reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczynki :)
Nie było mnie jeden dzień i 11 stron do nadrobienia :O znowu pewnie esej napiszę xD
Co u mnie... ostatnio po moich gorzkich żalach , które Wam tutaj wylewałam miałam rozmowę z M .
Powiedziałam wszystko co mi leżało na sercu ... biedny nie spał całą noc... budził się i całował mówił że kocha i żebym nigdy tak nie myślała . Piszę dzisiaj dopiero , bo wczoraj miałam wieczór z M no i mieliśmy gości :) przyjechały na chwilę moje kuzynki z małym po zdjęcia z chrztu , ale nie siedziały długo i od 17stej miałam M dla siebie :D istne lenistwo...leżeliśmy cały wieczór i oglądaliśmy filmy wyprzytulałam się za wszystkie czasy :) Tak inaczej jest po tej rozmowie , z resztą M sam wczoraj do mnie powiedział " widzisz jak jest dobrze razem ... chciałabyś inaczej ? " zmieniłam swoje nastawienie , staram się myśleć pozytywnie :) Śmiać mi się chce bo dostaje dziś takie smsy jakbym się cofnęła ileś lat wstecz xD
Powiem Wam ,że mój M ma wiele cierpliwości , nigdy nie podniósł na mnie głosu . Jest bardzo wyrozumiały ... jak widzi ,że mam zły dzień po prostu się wycofuje , nie kłuci ze mną , wieczorem jak ochłonę to przytuli i jest dobrze . Wiem ,że mam skarba , a ja jestem teraz trudna mimo,że zrobiłabym dla niego wszystko . No ale wiem ,że idzie do dobrego ...będziemy sam na sam u siebie w domku to wszystko obróci się do góry nogami , tutaj nie mamy prywatności i swobody a jak mieszkaliśmy za granicą to tak byliśmy nauczeni więc ciężko dostosować się do sytuacji ...ale jeszcze trochę i będziemy na swoim :)

@Kwiatuszekk23 sny biorą się z tego ,że po prostu za dużo rozmyślamy i się martwimy co dalej , ale nic się nie bój wszystko będzie dobrze 3mam kciuki :*
@bea25ta dziękuję :* skorzystałam z porady i wygadałam się ... ulżyło mi i jakoś inaczej jest . Teraz jakoś nie mam takiego piętna na starania , chce się cieszyć z tego co mam , w końcu przyjdzie dzień ,ze nie będę rozczarowana :)
Cieszę się ,że u Ciebie wszystko ok :) co do basenu , kazdy powód jest dobry żeby czasami pobeczeć hehe
@kas90 ciesze się ,że ktoś skorzystał z mojej wypowiedzi nie spodziewałam się :) faceci inaczej odbierają pewne sprawy dlatego warto wymieniać zdania . Oni przechodzą przez wszystko po swojemu . Mi jest o niebo lepiej po tej rozmowie , M tez zupełnie inaczej do mnie podchodzi , chyba nie spodziewał się ,że to wszystko ciąży na mnie aż tak :) A Twój mężulek wesoły gość haha :) dobrze że wszystko ok po wizycie mała rośnie pięknie <3
@mała79 cieszę się że wszystko dobrze po badaniu :) masaakra podziwiam ,że na żywca :O ja bym nie dała rady chyba ;/ mocna kobitka z Ciebie :) wiem ,że to wszystko się przeciąga ...ale jak już będziesz po wszystkich badaniach to będziesz pewna ,że wszystko jest ok i nie będziesz mieć wyrzutów ,że coś pominełaś . Jeszcze będziesz miała kolejne dzieciątko :)
@burczuś rozumiem Cię ...czekanie sprawia ,że ma się dosyć ;/ ale będzie dobrze :* ja teraz po tych niepowodzeniach też częściowo odpuściłam , bardziej zamieniłam nastawienie na korzystanie z życia i przyjemności niż myślenie nad tym że ma się udac ...
@marzycielka81 dasz rade wstrzyknąć heparynę ...ja od początku sama robię i chyba bym nie dała żeby ktoś mi robił :) nie jest to nic przyjemnego ale można się przyzwyczaić dasz radę :* pieknie tworzysz :)
@czarna_mala super ! czekam na Twoje testowanko :) o jacie ale kolacja :O wygląda pięknie , ale ja to jestem wybredna i bym nie zjadła , nie lubię serów xD
@dżoł ale piekny koteł ! cudaśny ! :)
@anetkruczek u mnie wszystko wraca do normy, walczę z psychiką , na razie jest fajnie i nastawienie pozytywne :) cieszę się że jest ciałko żółte na pewno zobaczysz serduszko ! :)
@iveo myślę ,że metyle nie zaszkodza a homocysteine pomogą zbić :)

Dziewczyny co to jest ovitrelle ? :p az mi głupio , bo nie wiem xD
Wątek z przepisami jak najbardziej na tak ! :)

Załączniki

• upload_2017-7-26_11-28-30.png
    upload_2017-7-26_11-28-30.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 82
    124 bajtów · Wyświetleń: 83
    124 bajtów · Wyświetleń: 82
    124 bajtów · Wyświetleń: 78
reklama
Burczus ja mialam. Klada Cie na stol i na koncu jest fotel ginekologiczny. Wpuszczaja Ci kontrast. Jesli nie masz zrostow nie boli. Jesli masz zrosty boli podbrzusze. Mnie bardzo bolalo. Badanie trwa 5 minut.

