Witam Was dziewczyny,piszę bo zaczęłam strasznie panikowac,po przeczytaniu doktora gogle,jak wiecie jestem teraz w 19 tyg,ciazy,i id tygodnia czuje dziwne twardnieniw macicy,np,po dwoch stronach,a srodek ok miękki,to jest dziwny tepy ból,czy powinnam jechac do szpitala,kilka dni temu bylam u lekarza i mowil ze wszystko jest ok,badal mnie,ale nie wspomnialam o tych dolegliwosciach,bo myslalam ze sa normalne,a one pojawiaja sie nawet jak leżę,kilka razy dziennie,boje sie strasznie,prosze doradzcie!
reklama
melania86
Początkująca w BB
Dziewczyny, które zastanawiają się nad prof. Jerzak, właśnie ważą się moje losy (a zostałam całkowicie przy jej zaleceniach-metyle, acard, clexane 0,4, glucophage 500, bez encortonu).Włączenie go teraz chyba i tak nic nie da. Bhcg z 12 dpo 52, dziś 14 dpo, staram się nie nakręcać ani w jedna ani druga stronę, jest to trudne. Widzę, ze większość Was w ciążach ktore zakończyły się dobrze miały wyższy wynik. Mój plan b to Malina. Malinki- czy orientujecie się ile najwcześniej po ewentualnym poronieniu Malina zleca badania immunologiczne za miliony monet (kiedy do niego jechać?) I ile obecnie czeka się na wizytę?
@bentula, nic nie umiem doradzić poza tym, ze pamietam, ze w 30 tc miałam podobne bóle do opisywanych przez Ciebie i po tygodniu przeszło.
@bentula, nic nie umiem doradzić poza tym, ze pamietam, ze w 30 tc miałam podobne bóle do opisywanych przez Ciebie i po tygodniu przeszło.
@Melanie86 hej ja badania robiłam pierwsze w trakcie poronienia a u maliny byłam po miesiącu od.... taki miał termin. Teraz nie wiem musiałabys zadzwonic i zapytać. Ale może zaczekaj bo chyba to jeszcze nic nie wiadomo każda może mieć inaczej. Mało się znam ale dziewczyny napewno cie uspokoja
bertha
Fanka BB :)
Co tam?
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
dżoł
Z wymazu wyszla mi dodatnia ureoplazma
Miala ktoras z Was ? Dlugo trwa wyleczenie? [emoji20]
M jak brzuch zaczął twardniec to okazało się ze szyjka się skraca i po tygodniu czyli w 20tc założyli mi szew. Martwisz się to idź do gina bi to może nic nie być a może też i być.Witam Was dziewczyny,piszę bo zaczęłam strasznie panikowac,po przeczytaniu doktora gogle,jak wiecie jestem teraz w 19 tyg,ciazy,i id tygodnia czuje dziwne twardnieniw macicy,np,po dwoch stronach,a srodek ok miękki,to jest dziwny tepy ból,czy powinnam jechac do szpitala,kilka dni temu bylam u lekarza i mowil ze wszystko jest ok,badal mnie,ale nie wspomnialam o tych dolegliwosciach,bo myslalam ze sa normalne,a one pojawiaja sie nawet jak leżę,kilka razy dziennie,boje sie strasznie,prosze doradzcie!
Na kiedy masz termin?
Porzeczka1234
@melania86 we środę podsluchałam ze zapisy do maliny na 2 połowę marca ja miałam zabieg w maju a wizytę na 5-7lipiec nie pamiętam do końca ale zrób betę na pewno będzie dobrze
@dżoł z tego co wiem leczy sie okolo 2-3 tygodni ale ureoplazma moze być odpowiedzialna za poronienia i trudności z zajściem w ciążę warto wyleczyć na pewno lekarz powie Ci wszystko
@dżoł z tego co wiem leczy sie okolo 2-3 tygodni ale ureoplazma moze być odpowiedzialna za poronienia i trudności z zajściem w ciążę warto wyleczyć na pewno lekarz powie Ci wszystko
dżoł
Dziekuje Porzeczka. No wlasnie juz sie naczytalam w necie na ten temat.
Moze to glupio zabrzmi ale mam nadzieje ze to to ( a nie co innego) bylo przyczyna moich poronien i wkoncu sie wylecze.
magda1208
@porzeczka Ja zamawiam wszystkie witaminy przez allegro w aptece internetowej dzwoniłam nawet do sprzedawcy aby upewnić się , że są to produkty od producenta . Sprowadzają je z zagranicy. Pamiętam ,że na jednej z wizyt napomknęłam Malinie na temat witamin w postaci metyloflaminy a on na to ,że w moim przypadku nie ma to znaczenia i że w tych które mi przepisał również zawarty jest kwas foliowy w postaci metylowanej. Biorę jednak ten z Solgara tak samo B12 i B6 choć w przypadku tej ostaniej zażywam tylko 1 tabletkę dziennie .
@Czajak Ja miałam badaną homocysteinę u Maliny podczas wszystkich badań które zlecił wyszło powyżej 8. W tym tygodniu badałam i mam powyżej 4.
@Czajak Ja miałam badaną homocysteinę u Maliny podczas wszystkich badań które zlecił wyszło powyżej 8. W tym tygodniu badałam i mam powyżej 4.
Ostatnia edycja:
Podziel się: