reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś glukoza nie taka straszna ale po śniadaniu kanapki z szynka myślałam ze przywitam się z muszlą a później zjadłam cruasanta i ledwo żyje słodko mi a mała tańczy w brzuchu. Kochana co do hsg ja nie miałam żadnego znieczulenia wzięłam sobie imuprofen czy apap przed i na żywca usg i kontrast i sprawdzają muszę przyznać ze jak drożne to nic nie boli jak niedrożne to gorzej ale do przeżycia

@Destino bedzie dobrze regularne ruchy będziesz czuła koło 19-20 tygodnia teraz to troszkę za szybko . Wszystko będzie dobrze. Czekam z niecierpliwością na informacje po wizytowe

@Lili81 ja brałam encorton 15 mg przez 2 miesiące później półtora miesiąca 10 mg i 5 przez miesiąc. Eutyrox 75 na tarczycę na zbicie tsh

@anetkruczek jesli lubisz carry to możesz zrobić właśnie z carry robi sie jak zalewę occtową ale tam dodaje pół szklanki cukru i ta zalewa jest słodko-kwaśna ja robię tak cukinie i ogórki

Ostatnia edycja:
Kochana musialabys mi napisać cały przepis bo ja Nigdy nie robiłam ogórków ani moja mama. Ale mój sąsiad przyniósł mi.dzisiaj 10 kg :) i coś trzeba wykombinowac. Czy mogłabyś mi napisać dokładnie jak to się robi :*

I tak jestem strasznie szczupła ale nauczyłam się z tym żyć tzn dobrze ubierać i nie widać tak tego. A mam 168 wzrost więc niska nie jestem :)

@anetkruczek O ja cię...... ja 170 i 62 kg obecnie. Fakt, ze to jakieś 5 kg więcej po hormonach zeszłorocznych... I nue mige tego zgubić i wrócić do moich ulubionych 57 :(
Jak ja bym chciała być taka chudzinka

@anetkruczek oczywiście 1,5 litr wody, 200 ml octu, 1 łyżka soli, 1 łyżka gorczycy, 1 opakowanie carry i 1,5 szklanki cukru i ze 3-4 zabki czosnku ja lubię mniej ale jesli lubisz więcej to proszę bardzo. Gotujesz i zalewasz słoiki możesz pokroić w słupki ogorki ale możesz pokroić w talarki dodać trochę cebuli i papryki czerwonej i zrobić takie sałatki do obiadu polecam jest na prawde dobre. Ta zalewa to na ok 8 słoików po 400 ml
@marshia ja przed ciążą 66 i 170 a przed leczeniem pare lat wcześniej( 4) 58 byłam laska a teraz też jestem tylko trochę gruba haha taki żarcik trudno dziecko wazniejsze później wezmę się za siebie. A ty kochana jesteś szczupła także nie narzekać mi tu

Ostatnia edycja:
@Destino Kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie metyli i encortonu czy to możliwe aby tabletki wpłynęły tak znacząco na stan mojego zdrowia. Bardzo boli mnie kręgosłup na całej długości aż nie mogę spać w dzień też . Czasami odczuwam jakby moje nogi były z waty w stawach kolanowych do tego głowa boli i miewam dziwne nastroje. Nie wiem czy encorton może wywołać zmiany biorę go tylko po 10mg i to między 8-12 dc.

@Destino Kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie metyli i encortonu czy to możliwe aby tabletki wpłynęły tak znacząco na stan mojego zdrowia. Bardzo boli mnie kręgosłup na całej długości aż nie mogę spać w dzień też . Czasami odczuwam jakby moje nogi były z waty w stawach kolanowych do tego głowa boli i miewam dziwne nastroje. Nie wiem czy encorton może wywołać zmiany biorę go tylko po 10mg i to między 8-12 dc.

Kochana, nie wiem czy encorton może wpływać np na układ kostny. Ale moja siostra miała takie dolegliwości na tle nerwowym, długo nie mogła dojść od czego. Ona choruje też na endometriozę i hashimoto, więc myślała, że to może jakaś choroba autoimmunologiczna. Ale po zmianie pracy przeszło jej...

reklama
@bea25ta dzięki za douczenie :D :D :D
@Destino co to ma znaczyć jeszcze... trzeba wierzyć w Twojego dzidziolka no :* daj znać po wizycie 3 mam kciuki mocno :*
@anetkruczek jest ok i mam nadzieje , że będzie tylko lepiej :) jakie zdj ? czasami pod postem samo mi wyskakuje że niby coś wstawiam a ja nic nie daje ;/
Ty wazysz 40 kg ? chudzinka :) moja siostra ma 18 lat i waży 38 :O ale to chyba geny :p chociaż ja nigdy tak mało nie ważyłam ... zawsze byłam sucha i wahałam się między 45-8 przy wzroście ok.164 chciałam przytyć bardzo a nie dało się ...teraz ważę prawie 52 :O jem regularnie no i nie małe porcje ;/ no i koktajle piłam wysokokaloryczne od nich zaczynałam :) teraz robię się pączek no ale co poradzić :D zwalam na leki :p
@magda1208 kochana mi po encortonie nic po heparynie też nic ...bez zmian , no ewentualnie podejrzewam ,że robi mi się kaszka taka na czole po nim ale tak poza tym normalnie się czuję ;/ zapytaj lekarza , może akurat na Ciebie źle wpływa
@Kwiatuszekk23 widzisz :* to dobrze ...ważne , że jest taki przyrost :)

Do góry