reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczynki :)
Nie było mnie jeden dzień i 11 stron do nadrobienia :O znowu pewnie esej napiszę xD
Co u mnie... ostatnio po moich gorzkich żalach , które Wam tutaj wylewałam miałam rozmowę z M .
Powiedziałam wszystko co mi leżało na sercu ... biedny nie spał całą noc... budził się i całował mówił że kocha i żebym nigdy tak nie myślała . Piszę dzisiaj dopiero , bo wczoraj miałam wieczór z M no i mieliśmy gości :) przyjechały na chwilę moje kuzynki z małym po zdjęcia z chrztu , ale nie siedziały długo i od 17stej miałam M dla siebie :D istne lenistwo...leżeliśmy cały wieczór i oglądaliśmy filmy wyprzytulałam się za wszystkie czasy :) Tak inaczej jest po tej rozmowie , z resztą M sam wczoraj do mnie powiedział " widzisz jak jest dobrze razem ... chciałabyś inaczej ? " zmieniłam swoje nastawienie , staram się myśleć pozytywnie :) Śmiać mi się chce bo dostaje dziś takie smsy jakbym się cofnęła ileś lat wstecz xD
Powiem Wam ,że mój M ma wiele cierpliwości , nigdy nie podniósł na mnie głosu . Jest bardzo wyrozumiały ... jak widzi ,że mam zły dzień po prostu się wycofuje , nie kłuci ze mną , wieczorem jak ochłonę to przytuli i jest dobrze . Wiem ,że mam skarba , a ja jestem teraz trudna mimo,że zrobiłabym dla niego wszystko . No ale wiem ,że idzie do dobrego ...będziemy sam na sam u siebie w domku to wszystko obróci się do góry nogami , tutaj nie mamy prywatności i swobody a jak mieszkaliśmy za granicą to tak byliśmy nauczeni więc ciężko dostosować się do sytuacji ...ale jeszcze trochę i będziemy na swoim :)

@Kwiatuszekk23 sny biorą się z tego ,że po prostu za dużo rozmyślamy i się martwimy co dalej , ale nic się nie bój wszystko będzie dobrze 3mam kciuki :*
@bea25ta dziękuję :* skorzystałam z porady i wygadałam się ... ulżyło mi i jakoś inaczej jest . Teraz jakoś nie mam takiego piętna na starania , chce się cieszyć z tego co mam , w końcu przyjdzie dzień ,ze nie będę rozczarowana :)
Cieszę się ,że u Ciebie wszystko ok :) co do basenu , kazdy powód jest dobry żeby czasami pobeczeć hehe
@kas90 ciesze się ,że ktoś skorzystał z mojej wypowiedzi nie spodziewałam się :) faceci inaczej odbierają pewne sprawy dlatego warto wymieniać zdania . Oni przechodzą przez wszystko po swojemu . Mi jest o niebo lepiej po tej rozmowie , M tez zupełnie inaczej do mnie podchodzi , chyba nie spodziewał się ,że to wszystko ciąży na mnie aż tak :) A Twój mężulek wesoły gość haha :) dobrze że wszystko ok po wizycie mała rośnie pięknie <3
@mała79 cieszę się że wszystko dobrze po badaniu :) masaakra podziwiam ,że na żywca :O ja bym nie dała rady chyba ;/ mocna kobitka z Ciebie :) wiem ,że to wszystko się przeciąga ...ale jak już będziesz po wszystkich badaniach to będziesz pewna ,że wszystko jest ok i nie będziesz mieć wyrzutów ,że coś pominełaś . Jeszcze będziesz miała kolejne dzieciątko :)
@burczuś rozumiem Cię ...czekanie sprawia ,że ma się dosyć ;/ ale będzie dobrze :* ja teraz po tych niepowodzeniach też częściowo odpuściłam , bardziej zamieniłam nastawienie na korzystanie z życia i przyjemności niż myślenie nad tym że ma się udac ...
@marzycielka81 dasz rade wstrzyknąć heparynę ...ja od początku sama robię i chyba bym nie dała żeby ktoś mi robił :) nie jest to nic przyjemnego ale można się przyzwyczaić dasz radę :* pieknie tworzysz :)
@czarna_mala super ! czekam na Twoje testowanko :) o jacie ale kolacja :O wygląda pięknie , ale ja to jestem wybredna i bym nie zjadła , nie lubię serów xD
@dżoł ale piekny koteł ! cudaśny ! :)
@anetkruczek u mnie wszystko wraca do normy, walczę z psychiką , na razie jest fajnie i nastawienie pozytywne :) cieszę się że jest ciałko żółte na pewno zobaczysz serduszko ! :)
@iveo myślę ,że metyle nie zaszkodza a homocysteine pomogą zbić :)

Dziewczyny co to jest ovitrelle ? :p az mi głupio , bo nie wiem xD
Wątek z przepisami jak najbardziej na tak ! :)

Załączniki

• upload_2017-7-26_11-28-30.png
    upload_2017-7-26_11-28-30.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 87
    124 bajtów · Wyświetleń: 88
    124 bajtów · Wyświetleń: 86
    124 bajtów · Wyświetleń: 82
reklama
Burczus ja mialam. Klada Cie na stol i na koncu jest fotel ginekologiczny. Wpuszczaja Ci kontrast. Jesli nie masz zrostow nie boli. Jesli masz zrosty boli podbrzusze. Mnie bardzo bolalo. Badanie trwa 5 minut.

