reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mysle o tym wlasnie. Ale chce to skonsultowac z moją lekarką, bo wczoraj bylam u siebie w miescie, a ten gin nie wie o lekach,ktore biore bo się na nie nie zgadza. Do mojej dopiero 21 lutego, bo jest na urlopie (muszę się wbic, bo terminy ma wolne dopiero na maj).
A w tym cyklu ze stymulacją to chyba i tak lipa, bo temp poszla juz w gore. Poradzcie prosze czy brac encorton i acard? i co z duphastonem? Dzis wzielam wg zalecen 1 dawkę encortonu bo boję się ze gdyby ta owulacja byla tylko nie bylo widac? We wtorek idę podejrzec jeszcze raz.
@bea25ta, w zeszlym cyklu byl pecherzyk, ale nie pekl (28mm 14 dc)Teraz niby nic nie uroslo. Wczesniej nigdy nie mialam monitu, bo zachodzilam... więc nie wiem jak naprawdę bylo z owulacją. Wykresy byly ok, więc się nie zagłwbialam.

Zbadam prolaktynę, moze za bardzo chcę i to blokuje mnie. Nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, proszę o podpowiedz czy badania: LH, FSH, testosteron, prolaktyna mogę wykonać w dowolnym dniu cyklu (póki co) bezowulacyjnego .... :(
lh,fsh, testosteron kiedy chcesz, prolaktyne robilam w 3 dc i endo nic nie mowila ze w zlym dniu, wiec moze nie ma znaczenia.

Dziękuje
A czy mogę wykonac te badania biorąc encorton?
Brac w ogole leki? Nie wiem czy moge byc pewna ze owu nie bylo?

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 dlaczego niebierzesz kwasu foliowego? GGinekolodzy 3 miesiące przed staraniami zalecają.

@kas kobieta 2cykle w roku ma bezowulacyjne. Tak wypowiada się mama ginekolog . Może to był ten jeden cykl. Bierzesz wiesiołek i go idstawiasz przed samą owu? Może podpytaj o symetrol lub lamette na podrasowanie jajek. Jaka miały u Ciebie wielkość i w którym dniu cyklu?
Kochana ja biorę kwas tylko w formie metylowej i fembion malina przepisał mi ten kwas na receptę 5 mg a ja mam mutacje i nie wiem czy go brać mąż na mniw krzyczy że jestem madrzejsza od lekarza juz sama nie wiem co robić
Kas sprawdź jeszcze usg jak jajka nie będzie to poproś o stymulacje i jie czekaj szkoda czasu ja juz nie mam cierpliwość

@Porzeczka1234 mnie malina też przepisał zwykły kwas 5 mg ale go nie brałam tylko metyle, każdą wit. osobno!
Mój m też mi mówi do tej pory że jestem mądrzejsza od maliny ale co mi tam niech mówi!

Ja biorę ten 5mg. Od maliny tych co wy nigdy nie brałam nie wiem co robić. Ja mam tą lżejsza mutacje. A gdzie to można zamówić? Ktoś brał ten 5mg. Czy wszystkie metylowany?

reklama
Do góry