reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mickey Możesz wziąść nospę ja brałam dwa razy miałam poronienie samoistne no wsumie drugie z lekiem na wywołanie poronienia żeby się uchronić przed zabiegiem . Fondi co do Maliny to ufam mu ale cały czas mam odczucia ze cześć tego co mówi i zaleca u siebie to się tylko o jedno rozchodzi nie mowie bo ma ogromną wiedzę potwierdzona latami nauki ale za to teraz odrabia:) nie stresuj się napewno jest ok

Mi lekarka odrazu kazała wziąść nospę ze lepiej i szybciej się krwawienie skończy tez mnie bolał brzuch parę dni i Krwawilam około tygodnia

Mi gin po podaniu leku na poronienie zabronił brac czegokolwiek bo po to daje lek zeby skurcze były i sie poranialo, a nospa zapobiega skurczom, przeciwbólowy zmniejszy je. Wiec ja bym nie brała.

Edit - mi sie i tak nie udało poronic samoistnie.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny które miały poronienie bez łyżeczkowania bo brzuch boli mnie dość mocniej można wziąć nospe i np apap bo nie wiem czy wytrzymam jeszcze dłużej

Pewnie że mizesz wziąść a nawet powinnaś . Ja zawsze brałam i teraz poroniłam i nie miałam łyżeczkowania i cały czas jestem na lekach bo bym nie dała rady ;(

Zreszta wtedy też byłam na tabletkach .

Tak było u mnie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ovli22 jesli u twojego gp pobieraja krew do badan to powinni sprawdzic bete. Nie moga odomowic testu ciazowego z krwi. Tak przynajmniej jest tu w Szkocji. Dowiedzialam sie o tym przed drugim poronieniem. Nawet nie musialam miec skierowania od gp na badanie. Po prostu w recepcji mowilam, ze przyszlam na test ciazowy. Pielegniarka sama mowila zeby powtorzyc za 2 dni i sprawdzic przyrost lub ja u mnie- spadek.
Trzymaj sie kochana!! Przykro mi :(

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już nie mam co sprawdzać !! Byłam dzisiaj w klinice na usg i już tam nic kompletnie nie ma ;( . Oczyszczam się teraz !!! .

Gdzieś słyszałam o tym że w Gp można ale ja nie chciałam się jeszcze bardziej stresować , zwłaszcza że wiem jakie maja podejście do tego wszystkiego . Dzisiaj lekarzowi też troszkę pojechałam , bo nikt nic nie wiem dlaczego tak się stało i ciagle tylko słyszę " im so sorry " i że wiecej badań trzeba zrobić bo na dzień dzisiejszy nie wiedzą !!! To się pytam " kto wie !!" To pójdę i się zapytam !!! Cholera jasna z nimi wszystkimi . Dali skierowanie na HSG .

Mi gin po podaniu leku na poronienie zabronił brac czegokolwiek bo po to daje lek zeby skurcze były i sie poranialo, a nospa zapobiega skurczom, przeciwbólowy zmniejszy je. Wiec ja bym nie brała.

Edit - mi sie i tak nie udało poronic samoistnie.
dlatego pytałam czy mozna brać
Pewnie że mizesz wziąść a nawet powinnaś . Ja zawsze brałam i teraz poroniłam i nie miałam łyżeczkowania i cały czas jestem na lekach bo bym nie dała rady ;(

Zreszta wtedy też byłam na tabletkach .

Tak było u mnie .

bo tak się zastanawiałam czy właśnie nie wstrzymam trochę tego procesu oczyszczania w każdym razie już dziś zjadłam 3 apapy i 2 nospy forte to jutro już nic nie będę brała

Mickey ,ja nie miałam łyżeczkowań i o dziwo (w odróżnieniu od okresu)brzuch nie bolał (jedynie kłuło w krzyżu). Ale krwawienie 7 dni i to dość mocne.

Fondie , myślę że nastraszyl Cię, żebyś kolejne badania robiła u niego. Gdyby było coś nie tak,zbadalby sam.

Dzisiaj mój M był u laryngologa,bo kłuje go ucho i boli w podniebieniu, chyba to ósemka -tak stwierdziła lekarka i zalecila rtg zęba. Myślicie, że jak je zrobi i będzie miał zasłonięte jądra, to za miesiąc, dwa możemy się starac?

Ostatnia edycja:
dlatego pytałam czy mozna brać

bo tak się zastanawiałam czy właśnie nie wstrzymam trochę tego procesu oczyszczania w każdym razie już dziś zjadłam 3 apapy i 2 nospy forte to jutro już nic nie będę brała

Ja brałam nospe i nospe Max przez tyle dni i nic mi sie nie zatrzymało jak już leci to tego nic i nikt nie zatrzyma !!!

Apap lub paracetamol tym bardziej nie powinien zaszkodzić tak mi się wydaje . Mi w szpitalu nie kazali barac tylko Ibuprofenu .

Mickey ,ja nie miałam łyżeczkowań i o dziwo (w odróżnieniu od okresu)brzuch nie bolał (jedynie kłuło w krzyżu). Ile krwawienie 7 dni i to dość mocno.

Fondie , myślę że nastraszyl Cię, żebyś kolejne badania robiła u niego. Gdyby było coś nie tak,zbadali sam.

Dzisiaj mój M był u laryngologa,bo kłuje go ucho i boli w podniebieniu, chyba to ósemka -tak stwierdziła lekarka i zalecila rtg zęba. Myślicie, że jak je zrobi i będzie miał zasłonięte jądra, to za miesiąc, dwa możemy się starac?

Moj miał rtg zatok we wrześniu tydzien przed owu. Mówiłam mu ze ma powiedziec ze sie staramy ale oczywiście tego nie zrobił. Miał tylko krotki kołnierz założony. Spanikowana zapytałam mojego gina czy to problem - uspokoił mnie ze teraz rtg sa juz nowoczesne i maja wiązkę skoncentrowana i nie ma problemu, żebym sie nie martwiła :)

Wiec jesli powie twoj M zeby mu jajka zakryli to tym bardziej bedzie ok!

Możesz brać mi dwóch lekarzy kazała brać nospę i przeciwbólowe zresztą to poronienie przy podaniu tego leku dużo bardziej boli niż normalnie wiec po co się męczyć nie zaszkodzi ci.

reklama
No ja też się nie poddaje ale czasami mnie szlak trafia , jak widzę co się dzieje , jak nie mogę doprowadzić ciąży do końca . To co innym przychodzi z taką łatwością mi sprawia to dużo trudności .

Jestem tutaj czytam i widzę ile osób się stara i ilu się już udało , oni dodają sił i nadzieji .;)

Badania robiłam ; fosfolidowe , kardiolipowe , te wszystkie przeciwciała i histeroskopie . Nie miałam robionych Nk ,allo , mlr.

Nikusia ty też straciłaś ciąże ? Co za przykry tydzień dla nas .;(

NO tak się wydarzyło, że to już 3cie poronienie.

Do góry