Roxie otrivellena wzrost jajeczek.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Ovitrelle na pęknięcie jajeczek, jsknpregnyl. :) na wzrost jajeczek to Np clistilbegyt.
A wenflon? Hmmmm, tez tego co pamietam to jakis dowcipnie to wstrzykiwali, ale skoro po 2 latach nie pamietam - znaczy, ze to nie żadna masakra ;)

Dziewczyny jadę jutro jednak na HSG, ktoś miał? może opisać?

Ja to miałam ,ale pod rtg nie usg i z moim niskim progiem bólu i bez głupiego jaśka , bez żurku też o_O tylko na jakimś znieczuleniu dałam radę i nawet potem nie bolał mnie brzuch ,ani nic.

@roxie123 ovitrelle jest na pęknięcie jajek tylko nie podawać mężowi ,żeby jemu nie pękły :D
:D

Lili ja tez jezdze do gamety, do Wojcika. Waze 79 i dal mi neoparin 0,6; encorton 10, euthyrox 75; luteina 50 ( 2x1); femibion 1x1, vitrum d3 forte(1x1). Wczoraj bylam u innego gina wg ktorego powinnam wlaczyc tez acard, wg Wojcika starczy neoparin. Moze dlatego ze nie mam mutacji. Niestety ciaza bio-chem.

Dziewczyny chcialam wykupic ovitrelle i babka do mnie 170 zl, w gamecie robia za 70 z usluga, pewnie maja jakis kontrakt czy cos ale az stowe wiecej ? [emoji33][emoji33][emoji33]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
ja chodze do Śliwińskiego, acard mam włączony do ciągłego użytku, biore go rano a wieczorem zastrzyki, tez nie mam mutacji, u mnie wykryto jedynie wysokie NK 33% ale nie moge ich niczym obniżyć. Może zacznij brać akard, przeciez chyba nie zaszkodzi. A na co jest ten euthyrox 75 ? A po zastrzykach to jest twoja pierwsza biochemiczna? Mi dr powiedział ze jak na zastrzykach sie nie uda to mamy jeszcze jedna próbę a póżniej juz tylko in vitro

@Lili81 pytam bo ja dostalam clecsan 0,6, bo wazylam prawie 70 kg, a ostatnio milewicz chcial zwiekszyc na 0,8, bo waze juz 73, a heparyne dobiera sie zarowno do wagi jak i do rodzaju schorzenia, bo przy laidenie tez duze dawki trzeba brac. To moja pierwsza ciaza w ktorej nie pekaja mi zyly i nie bola. U mnie ciaza bez heparyny nie pojdzie. Chcialam brac 10 encortonu a endo powiedzial ze min 20 powinnam bo waze prawie 70 kg. Wzielam 15, bo 20 watroba nie dalaby rady. I tak juz schodze z dawki i ciagle boli mnie i wydyma. Ja bralam leki od testu pozytywnego. I zeiekszalam heparyne powoli by sie krwiak nie zrobil i maloplytkowosc, wiec na poczatku 0,4, dopiero po 5tc 0,6.
Przy twojej wadze twoje dawki wydaja sie byc dobre. Nie wiem tylko jakie wyniki ci wyszly nie tak.

@Kwiatuszekk23 mi tez sie snilo poronienie na poczatku ciazy. Obudzilam sie nad ranem i ryczalam jak bobr a m mnie uspokajal. Wczoraj patrzylam na moje bety. W 4tc mialam 250. Ty naprawde masz szanse. Tylko poczekaj na przyrost. Potem bedziesz rozpaczac. Jeszcze jest nadzieja [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mi z wyników wyszły tylko podwyższone do 33% komórki NK. Co do dawek encortonu to mój lekarz mówi, że dla ciąży dawka 20 jest max aby nie zaszkodzić , chociaż jestem zdania, że im większa dawka encortonu to większe szanse na ciaże. Kiedyś brałam 35 encortonu i donosiłam do 13 tyg. jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to encorton odstawiłam i poroniłam. Wtedy brałam encorton z powodu zapalenia zatok. A w którym jesteś tyg? to twój pierwszy raz na zastrzykach?

@Lili81 to moja pierwsza coaza na zastrzykach. Mi juz gin powiedzial ze bez hepatyny mam male szanse na zywe dziecko. U nas w rodzinie sklonnosci do zylakow i zakrzepow choc moje badania tego nie pokazuja poza mutacja mhtfr. A encorton? Bez niego bym nie podeszla bo u nas troche innych przeszkadzaczy. Troche poczytalam i zdecydowalam sie wziac. Jestem w 14t 5d mam nadzieje ze zywej jeszcze ciazy [emoji8] o 15 sie dowiem. Ostatnio duzo zlych rzeczy bylo ale jestem dobrej mysli. Co nie znaczy ze sie nie boje. Tym bardziej ze czulam juz ruchy a od jakiegos czasu cisza.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa wiem właśnie z tym acardem i clexanem ale ja waze 40 kg.... I chyba po dwóch tygodniu clexanu krew mialam jak woda :) on mówi ze znajdzie złoty srodekni walczymy jedno i drugie pe nie koło 7 tygodnia. :) na razie mam badać czynniki krzepliwosci co dwa dni.

@roxie123 cieszę się ze napisałaś i ze jest ok :* ja nie widzę zdjęć które dodałeś :(

Ma któraś dziewczyna jakiś dobry przepis na ogórki do słoika może tak na słodko bardziej niż super kwasnie :)

reklama
Do góry