reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Destino dziękuję i pokochasz Kraków musisz tylko znaleźć swoje miejsca w tym mieście :) z dzidziusiem będzie prościej bo Kraków ma piękne parki :*

reklama
@Destino, Jesli chodzi o Encorton to rozmawialam z dwoma ginekologami, ktorzy mi go przepisali. Powiedzieli, ze takie sa standardy na swiecie i nie mam az tak duzych tych przeciwcial ANA. Dodali takze, ze 5mg to jest bezpieczna dawka dla plodu, co rowniez przeczytalam w internecie. A jak bylo u Was?

Dziekuje

@Dzoana1234 ana mam ujemne. Bez encortonu nie podeszlabym do kolejnej ciazy. Endokrynolog sugerowal dawkw 20, ale wzielam 15 bo mam guza na watrobie i balam sie ze tego nie wytrzyma. Narazie dzidzia zdrowa

@Kwiatuszekk2 brakuje mi tu troche zyczliwych i znajomych ludzi

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Dzoana1234 ana mam ujemne. Bez encortonu nie podeszlabym do kolejnej ciazy. Endokrynolog sugerowal dawkw 20, ale wzielam 15 bo mam guza na watrobie i balam sie ze tego nie wytrzyma. Narazie dzidzia zdrowa

@Kwiatuszekk2 brakuje mi tu troche zyczliwych i znajomych ludzi

To na co masz zalecony encorton? Jakie wyniki miałaś złe?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Kwiatuszekk23, @anetkruczek bardzo się cieszę, że wszystko ok. Niech kruszyny zdrowo rosną [emoji8]
@Gabiś malutka prześliczna
@mała79 bardzo proszę, tobie się bardziej przydadzą.
@bertha, usg u Rajtar-Ciosek w Słomnikach. Ale na początku jak zaczęłam do niej chodzić to sprzęt jakim dysponuje wydawał mi się strasznie słaby. A tu taka fajna fotka wyszła [emoji7] Przykro mi, że nie było jednak drugiej kreski. Jesteś najbardziej pozytywną staraczką, i tobie w końcu się uda [emoji8]
@burczuś wypoczywaj, a może jakaś pamiątka z urlopu będzie [emoji8]
@kas90 smrodek powiadasz [emoji12] u mnie nie padły żadne epitety
@bea25ta nie u P., do niego jadę w przyszłym tygodniu to porównam sobie wydruki. Ale jedno doktorkowi trzeba przyznać. Bardzo długo i dokładnie wszystko sprawdza, a ja mam się czas nacieszyć maleństwem [emoji12] ostatnio, mimo że było jeszcze za wcześnie mierzył nawet przezierność karkową.
Nigdy wcześniej nie dotarliśmy tak daleko, bardzo się cieszę.
@Funia90 apropo lodów niewiedzieć czemu, każdy mój powrót do domu w ostatnim czasie kończy się w lodziarni. Ale co ja poradzę, że wszystkie ścieżki prowadzą na lodzika [emoji12]
@anetkruczek ja przed przyjmowaniem haparyny, na samym początku ciąży miałam d-dimery 501 i P. nie widział potrzeby, abym zaczęła się kłuć. Mimo to kłuję się cały czas ostatni wynik to 393.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha encorton na "strach" po poronieniach. Nie chcialam kolejny raz przez to przechodzic wiec nie podeszlabym bez zelaznego zestawu. Nie zaluje, bo nigdy nie bylam w 16t.

Ja mam ANA ok i mam encorton w żelaznym zestawie , biorę teraz 2tabletki 5mg na raz żeby była dyszka ,tak jak doradzałyście :) nie sądzę żeby 10mg jakoś zaszkodziło ...co Wy o tym myślicie ważę 51kg .
Dzisiaj M wziął mnie na basen odkryty się popluskać , pogoda super więc skorzystałam :)
Miłego weekendu :*

@Destino A teraz dalej bierzesz Encorton w dawce 15?
Mam nadzieję że spotkasz tu fajnych ludzi bo miasto jak miasto jak się ma fajnych znajomych i rodzine to wszędzie może być dobrze
Ja się kilka razy przeprowadzalam i tyle mogę stwierdzić że nie lubię małych miasteczek a w dużym mieście każdym czuje się rewelacyjnie
Gorzej jak ktoś ma odwrotnie i mu się przytrafiło w Krakowie mieszkać
Krakow jak dla mnie to świetna baza wypadowa w różne miejsca tyle tu gorek naokoło ☺
Jeszcze myślałam że fajnie że tu będę mieszkać bo kliniki i najlepsi lekarze
No ale to akurat ńiekoniecznie.....
@roxie123 10 mg to standardowa dawka żeby nie odrzucać ciąży mniej brać podobno bez sensu

reklama
@7Martynka88: u mnie rowniez wyszedl ANA3 ujemny a ANA2 mialam 1:640.
Wiec jesli Ty masz wiecej to powinnas dostac.
Dr. Krzysztof Fabijański, Ginemedica przy Dominikanskiej.
Pozdr.

Byłam raz u niego jak jeszcze pracował w Medicover. Dzięki - na pewno się zapiszę w przyszłym tygodniu [emoji6]
Mam nadzieje, że dorzuci mi encorton i uda się zajść w upragnioną ciążę [emoji6][emoji4]

Aaaa ja chodzę do endokrynologa - Anny Maj i jestem zadowolona ale na ANA to się raczej średnio zna ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry