Bea 25 ta,czasmi mam wyrzuty sumienia ze sie uzalam nad soba,a niektóre z Was sa w gorszej sytuacji niz ja,i tym bardziej jestem wdzieczna za pocieszenie,tak maz pracuje za granica,przyjezdza co 6 tygodni,ciezko cos dopasowac,moglabym od czasu do czasu jechac do niego,ale co z tego jak go nie ma,owulacja jak w zegarku,nie wiem doradzcie czy monitoring by pomogl,a znowu podroz moze wszystko popsuć :-) szkoda gadac
reklama
G
Gość
Gość
Solgar ma kwas foliowy metylowany.Wyslalam meza do apteki to mowil ze farmaceutka patrzyla na niego jak na kosmite i mowila ze nie ma czegos takiego jak k.f,b6,b12 w firmie metylowanej i dala mu tylko femibion.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
B12 metylowane ze Swansona
B6 metylowane ze Swansona i ta nazywa sie P 5 P.
Lepsze sa na iherb.
Predzej to kupisz w internecie niz w aptece, musisz poprostu poszukac.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Magda ja nie podpowiem (wyjątkowo )Dziewczyny czy możecie mi podpowiedzieć czy przy dodatnich Ana i trombifili szczepienia są wskazane i dają szansę.
Niestety dziewczyny mają racje w aptece tego raczej nie ma. Kiedyś w jednej tu byly ale 400 i mniej sie oplacaly. Zrób MTHFR i będziesz wiedziała co zrobić.Wyslalam meza do apteki to mowil ze farmaceutka patrzyla na niego jak na kosmite i mowila ze nie ma czegos takiego jak k.f,b6,b12 w firmie metylowanej i dala mu
Niestety Doris ma rację. Jakiś porządek musi na forum być. Wiec zróbmy tak: Doris będzie tym "złym policjantem" a ja tym dobrym co was pilnujeDoris, to naprawdę taki problem ze ktoś napisze post pod postem? Szczerze pytam. Pomijając fakt ze po prostu tak jest napisane w regulaminie (którego pewnie nie czyta 99% osób, łącznie ze mną).
Ja pisząc z urządzeń Apple mam problem w pisaniu długiego posta, bo w appce w którymś momencie nie da sie niżej przesunąć okienka gdzie sie pisze i nie widze co pisze i dooopa (blad appki, tak jak i blad przy dodawaniu zdjeć). Poza tym edytować moze i łatwo, ale zeby dodać kolejny cytat do edytowalnej wiadomosci to gra nie warta świeczki. Ale nawet pomijając dywagacje czy to łatwe czy nie - to czy nie mamy ważniejszych kwestii tutaj niz to czy post jest zgodny z regulaminem czy nie?.. Wiem ze jesteś moderatorem i po prostu pilnujesz porządku, super, ale czy nie możemy troszkę sobie oszczędzić niektórych sztywnych zasad? Taka moja propozycja. nie wiem czy ktokolwiek sie z tym zgadza, takze przepraszam jesli sie wyłamuje.
Zobaczcie jak mi ładnie pisze pod nikiem (dumna)
Doris ty to anty powinnaś wziąść na pisanie, bo żeś babo splodzila mega postaBeri, ja miałam żywo czerwoną krew podczas plamienia implantacyjnego przy ciązy biochemicznej. Wiem to na pewno, bo było to dpo więc bardzo późno, test wyszedł mi tez bardzo późno i beta też późno i była mała.....a potem spadła....
Sus, Kochana ja tak mocno Ci kibicuję!!! Ty wiesz o tym!
Jak ja sobie pomyślę o mojej walce, o tym wiecznym testowaniu, bieganiu na betę przed pracą, liczeniu dni, wiecznym czekaniu, wielkiej radości i ogromnym lęku na widok dwóch kresek, a potem załamaniu przy spadku bet.....to mi się słabo robi! Od marca 2014 do września 2015 byłam 4 razy w ciąży zakończonej niepowodzeniem :-(. Dopiero w październiku się udało! I nagroda za tą walkę największa na świecie!!!! Także trzeba walczyć, nie poddawać się, po upadku wstawać i nie rezygnować!!!
Jestem jeszcze nad jeziorem, jakoś nie mogę się zebrać żeby wyjechać ale niebawem wracam. Zimniej się zrobiło, ale grzejemy sobie w nocy a w dzień nie jest źle.
Mickey, z czasem opanujesz robienie zastrzyków. Ja nawet w szpitalu robiłam sama jak leżałam kilka razy, bo jak raz zrobiła mi położna to miałam siniak na pół brzucha
Bea25ta, no kto jak kto ale Ty się nigdy nie poddajesz!
Gabiś, beta piękna! a co do wyników TSH - Ty masz nadczynność??? Podobno się chudnie przy nadczynności. Ja miałam tsh na początku ciąży ok 4 więc za dużo jak na ciążę a teraz po ciązy 2,05 więc podobno tez za dużo bo powinno być w granicach 1. Biore euthyrox 50 choć przyznam się, że ostatnio stale o nim zapominam (gdzieś ok miesiąca)
Asia669, nie wiem czy się uspokoisz po tym 9 tc, ja też tak myślałam że jak minie czas moich strat to będzie lepiej. Nie było! Ale Tobie życzę zero stresu do końca ciąży. A że nie robisz usg do października to wielki SZACUN! ja latałam na usg co chwilę, inaczej bym zeszła na zawał!
Nafoczka, dużo zdrówka dla chłopaków! I dziękuje za wskazówki! I jeszcze pytanie intymne - bierzesz jakieś tabsy anty albo coś??? :-) A może dostałaś już pierwszą @ po ciąży? Ja NIE
Tęczowa, przyjemnych działań życzę!!!! :-)
Bertha, ja całe życie mocno odczuwałam owulację z prawego jajnika - zawsze mnie bolał mocno, natomiast lewy w zasadzie prawie wcale albo bardzo mało. Owu miałam zawsze raz z prawego raz z lewego i z racji tego, że tego lewego nie czułam to myślałam, że on nie bardzo działa. Kiedyś przeanalizowałam swoje zapiski na temat ciąż i wyszło na to, że zawsze ciąża z tego lewego....hmmm. dziwne o. Ja bym nie usuwała na Twoim miejscu, zawsze masz na to czas. Niech lepiej zostanie z Tobą póki się nic nie dzieje.
AgnieszkaP się odzywała??? Jak poród, ktoś coś wie?
Lamia78, gdzie zniknęłaś? Robiłas betę? O której wizyta?
Porzeczka, Arlusia, Lilia, Liluli, Avita, Arda, Strawbelka, Julia, Fondie, Magda1208, Alusia, Kaira, Enya, Czajak, Dżoł, MałaCzarna, Bentula i cała RESZTA nie wymienionych Dziewcząt! Pozdrawiam Was również!!!
Ja @ nie miałam choć czasem mnie jajniki pobolewaja. My to raczej kauczuk
Oj kochana coraz częściej mi już tych sił brakujeAvita kochana, jesteś silna babka widzę. Czas ucieka, ale wierzę, że się uda
I motywacji też
Ty działaj ile się da jak tylko macie siły i chęci
Jeszcze to mi zostało do sprawdzenia! Ale pogadam z maliną bo jakoś do lekarzy z Cze-wy średnie mam zaufanie!! A pytał mnie malina jak kierował na histero czy mam problemy z zajściem a ja nie zachodze szybko!! czasami myśle że to wszystko tak właśnie ma być!!!!!Może sprawdż tą drożność jak w tym cyklu ci nie wyjdzie .????
Za miesiąc kończe 4 dychy!!! Brrrrr powiem Wam czy bardzo to boli!!!Aga P. Super
Avita przepraszam, że pytam w jakim jesteś wieku ?. Czy możesz przybliżyć mi jak z dzieckiem z Trisomię. Pytam bo u mnie po zbadaniu mikromacierzy wyszła Trisomia chromosomu 10. ?
8 lat temu dostałam najpięknieszy prezent urodzinowy - mojego synusia (urodził się dwa dni przed moimi ur.)
Każdej z Was życzę takiego prezentu!!!!!
A co do kariotypów to ja i mój m mamy wszystko oki a nasz dzidziol miał trisomie 13 nie wiadomu czemu - pewnie podział komórek był zły.
Mickey mnie zastrzyki z fraxi zawsze robił mój maż. Ja się kłade wywalam brzuchol a on robi reszte i na koniec mówił mi że to nic wielkiego!!
Jak któraś ma z tym problem to zapraszam!! Aha i nie boli a siniaki są malutkie albo ich nie ma!!
Bentula nie ma za co!! 6 tyg. to długo. Mój jak pracował za granicą to był w domu co 3 tyg. Może chociaż tak by się u Was dało!!
Doris siedź nad tym jeziorem z dala o ludzi bo bardzo dużo dzieci choruje. Ja dziś byłam z moim dzidziolem bo ma kaszel straszny i pediatra mówiła, że najgorzej jest do końca września
Buziaczki dla wszystkich i uciekam spać bo jutro zapowiada mi się urwanie głowy w pracy pa
Ostatnia edycja:
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Nafoczka, nienawidzę kauczuka, bo mnie potem wszystko swędzi.....hmmm, co tu robić , mam receptę na tabsy dla karmiących ale po nich straszne tarcie, bo mają czegoś za mało a czegoś za dużo . Myślałam, że coś poradzisz...
reklama
Witam
Doris kochana dziekuje za pozdrowienia[emoji4]
To ladnie kalendarzyk małzenski sobie zaloz[emoji4]
Pozdrawiam Was i kibicuje&&&&
Susana co u mnie, czas leci nawet spedzajac go calymi dniami w domu a 3/4 dnia w lozku szczerze przez to mam duzo zaleglych rzeczy[emoji6]
Bylam juz na kontroli w zeszlym tygodniu i dobre wiesci
Szyjka sie trzyma ba nawet wydluzyla sie o 5mm!!!
Plan dzialania wstepnie jest, jak da rade szyjka ladnie do 30tc to bede miala podane sterydy na plucka w razie W.
A nosze w sobie synusia
Teraz wizyty do konca co 2 tyg. I wstepnie rozmawialysmy o porodzie i przystanie na cesarce...
Paula -Mickey kochana ja niemialam takie sytuacji ze nielecialo wogole...zdarzalo sie ze bardzo ciezko szlo i tez tak przypuszczalam ze w cos sie wkulam...
Powiem tobie niewiem jaka to roznica ale na poczatku zastrzykow mialam wielkie siniole...teraz sa rzadkoscia!
Niestety moj M nichcial mi robic[emoji12] chyba bardziej bal sie ode mnie hihi.
Doris kochana dziekuje za pozdrowienia[emoji4]
To ladnie kalendarzyk małzenski sobie zaloz[emoji4]
Pozdrawiam Was i kibicuje&&&&
Susana co u mnie, czas leci nawet spedzajac go calymi dniami w domu a 3/4 dnia w lozku szczerze przez to mam duzo zaleglych rzeczy[emoji6]
Bylam juz na kontroli w zeszlym tygodniu i dobre wiesci
Szyjka sie trzyma ba nawet wydluzyla sie o 5mm!!!
Plan dzialania wstepnie jest, jak da rade szyjka ladnie do 30tc to bede miala podane sterydy na plucka w razie W.
A nosze w sobie synusia
Teraz wizyty do konca co 2 tyg. I wstepnie rozmawialysmy o porodzie i przystanie na cesarce...
Paula -Mickey kochana ja niemialam takie sytuacji ze nielecialo wogole...zdarzalo sie ze bardzo ciezko szlo i tez tak przypuszczalam ze w cos sie wkulam...
Powiem tobie niewiem jaka to roznica ale na poczatku zastrzykow mialam wielkie siniole...teraz sa rzadkoscia!
Niestety moj M nichcial mi robic[emoji12] chyba bardziej bal sie ode mnie hihi.
Podziel się: