reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam Was dziewczyny,piszę bo zaczęłam strasznie panikowac,po przeczytaniu doktora gogle,jak wiecie jestem teraz w 19 tyg,ciazy,i id tygodnia czuje dziwne twardnieniw macicy,np,po dwoch stronach,a srodek ok miękki,to jest dziwny tepy ból,czy powinnam jechac do szpitala,kilka dni temu bylam u lekarza i mowil ze wszystko jest ok,badal mnie,ale nie wspomnialam o tych dolegliwosciach,bo myslalam ze sa normalne,a one pojawiaja sie nawet jak leżę,kilka razy dziennie,boje sie strasznie,prosze doradzcie!

reklama
Dziewczyny, które zastanawiają się nad prof. Jerzak, właśnie ważą się moje losy (a zostałam całkowicie przy jej zaleceniach-metyle, acard, clexane 0,4, glucophage 500, bez encortonu).Włączenie go teraz chyba i tak nic nie da. Bhcg z 12 dpo 52, dziś 14 dpo, staram się nie nakręcać ani w jedna ani druga stronę, jest to trudne. Widzę, ze większość Was w ciążach ktore zakończyły się dobrze miały wyższy wynik. Mój plan b to Malina. Malinki- czy orientujecie się ile najwcześniej po ewentualnym poronieniu Malina zleca badania immunologiczne za miliony monet (kiedy do niego jechać?) I ile obecnie czeka się na wizytę?
@bentula, nic nie umiem doradzić poza tym, ze pamietam, ze w 30 tc miałam podobne bóle do opisywanych przez Ciebie i po tygodniu przeszło.

@Melanie86 hej ja badania robiłam pierwsze w trakcie poronienia a u maliny byłam po miesiącu od.... taki miał termin. Teraz nie wiem musiałabys zadzwonic i zapytać. Ale może zaczekaj bo chyba to jeszcze nic nie wiadomo każda może mieć inaczej. Mało się znam ale dziewczyny napewno cie uspokoja:)

Z wymazu wyszla mi dodatnia ureoplazma ☹️☹️☹️
Miala ktoras z Was ? Dlugo trwa wyleczenie? [emoji20]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny,piszę bo zaczęłam strasznie panikowac,po przeczytaniu doktora gogle,jak wiecie jestem teraz w 19 tyg,ciazy,i id tygodnia czuje dziwne twardnieniw macicy,np,po dwoch stronach,a srodek ok miękki,to jest dziwny tepy ból,czy powinnam jechac do szpitala,kilka dni temu bylam u lekarza i mowil ze wszystko jest ok,badal mnie,ale nie wspomnialam o tych dolegliwosciach,bo myslalam ze sa normalne,a one pojawiaja sie nawet jak leżę,kilka razy dziennie,boje sie strasznie,prosze doradzcie!
M jak brzuch zaczął twardniec to okazało się ze szyjka się skraca i po tygodniu czyli w 20tc założyli mi szew. Martwisz się to idź do gina bi to może nic nie być a może też i być.
Na kiedy masz termin?

@melania86 we środę podsluchałam ze zapisy do maliny na 2 połowę marca ja miałam zabieg w maju a wizytę na 5-7lipiec nie pamiętam do końca ale zrób betę na pewno będzie dobrze

@dżoł z tego co wiem leczy sie okolo 2-3 tygodni ale ureoplazma moze być odpowiedzialna za poronienia i trudności z zajściem w ciążę warto wyleczyć na pewno lekarz powie Ci wszystko

Dziekuje Porzeczka. No wlasnie juz sie naczytalam w necie na ten temat.
Moze to glupio zabrzmi ale mam nadzieje ze to to ( a nie co innego) bylo przyczyna moich poronien i wkoncu sie wylecze.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@porzeczka Ja zamawiam wszystkie witaminy przez allegro w aptece internetowej dzwoniłam nawet do sprzedawcy aby upewnić się , że są to produkty od producenta . Sprowadzają je z zagranicy. Pamiętam ,że na jednej z wizyt napomknęłam Malinie na temat witamin w postaci metyloflaminy a on na to ,że w moim przypadku nie ma to znaczenia i że w tych które mi przepisał również zawarty jest kwas foliowy w postaci metylowanej. Biorę jednak ten z Solgara tak samo B12 i B6 choć w przypadku tej ostaniej zażywam tylko 1 tabletkę dziennie .
@Czajak Ja miałam badaną homocysteinę u Maliny podczas wszystkich badań które zlecił wyszło powyżej 8. W tym tygodniu badałam i mam powyżej 4.

Ostatnia edycja:
Do góry