reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś glukoza nie taka straszna ale po śniadaniu kanapki z szynka myślałam ze przywitam się z muszlą a później zjadłam cruasanta i ledwo żyje słodko mi a mała tańczy w brzuchu. Kochana co do hsg ja nie miałam żadnego znieczulenia wzięłam sobie imuprofen czy apap przed i na żywca usg i kontrast i sprawdzają muszę przyznać ze jak drożne to nic nie boli jak niedrożne to gorzej ale do przeżycia

@Destino bedzie dobrze regularne ruchy będziesz czuła koło 19-20 tygodnia teraz to troszkę za szybko . Wszystko będzie dobrze. Czekam z niecierpliwością na informacje po wizytowe

@Lili81 ja brałam encorton 15 mg przez 2 miesiące później półtora miesiąca 10 mg i 5 przez miesiąc. Eutyrox 75 na tarczycę na zbicie tsh

@anetkruczek jesli lubisz carry to możesz zrobić właśnie z carry robi sie jak zalewę occtową ale tam dodaje pół szklanki cukru i ta zalewa jest słodko-kwaśna ja robię tak cukinie i ogórki

Ostatnia edycja:
Kochana musialabys mi napisać cały przepis bo ja Nigdy nie robiłam ogórków ani moja mama. Ale mój sąsiad przyniósł mi.dzisiaj 10 kg :) i coś trzeba wykombinowac. Czy mogłabyś mi napisać dokładnie jak to się robi :*

I tak jestem strasznie szczupła ale nauczyłam się z tym żyć tzn dobrze ubierać i nie widać tak tego. A mam 168 wzrost więc niska nie jestem :)

@anetkruczek O ja cię...... ja 170 i 62 kg obecnie. Fakt, ze to jakieś 5 kg więcej po hormonach zeszłorocznych... I nue mige tego zgubić i wrócić do moich ulubionych 57 :(
Jak ja bym chciała być taka chudzinka

@anetkruczek oczywiście 1,5 litr wody, 200 ml octu, 1 łyżka soli, 1 łyżka gorczycy, 1 opakowanie carry i 1,5 szklanki cukru i ze 3-4 zabki czosnku ja lubię mniej ale jesli lubisz więcej to proszę bardzo. Gotujesz i zalewasz słoiki możesz pokroić w słupki ogorki ale możesz pokroić w talarki dodać trochę cebuli i papryki czerwonej i zrobić takie sałatki do obiadu polecam jest na prawde dobre. Ta zalewa to na ok 8 słoików po 400 ml
@marshia ja przed ciążą 66 i 170 a przed leczeniem pare lat wcześniej( 4) 58 byłam laska a teraz też jestem tylko trochę gruba haha taki żarcik trudno dziecko wazniejsze później wezmę się za siebie. A ty kochana jesteś szczupła także nie narzekać mi tu

Ostatnia edycja:
@Destino Kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie metyli i encortonu czy to możliwe aby tabletki wpłynęły tak znacząco na stan mojego zdrowia. Bardzo boli mnie kręgosłup na całej długości aż nie mogę spać w dzień też . Czasami odczuwam jakby moje nogi były z waty w stawach kolanowych do tego głowa boli i miewam dziwne nastroje. Nie wiem czy encorton może wywołać zmiany biorę go tylko po 10mg i to między 8-12 dc.

@Destino Kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie metyli i encortonu czy to możliwe aby tabletki wpłynęły tak znacząco na stan mojego zdrowia. Bardzo boli mnie kręgosłup na całej długości aż nie mogę spać w dzień też . Czasami odczuwam jakby moje nogi były z waty w stawach kolanowych do tego głowa boli i miewam dziwne nastroje. Nie wiem czy encorton może wywołać zmiany biorę go tylko po 10mg i to między 8-12 dc.

Kochana, nie wiem czy encorton może wpływać np na układ kostny. Ale moja siostra miała takie dolegliwości na tle nerwowym, długo nie mogła dojść od czego. Ona choruje też na endometriozę i hashimoto, więc myślała, że to może jakaś choroba autoimmunologiczna. Ale po zmianie pracy przeszło jej...

reklama
@bea25ta dzięki za douczenie :D :D :D
@Destino co to ma znaczyć jeszcze... trzeba wierzyć w Twojego dzidziolka no :* daj znać po wizycie 3 mam kciuki mocno :*
@anetkruczek jest ok i mam nadzieje , że będzie tylko lepiej :) jakie zdj ? czasami pod postem samo mi wyskakuje że niby coś wstawiam a ja nic nie daje ;/
Ty wazysz 40 kg ? chudzinka :) moja siostra ma 18 lat i waży 38 :O ale to chyba geny :p chociaż ja nigdy tak mało nie ważyłam ... zawsze byłam sucha i wahałam się między 45-8 przy wzroście ok.164 chciałam przytyć bardzo a nie dało się ...teraz ważę prawie 52 :O jem regularnie no i nie małe porcje ;/ no i koktajle piłam wysokokaloryczne od nich zaczynałam :) teraz robię się pączek no ale co poradzić :D zwalam na leki :p
@magda1208 kochana mi po encortonie nic po heparynie też nic ...bez zmian , no ewentualnie podejrzewam ,że robi mi się kaszka taka na czole po nim ale tak poza tym normalnie się czuję ;/ zapytaj lekarza , może akurat na Ciebie źle wpływa
@Kwiatuszekk23 widzisz :* to dobrze ...ważne , że jest taki przyrost :)

Do góry