reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka slodziak z Wikusia[emoji7]

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Dziewczyny ja ostatnio przez kilka dni mam parcie na dziecko !!! Chciałabym teraz i zaraz ;) i tak sobie myślę , że chciałabym się postarać i że bede się strać !! Ale pożniej przypomina mi się , że nie mogę bo i tak mój organizm ją zabije !! I wtedy mi skrzydełka opadają i moje plany u marzenia lgną w gruzach !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nafoczka slodziak.

@Marthi ja jestem pacjentka dr Kubiaczyk. W przyszly czwartek mam histeroskopie. Dr Kubiaczyk skierowala mnie na hsg i byly zrosty i teraz kolejny zabieg. Ja jestem nosicielka mutacji MTHR A198 i mam dodatnie ANA. Ciaza ma byc na clexane, encorton i luteina. Nie umiem Ci powiedziec czy sie tak zna i tak i troche chyba nie.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 o Ciebie kochana mi właśnie chodziło. Wybacz, ze nie pamiętałam nicku! :*
Długo juz do niej chodzisz? Ja tez juz wiem, ze mam dodatnie ANA, na pozostaje wyniki czekam... dotychczasowy gin mi tez mowil, ze kolejna ciaza na pewno na clexane itd. Nie wiem jednak czy u niej próbować czy trzymac sie tego Wandelta... w koncu takie dobre wrazenie na mnie zrobił, wzbudził zaufanie, ciepło i taka nadzieje wewnętrzna odczuwam na mysl, ze mógłby nas prowadzić. Moze warto zaufać tej intuicji? Ta Kubiaczyk ma sporo opinii, ale tez tych negatywnych. Moj szef mi ja mega poleca, on z zona sa nia zachwyceni... a ile u niej wizyta kosztuje teraz? I dlaczego uwazasz ze troche chyba sie tez nie zna?

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Witajcie. Swoją historię opisywałam na 3877 str. W skrócie:25lat, puste jajo płodowe,poronienie samoistne w 7tyg w listopadzie tego roku,ana dodatnie 1:320,hiperprlaktynemia czynnościowa( zbita przed ciążą norprolaciem-odstawiony w 29dc-dniu dodatniej bety,zdaniem endo w nastepnej ciazy mam go brac do 8tyg),hiperandrogenizm-nic z nim nie robię,białko s72 przy normie od 60,ale to jeszcze w normie, skrócony czas protrombinowy,tsh 2,5- od ponad miesiaca przyjmuje euthyrox 25,zespol antyfosfolipidowy przed i po ciąży-ujemny. Immumolog zalecił badanie allo mrl,nk i test limfocytotoksyczny,ale jeszcze nie zrobiłam,bo w miedzyczasie porobilismy inne badania,ktore mnie juz dobily totalnie. Mój mąż ma 0%prawidłowych plemnikow,99%ma wade główki. Do tego aglutynacja 2 stopnia na 4mozliwe,powinna byc ujemna. Wynik zwalil nas z nog.w zasadzie zrobilismy to badanie dla potwierdzenia,ze jest okey. Zaszlam w ciaze w 2 cs!! Ogólnie wynik jest dziwny zdaniem androloga,bo mąż ma ogromna ilosc plemnikow (10razy ponad norme) i 100% zlych plemnikow wydaje sie byc nieprawdopodobne. Hormony i posiewy meza( i moje: w tym mycoplasma,chlamydia i ureoplasma) sa ok. Ma zbadać jeszcze chromatyne,przeciwciala przeciwplemnikowe w nasieniu i powtorzyc seminogram. Dzis odebralam kolejne wyniki i ...mutacja mthfr A1298C heterozygota i PAI-1 heterozygota -nieprawidlowe. Załamałam sie totalnie...nie dość,że mam tyle obciazeń,to jeszcze te plemniki męża. Nie wiem czy nasze dziecko nie pozostanie tylko w sferze marzeń. Chyba zaczynam mieć obsesję. Nie umiem się niczym cieszyć,o niczym innym myslec. Musze udawac,ze jest okey,bo znajomi raczej nie rozumieja naszych problemów,bo w wiekszosci nie mysla nawet o slubie,co dopiero o dzieciach.do tego nie moge znalezc pracy,co dodatkowo mnie dobija. Musialam sie wyżalić...:(

reklama
Ilis91 - uszy do góry :-)
Ja wiem że kiepsko teraz to moje pocieszenie brzmi, ale jestem zdania że lepiej wiedzieć z czym się walczy niż szukać i strzelać w ciemno.
Na MTHFR który ma wiele tu dziewczyn to już wiesz, że wit. B6, B12 i B9 czyli kwas foliowy tylko metyle.
Na ANA które ja jak i dziewczyny z forum też mamy dodatnie Encorton.
Jeśli tarczyce i prolaktyne masz pod kontrolą to spoko.
Nie wiem nic na temat problemów męża, może dziewczyny się wypowiedza, zróbcie resztę badań o których mowi androlog, może to pomyłka labo.
Trzymaj się Kochana i nie poddawaj i pisz jak najwięcej bo tu znajdziesz wsparcie i zrozumienie, którego nie masz w znajomych.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry