reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Kochana ja biorę kwas tylko w formie metylowej i fembion malina przepisał mi ten kwas na receptę 5 mg a ja mam mutacje i nie wiem czy go brać mąż na mniw krzyczy że jestem madrzejsza od lekarza juz sama nie wiem co robić
Kas sprawdź jeszcze usg jak jajka nie będzie to poproś o stymulacje i jie czekaj szkoda czasu ja juz nie mam cierpliwość

Ja mam mutacje MTHFR 1298AC i też dostałam kwas foliowy 5mg. Biorę go grzecznie ale też zapytałam Maline czy mogę brać Folian dodatkowo. Powiedział że OK. Z tym kwasem foliowym są różne szkoły i nie ma jednolitego podejścia, myślę że dodatkowo metylowany kwas nie zaszkodzi a może pomóc.

@fondie powiedz mi czy ty badasz z morfologią czas APTT?!
Tak mam ponizej normy jest od 25 ja mam 23 ddiner 2700 tylki inr w normie a ani malina ani noj gin nie zwieksza fraxi ci mnie wkurza teraz powtarzam w poniedzislek. Szczerze nie spotkalam sie zeby komus z takimi wynikam nie zwiekszyli ale sie nie bede klocic przepkywy mam badane co tydzien mala rosnie

Zastanawia mnie dlaczego malina nie zleca badania homocysteiny dopiero teraz mi zapisał ze jak będę w ciąży to zrobi dziwne. W poniedziałek musze jechać to zrobić bo teraz się boję ze może mam za wysoko i ten kwas mi nie pomoze:(( i dalej mi się spoźnia okres masakra.
@porzeczka widzisz od paru miesięcy mowie ze zbadam ta homocysteine i dalej nie poszłam a teraz się denerwuje. A bo mąż mi też mówił żeby maliny słuchać

@Czajak spokojnie kochana mnie malina mówił ze jak w normie homocysteina to nie trzeba metyli ale nie chcę sobie zaśmiecać organizmu tym czego on niee przetwarza. Femibion ma kwas metylowy takze spokojnie to możesz na ttą chwilę brać ja też mam metlik w głowie. Jesli poczujesz sie spokojniejsza to zrób to badanie on kosztuje koło 70 zl ale spokój duszy ważniejszych

@Czajak spokojnie kochana mnie malina mówił ze jak w normie homocysteina to nie trzeba metyli ale nie chcę sobie zaśmiecać organizmu tym czego on niee przetwarza. Femibion ma kwas metylowy takze spokojnie to możesz na ttą chwilę brać ja też mam metlik w głowie. Jesli poczujesz sie spokojniejsza to zrób to badanie on kosztuje koło 70 zl ale spokój duszy ważniejszych
@porzeczka juz się robie nerwowa chyba przez to ze mi się okres spuźnia coś mam chyba z cyklem nie tak. Musze iść do swojej ginki bo mi się to nie podoba

Ja po sobie widze jak zle znosilam zwykly folik (0,4 mg x2 dziennie), sikalam prawie na zielono! A co by bylo po 5 mg lub 15 mg Jedna dziewczyna tez do mnie pisala ze ma taki problem po zwyklym kwasie. Genetyczka zabronila mi brac zwykly kwas mowiac ze mnie podtruwa, bo go nie przetwarzam.
Jak rozmawialam gin, to mowila ze przy mutacji dają tyle kwasu zwyklego, zeby te 0.4 mg się chociaz przetworzylo z tych 5 mg czy 15mg. Czyli wg mnie reszta nas zasmieca.

To nie biorę tego kwasu zamawiam metyle i powiem mu ze biorę metyle i tyle

@foczko gdzie zamieściłas te linki do metyli bo muszę zamówić w Polsce zeby szybko przyszły i zeby do pracy w tygodniu nie do domu możesz mi przypomnieć gdzie to znajdę dziękuję

@fondie pewnie cola dzieci lubią colę :)
Porzeczka nie ma linków do leków bo byłaby to "reklama " na forum. Są tylko nazwy i dawki na drugim forum.
Ja w pl nie kupowałam to może dziewczyny pomogą
Pozdrawiam :*

Ja brałam inofolic i femibion 1 jak malina kazał. W tamtym roku brałam ten 5 mg. ale nic mi nie było. Zrobię jutro ta homocysteine i się zdecyduje na coś. Najgorsze ze wykupiła chyba z 5 opakowania tego kwasu

reklama
Do góry