, usg u Rajtar-Ciosek w Słomnikach. Ale na początku jak zaczęłam do niej chodzić to sprzęt jakim dysponuje wydawał mi się strasznie słaby. A tu taka fajna fotka wyszła [emoji7] Przykro mi, że nie było jednak drugiej kreski. Jesteś najbardziej pozytywną staraczką, i tobie w końcu się uda [emoji8]
@burczuś wypoczywaj, a może jakaś pamiątka z urlopu będzie [emoji8]
@kas90 smrodek powiadasz [emoji12] u mnie nie padły żadne epitety
@bea25ta nie u P., do niego jadę w przyszłym tygodniu to porównam sobie wydruki. Ale jedno doktorkowi trzeba przyznać. Bardzo długo i dokładnie wszystko sprawdza, a ja mam się czas nacieszyć maleństwem [emoji12] ostatnio, mimo że było jeszcze za wcześnie mierzył nawet przezierność karkową.
Nigdy wcześniej nie dotarliśmy tak daleko, bardzo się cieszę.
@Funia90 apropo lodów niewiedzieć czemu, każdy mój powrót do domu w ostatnim czasie kończy się w lodziarni. Ale co ja poradzę, że wszystkie ścieżki prowadzą na lodzika [emoji12]
@anetkruczek ja przed przyjmowaniem haparyny, na samym początku ciąży miałam d-dimery 501 i P. nie widział potrzeby, abym zaczęła się kłuć. Mimo to kłuję się cały czas ostatni wynik to 393.
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
@Gabiś malutka prześliczna
@mała79 bardzo proszę, tobie się bardziej przydadzą.
@bertha, usg u Rajtar-Ciosek w Słomnikach. Ale na początku jak zaczęłam do niej chodzić to sprzęt jakim dysponuje wydawał mi się strasznie słaby. A tu taka fajna fotka wyszła [emoji7] Przykro mi, że nie było jednak drugiej kreski. Jesteś najbardziej pozytywną staraczką, i tobie w końcu się uda [emoji8]
@burczuś wypoczywaj, a może jakaś pamiątka z urlopu będzie [emoji8]
@kas90 smrodek powiadasz [emoji12] u mnie nie padły żadne epitety
@bea25ta nie u P., do niego jadę w przyszłym tygodniu to porównam sobie wydruki. Ale jedno doktorkowi trzeba przyznać. Bardzo długo i dokładnie wszystko sprawdza, a ja mam się czas nacieszyć maleństwem [emoji12] ostatnio, mimo że było jeszcze za wcześnie mierzył nawet przezierność karkową.
Nigdy wcześniej nie dotarliśmy tak daleko, bardzo się cieszę.
@Funia90 apropo lodów niewiedzieć czemu, każdy mój powrót do domu w ostatnim czasie kończy się w lodziarni. Ale co ja poradzę, że wszystkie ścieżki prowadzą na lodzika [emoji12]
@anetkruczek ja przed przyjmowaniem haparyny, na samym początku ciąży miałam d-dimery 501 i P. nie widział potrzeby, abym zaczęła się kłuć. Mimo to kłuję się cały czas ostatni wynik to 393.
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
roxie123
Ja mam ANA ok i mam encorton w żelaznym zestawie , biorę teraz 2tabletki 5mg na raz żeby była dyszka ,tak jak doradzałyście nie sądzę żeby 10mg jakoś zaszkodziło ...co Wy o tym myślicie ważę 51kg .
Dzisiaj M wziął mnie na basen odkryty się popluskać , pogoda super więc skorzystałam
Miłego weekendu :*
Dzisiaj M wziął mnie na basen odkryty się popluskać , pogoda super więc skorzystałam
Miłego weekendu :*
iveo
@Destino A teraz dalej bierzesz Encorton w dawce 15?
Mam nadzieję że spotkasz tu fajnych ludzi bo miasto jak miasto jak się ma fajnych znajomych i rodzine to wszędzie może być dobrze
Ja się kilka razy przeprowadzalam i tyle mogę stwierdzić że nie lubię małych miasteczek a w dużym mieście każdym czuje się rewelacyjnie
Gorzej jak ktoś ma odwrotnie i mu się przytrafiło w Krakowie mieszkać
Krakow jak dla mnie to świetna baza wypadowa w różne miejsca tyle tu gorek naokoło ☺
Jeszcze myślałam że fajnie że tu będę mieszkać bo kliniki i najlepsi lekarze
No ale to akurat ńiekoniecznie.....
@roxie123 10 mg to standardowa dawka żeby nie odrzucać ciąży mniej brać podobno bez sensu
Mam nadzieję że spotkasz tu fajnych ludzi bo miasto jak miasto jak się ma fajnych znajomych i rodzine to wszędzie może być dobrze
Ja się kilka razy przeprowadzalam i tyle mogę stwierdzić że nie lubię małych miasteczek a w dużym mieście każdym czuje się rewelacyjnie
Gorzej jak ktoś ma odwrotnie i mu się przytrafiło w Krakowie mieszkać
Krakow jak dla mnie to świetna baza wypadowa w różne miejsca tyle tu gorek naokoło ☺
Jeszcze myślałam że fajnie że tu będę mieszkać bo kliniki i najlepsi lekarze
No ale to akurat ńiekoniecznie.....
@roxie123 10 mg to standardowa dawka żeby nie odrzucać ciąży mniej brać podobno bez sensu
reklama
7Martynka88
@7Martynka88: u mnie rowniez wyszedl ANA3 ujemny a ANA2 mialam 1:640.
Wiec jesli Ty masz wiecej to powinnas dostac.
Dr. Krzysztof Fabijański, Ginemedica przy Dominikanskiej.
Pozdr.
Byłam raz u niego jak jeszcze pracował w Medicover. Dzięki - na pewno się zapiszę w przyszłym tygodniu [emoji6]
Mam nadzieje, że dorzuci mi encorton i uda się zajść w upragnioną ciążę [emoji6][emoji4]
Aaaa ja chodzę do endokrynologa - Anny Maj i jestem zadowolona ale na ANA to się raczej średnio zna
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: