reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Foczuniu,
U mnie testowania nie bedzie w tym miesiącu, nie pęklo to jajo chyba, bo szyjka ciagle byla lekko otwarta(a zawsze mi sie zamyka po owu). Dopiero jak wzielam dupka, to się zamkneła.Ale czekam na wchłonięcie i przyszly miesiąc :D A jak znowu bedzie cos nie tak, to moze odstawie leki i zrobię przerwę.
Zarezerwowałam wczoraj nocleg w Zakopanem. Skoczymy na 1 noc na walentynki :D
Mam zakwasy po basenie, haha:p

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie ceny fraxiparine mąż dzisiaj wykupił lekarstwa, które przepisał Malina i za zastrzyki zapłacił 240 zł za 2 opakowania. Zadzwoniłam i zapytałam w aptece oczywiście doktor nie dał mi zniżki na zastrzyki . Jak to możliwe czy wam też Malina wystawia recepte bez ryczałtu ?. Czekam na info od was . Dziękuję

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440

Cześć dziewczyny...Nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze bo od 8 miesięcy się nie odzywałam tylko Was podczytywałam. Jestem po 7 poronieniach samoistnych. Zaczęłam w grudniu leczenie u docenta Paśnika i kazał mi zrobić badania immunologiczne i dzisiaj otrzymałam wyniki.
Pomóżcie co to znaczy bo wariuje a w necie nie mogę nic znaleźć:( a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Test LCT negatywny.
Hamujący wpływ surowicy wynosi 0%
Odpowiedz proliferacyjna limfocytów moich w surowicy pacjentki na antygeny mojego męża wynosi 236% odpowiedzi uzyskanej pod wpływem spulowanej surowicy pochodzącej od 20 dawcow krwi.
1. Proliferacja limfocytów z surowicą spulowaną ( od zdrowych dawców) : 610
2. proliferacja limfocytów z surowicą pacjentki : 1440

O Boże :( 7 poronień... nie wyobrazam sobie bólu jaki przeszłaś.... ja, jak widac w stopce, mam 2 straty (*)(*), ale 7? :(
Znasz juz jakies inne możliwe przyczyny tych strat? :(

Przepraszam, ale jesli chodzi o interpretacje wyników nie pomogę :( sama czekam na moje wyniki i sie stresuje...takze rozumiem Cię doskonale. [emoji8] moge Cię tylko utulić i powiedziec, ze musisz byc bardzo silna kobieta!

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Witajcie czy moge dolaczyc?Jestem Mamusia 6 Anioleczkow i dwoch ziemskich Ksiezniczek.Wczesniej przyczyna strat podobno byla homocyateina teraz niby jest w porzadku a niestety kolejna strata za mna :( w wynikach niestety nie pomoge bo sama dopiero robie badania

Witajcie czy moge dolaczyc?Jestem Mamusia 6 Anioleczkow i dwoch ziemskich Ksiezniczek.Wczesniej przyczyna strat podobno byla homocyateina teraz niby jest w porzadku a niestety kolejna strata za mna :( w wynikach niestety nie pomoge bo sama dopiero robie badania

Jasne kochana, witaj.
(*) światełko dla Twoich aniołków.
Ja tez jestem w trakcie badan, diagnozowania powodów strat... także mam nadzieje, ze wspólnymi siłami uda nam sie znalezc właściwego powod.

Gratuluje takze dwoch księżniczek. [emoji173]

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

reklama
Dziewczyny mam zapytanie odnośnie ceny fraxiparine mąż dzisiaj wykupił lekarstwa, które przepisał Malina i za zastrzyki zapłacił 240 zł za 2 opakowania. Zadzwoniłam i
zapytałam w aptece oczywiście doktor nie dał mi zniżki na zastrzyki . Jak to możliwe czy wam też Malina wystawia recepte bez ryczałtu ?. Czekam na info od was . Dziękuję

Magda mnie też pierwszą receptę dał na 100% a następne już na ryczałt bo to wtedy już jest choroba przewlekła!

Do góry