Roxie otrivellena wzrost jajeczek.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Ovitrelle na pęknięcie jajeczek, jsknpregnyl. :) na wzrost jajeczek to Np clistilbegyt.
A wenflon? Hmmmm, tez tego co pamietam to jakis dowcipnie to wstrzykiwali, ale skoro po 2 latach nie pamietam - znaczy, ze to nie żadna masakra ;)

Dziewczyny jadę jutro jednak na HSG, ktoś miał? może opisać?

Ja to miałam ,ale pod rtg nie usg i z moim niskim progiem bólu i bez głupiego jaśka , bez żurku też o_O tylko na jakimś znieczuleniu dałam radę i nawet potem nie bolał mnie brzuch ,ani nic.

@roxie123 ovitrelle jest na pęknięcie jajek tylko nie podawać mężowi ,żeby jemu nie pękły :D
:D

Lili ja tez jezdze do gamety, do Wojcika. Waze 79 i dal mi neoparin 0,6; encorton 10, euthyrox 75; luteina 50 ( 2x1); femibion 1x1, vitrum d3 forte(1x1). Wczoraj bylam u innego gina wg ktorego powinnam wlaczyc tez acard, wg Wojcika starczy neoparin. Moze dlatego ze nie mam mutacji. Niestety ciaza bio-chem.

Dziewczyny chcialam wykupic ovitrelle i babka do mnie 170 zl, w gamecie robia za 70 z usluga, pewnie maja jakis kontrakt czy cos ale az stowe wiecej ? [emoji33][emoji33][emoji33]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
ja chodze do Śliwińskiego, acard mam włączony do ciągłego użytku, biore go rano a wieczorem zastrzyki, tez nie mam mutacji, u mnie wykryto jedynie wysokie NK 33% ale nie moge ich niczym obniżyć. Może zacznij brać akard, przeciez chyba nie zaszkodzi. A na co jest ten euthyrox 75 ? A po zastrzykach to jest twoja pierwsza biochemiczna? Mi dr powiedział ze jak na zastrzykach sie nie uda to mamy jeszcze jedna próbę a póżniej juz tylko in vitro

@Lili81 pytam bo ja dostalam clecsan 0,6, bo wazylam prawie 70 kg, a ostatnio milewicz chcial zwiekszyc na 0,8, bo waze juz 73, a heparyne dobiera sie zarowno do wagi jak i do rodzaju schorzenia, bo przy laidenie tez duze dawki trzeba brac. To moja pierwsza ciaza w ktorej nie pekaja mi zyly i nie bola. U mnie ciaza bez heparyny nie pojdzie. Chcialam brac 10 encortonu a endo powiedzial ze min 20 powinnam bo waze prawie 70 kg. Wzielam 15, bo 20 watroba nie dalaby rady. I tak juz schodze z dawki i ciagle boli mnie i wydyma. Ja bralam leki od testu pozytywnego. I zeiekszalam heparyne powoli by sie krwiak nie zrobil i maloplytkowosc, wiec na poczatku 0,4, dopiero po 5tc 0,6.
Przy twojej wadze twoje dawki wydaja sie byc dobre. Nie wiem tylko jakie wyniki ci wyszly nie tak.

@Kwiatuszekk23 mi tez sie snilo poronienie na poczatku ciazy. Obudzilam sie nad ranem i ryczalam jak bobr a m mnie uspokajal. Wczoraj patrzylam na moje bety. W 4tc mialam 250. Ty naprawde masz szanse. Tylko poczekaj na przyrost. Potem bedziesz rozpaczac. Jeszcze jest nadzieja [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mi z wyników wyszły tylko podwyższone do 33% komórki NK. Co do dawek encortonu to mój lekarz mówi, że dla ciąży dawka 20 jest max aby nie zaszkodzić , chociaż jestem zdania, że im większa dawka encortonu to większe szanse na ciaże. Kiedyś brałam 35 encortonu i donosiłam do 13 tyg. jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to encorton odstawiłam i poroniłam. Wtedy brałam encorton z powodu zapalenia zatok. A w którym jesteś tyg? to twój pierwszy raz na zastrzykach?

@Lili81 to moja pierwsza coaza na zastrzykach. Mi juz gin powiedzial ze bez hepatyny mam male szanse na zywe dziecko. U nas w rodzinie sklonnosci do zylakow i zakrzepow choc moje badania tego nie pokazuja poza mutacja mhtfr. A encorton? Bez niego bym nie podeszla bo u nas troche innych przeszkadzaczy. Troche poczytalam i zdecydowalam sie wziac. Jestem w 14t 5d mam nadzieje ze zywej jeszcze ciazy [emoji8] o 15 sie dowiem. Ostatnio duzo zlych rzeczy bylo ale jestem dobrej mysli. Co nie znaczy ze sie nie boje. Tym bardziej ze czulam juz ruchy a od jakiegos czasu cisza.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa wiem właśnie z tym acardem i clexanem ale ja waze 40 kg.... I chyba po dwóch tygodniu clexanu krew mialam jak woda :) on mówi ze znajdzie złoty srodekni walczymy jedno i drugie pe nie koło 7 tygodnia. :) na razie mam badać czynniki krzepliwosci co dwa dni.

@roxie123 cieszę się ze napisałaś i ze jest ok :* ja nie widzę zdjęć które dodałeś :(

Ma któraś dziewczyna jakiś dobry przepis na ogórki do słoika może tak na słodko bardziej niż super kwasnie :)

reklama
Do góry