reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A jaki wapn polecacie do suplemrntacji? Czy to bezpieczne?

Z tym wapniem to jest taki problem, ze znow nie wiadomo jak on sie wchlania. Moja mama kontroluje się w kier. osteoporozy i jak zaczela suplementacje, to po czasie miala duzy nadmiar wapnia w krwi, a nic sie nie wchlanialo, bo kosci dalej się degenerowaly. Dlatego uwazam, ze na tyle na ile się da trzeba duzo nabialu jesc i naprawdę jakis dobry wapn kupic jak juz.

widzicie bo to zależy na co zwróci lekarz uwagę w kontekście danej osoby jeśli ktoś jest normalnej budowy to clexane aż tak nie zaszkodzi ale jeśli ktoś jest szczupły już inaczej to wygląda, mi dr Dębska strasznie się oburzyła że co sobie wyobrażam, żebym uważała, w każdym razie inni lekarze też mi zwrócili na to uwagę żebym się pilnowała, ale co z tego nie takie rzeczy robimy...
Ja ogolnie jestem drobna. Juz kilka lat mam problem z koscmi i wlasnie zaden z lekarzy nie wspomnial. Ale reumatolog mi zwiekszyl dawke wapnia zaraz jak zaczelam clexane. Dobrze ze o tym teraz wiem to skontroluje niedlugo wszystko. A i tak prawda jest taka ze nawet majac swiadosc tego i tak walczylabym o Dzidzie.

Wiecie co mnie smieszy? Ze jak sie poczyta ile czego jesc, zeby zapewnic dziecku wszystko, to musialabym nie wychodzic z kuchni i jesc non stop (4 szkl mleka, ryba, 5 porcji warzyw, 2 owocow, orzechy, razowe pieczywo, jaja kasze, strączki, 2 litry wody). A z drugiej strony piszą, zeby sie nie objadać :D

I trochę mnie to przeraża, bo chcialabym minimum 2 dzieci, a to mi wróży zostaniem wrakiem :p

A jaki wapn polecacie do suplemrntacji? Czy to bezpieczne?

Z tym wapniem to jest taki problem, ze znow nie wiadomo jak on sie wchlania. Moja mama kontroluje się w kier. osteoporozy i jak zaczela suplementacje, to po czasie miala duzy nadmiar wapnia w krwi, a nic sie nie wchlanialo, bo kosci dalej się degenerowaly. Dlatego uwazam, ze na tyle na ile się da trzeba duzo nabialu jesc i naprawdę jakis dobry wapn kupic jak juz.

Mi też gin mówił, że Clexane wypłukuje wapń, ale jak chciałam żeby mi polecił jakieś suplementy, to powiedział, że w ciąży nie bardzo, żebym raczej jadłospis zmieniła jak pisze Kas.

Beatko - tulę Cię mocno.

@Sus - imię wybrane dla Księżniczki? :-)

Kas ja mam teraz calperos (od niedawna bez recepty) i calcium dobesilate.
Z tego co wiem to powinno sie wapn suplementowac z wit.d bo lepiej sie wchlania.
I nie zawsze da sie jesc duzo nabialu bo ja wlasnie przez to nabawilam sie w dziecinstwie wielu chorob. A skutki ciagna sie do dzisiaj.
I masz racje ze trzeba kontrolowac czy sie nie odklada.
A jesli o jedzenie chodzi ja jem tak jak wczesniej. Inaczej bym "zglupiala" [emoji28]

Moja waga to 41 kg :) pomimo miliona leków od trzech tygodni i zmiany diety ani drgnęło także no, a żaden lekarz z jakim się nie konsultowalam nie mówił o wpływie clexanu na wyplukiwanke wapna. Bardziej że właśnie są tendencje do osteoporozy i nie jednym się w ciąży psują żeby innym nie. To też niestety zależy od wielu czynników w tym wiek np.
Porzeczko ja nie mówię że wiem coś póki nie wytestuje na sobie. Natomiast mój przyjaciel jest lekarzem w stanach i wysłał mi postępowanie u nich w przypadku poronień. Stąd wiem o twardym dobrze dopasowanym żelaznym zestawie. I w stanach wlasnie często stosuje się wlewy z soji - intralipid. Właśnie o to pytałam Mickey kto Ci zalecił intralipid ?

Moja waga to 41 kg :) pomimo miliona leków od trzech tygodni i zmiany diety ani drgnęło także no, a żaden lekarz z jakim się nie konsultowalam nie mówił o wpływie clexanu na wyplukiwanke wapna. Bardziej że właśnie są tendencje do osteoporozy i nie jednym się w ciąży psują żeby innym nie. To też niestety zależy od wielu czynników w tym wiek np.
Porzeczko ja nie mówię że wiem coś póki nie wytestuje na sobie. Natomiast mój przyjaciel jest lekarzem w stanach i wysłał mi postępowanie u nich w przypadku poronień. Stąd wiem o twardym dobrze dopasowanym żelaznym zestawie. I w stanach wlasnie często stosuje się wlewy z soji - intralipid. Właśnie o to pytałam Mickey kto Ci zalecił intralipid ?
Kto mi zalecił:Dhmm dr Quinn, poczytałam forum podpytałam dziewczynki nasze kochane i recepte dał mi dr P bo jak zobaczył moje nk chciał mnie wspomóc sterydkiem no ale sterydem to bym zbijała i zbijała, wziełam 3 wlewy co 2 tyg i oto wynik, ciekawe co w Stanach robią jak po intralipidzie nk rosną?
Sus a jak myślisz jest sens robic dalej wlewy ale same bez encortopu ?jak myslisz?
@magda1208 a możesz jeszcze raz napisać dokładnie ile mialaś mlr % i liczbe kom nk%, i które wyniki po szczepieniach miałaś złe na które Malina zwrócił większą uwagę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja zapytam z czystej ciekawości: czy wiesz na co konkretnie w Stanach podają intralipid? Czy tak ogólnie, że po poronieniach...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry