reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Foczuniu,
U mnie testowania nie bedzie w tym miesiącu, nie pęklo to jajo chyba, bo szyjka ciagle byla lekko otwarta(a zawsze mi sie zamyka po owu). Dopiero jak wzielam dupka, to się zamkneła.Ale czekam na wchłonięcie i przyszly miesiąc :D A jak znowu bedzie cos nie tak, to moze odstawie leki i zrobię przerwę.
Zarezerwowałam wczoraj nocleg w Zakopanem. Skoczymy na 1 noc na walentynki :D
Mam zakwasy po basenie, haha:p

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie ceny fraxiparine mąż dzisiaj wykupił lekarstwa, które przepisał Malina i za zastrzyki zapłacił 240 zł za 2 opakowania. Zadzwoniłam i zapytałam w aptece oczywiście doktor nie dał mi zniżki na zastrzyki . Jak to możliwe czy wam też Malina wystawia recepte bez ryczałtu ?. Czekam na info od was . Dziękuję

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440

Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440

O Boże :( 7 poronień... nie wyobrazam sobie bólu jaki przeszłaś.... ja, jak widac w stopce, mam 2 straty (*)(*), ale 7? :(
Znasz juz jakies inne możliwe przyczyny tych strat? :(

Przepraszam, ale jesli chodzi o interpretacje wyników nie pomogę :( sama czekam na moje wyniki i sie stresuje...takze rozumiem Cię doskonale. [emoji8] moge Cię tylko utulić i powiedziec, ze musisz byc bardzo silna kobieta!

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Witajcie czy moge dolaczyc?Jestem Mamusia 6 Anioleczkow i dwoch ziemskich Ksiezniczek.Wczesniej przyczyna strat podobno byla homocyateina teraz niby jest w porzadku a niestety kolejna strata za mna :( w wynikach niestety nie pomoge bo sama dopiero robie badania

Witajcie czy moge dolaczyc?Jestem Mamusia 6 Anioleczkow i dwoch ziemskich Ksiezniczek.Wczesniej przyczyna strat podobno byla homocyateina teraz niby jest w porzadku a niestety kolejna strata za mna :( w wynikach niestety nie pomoge bo sama dopiero robie badania

Jasne kochana, witaj.
(*) światełko dla Twoich aniołków.
Ja tez jestem w trakcie badan, diagnozowania powodów strat... także mam nadzieje, ze wspólnymi siłami uda nam sie znalezc właściwego powod.

Gratuluje takze dwoch księżniczek. [emoji173]

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama
Dziewczyny mam zapytanie odnośnie ceny fraxiparine mąż dzisiaj wykupił lekarstwa, które przepisał Malina i za zastrzyki zapłacił 240 zł za 2 opakowania. Zadzwoniłam i
zapytałam w aptece oczywiście doktor nie dał mi zniżki na zastrzyki . Jak to możliwe czy wam też Malina wystawia recepte bez ryczałtu ?. Czekam na info od was . Dziękuję

Magda mnie też pierwszą receptę dał na 100% a następne już na ryczałt bo to wtedy już jest choroba przewlekła!

Do góry