reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

bertha Dziękuje. Dziewczyny wykupiłam dzisiaj w aptece kwas foliowy na receptę Acidum Folicium Richter 5 mg czy to wystarczająca dawka i odpowiednia postać.

reklama
bertha Dziękuje. Dziewczyny wykupiłam dzisiaj w aptece kwas foliowy na receptę Acidum Folicium Richter 5 mg czy to wystarczająca dawka i odpowiednia postać.
Madzia przypomnij ty masz mthfr?
Szkoły są dwie jedni ginekolodzy przepisuja ten kwas na receptę ja się nie wypowiem.czy to dobrze czy źle
Mnie moja pani genetyk powiedziała ze tylko forma metylowa bo się wchłania i nie krąży w krwiobiegu
Niech się jeszcze dziewczyny wypowiedza
Arluska gdzie jesteś jedziesz do maliny we środę bo tak kojarzę że miałaś ten sam termin co ja

Porzeczka tak będę na teście w środę...
Wiecie codziewczyny im więcej się badam tym ciągle mi coś wychodzi nowego..wiem,że to dobrze,że znam wroga ale czemu tak dużo tego jest..
o teście nawet nie myślę,bardzo bym chciała żeby coś w końcu zaskoczyło ale boję się robić sobie znowu nadzieję...tak samo było po I nieudanej serii
A co do wyników..hmm..pół roku zbierałam się żeby zrobic krzywę cukrową i insulinową..i co?wyszła mi nieziemska IO bo insulina na czczo 25! po 1 g.280! a po 2 g.211! masakra

Magda, Czajak, Bentula PROSZĘ O NIE PISANIE POSTA POD POSTEM!!!!! WYSTARCZY EDYTOWAĆ POPRZEDNI ABY PRZEKAZAĆ KOLEJNĄ MYŚL!!! W razie wątpliwości proszę o przeczytanie regulaminu forum, bo ja nie mam siły już tego powtarzać!!!
cdn. za chwilę

To nawnawet lepiej na mecie to ja w 1cyklu zaszlam. Lepiej psychicznie soe czułam jak to miałam. I cukrzycy ciazowej nie będziesz mieć:)
Wiecie codziewczyny im więcej się badam tym ciągle mi coś wychodzi nowego..wiem,że to dobrze,że znam wroga ale czemu tak dużo tego jest..
o teście nawet nie myślę,bardzo bym chciała żeby coś w końcu zaskoczyło ale boję się robić sobie znowu nadzieję...tak samo było po I nieudanej serii
A co do wyników..hmm..pół roku zbierałam się żeby zrobic krzywę cukrową i insulinową..i co?wyszła mi nieziemska IO bo insulina na czczo 25! po 1 g.280! a po 2 g.211! masakra

Ja tez mam 5-tke w domu ale dzis kupilam femibion. Nie badalam mutacji ale pytalam tu dziewczyn czy mutacja mthfr polega tylko na nie wchlanianiu i wystarczy brac femibion czy jednak warto to zbadac. Ale nie dostalam odpowiedzi. W czwartek zapytam gina i dam Ci znac, tylko przypomnij mi sie na prv.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to się spotkamy na którą będziesz bo mi mówiła ta z recepcji ze na 9 ale boję się że będę później czekać nie wiadomo ile? A ty juz masz doświadczenie
Ja robiłam krzywa z 8 miesięcy temu nie powtarzam bo co nie zrobię wyniku jakiegoś to tez mi źle wychodzi
Doris ja też czasem tak napiszę bo myśl mi ucieka nawet nie wiedziałam ze tak nie można a regulaminu nie czytałam :D

Ja tez mam 5-tke w domu ale dzis kupilam femibion. Nie badalam mutacji ale pytalam tu dziewczyn czy mutacja mthfr polega tylko na nie wchlanianiu i wystarczy brac femibion czy jednak warto to zbadac. Ale nie dostalam odpowiedzi. W czwartek zapytam gina i dam Ci znac, tylko przypomnij mi sie na prv.

Cholera Doris wybacz jesli coś źle teraz zrobilam
Dzol dziewczyny pisały ze fembion to za mało większość bierze i fembion i kwas b6,b12 w formie metylowanej.
Warto zbadac panel trombofili i ja bym to na pewno na twoim miejscu zrobiła sama zrobiłam prywatnie mimo ze homocysteine mialam 6,2 a jednak mutacja mi wyszła w mutacji właśnie chodzi o wchłanianie kwasu foliowego co może skutkować chorym dzidziusiem i w ciąży zatorach robią sie mikro zakrzepy i moze to powodować niedotlenienie dzidziusia złe przeplywy itd to wszystko moze doprowadzić do obumarcia
Opinie genetykow i gonekologów sa różne u mnie 2 powiedziało że to przyczyna 2 ze nie

Dżoł
Zbadaj mutację .
Najlepiej mutację mthfr i leyden
Wtedy będziesz wiedzieć którą masz.i jak leczyć
Oprócz tego jeszcze zbadaj homocysteinę .Powinna być na poziomie 5-6
Ja robiłam dodatkowo jeszcze poziom B 12 .Okazało się że mam bardzo duży niedobór .Przyjmowałam potem zastrzyki z B 12 żeby szybko podnieść .
Teraz biorę wit b w formie metylowanej .
Leyden też zrób bo jeśli ci wyjdzie to jest wskazanie do zwiększonej ilości heparyny i acard do końca życia
Dopiero jak zrobisz mthfr to będziesz wiedzieć jaki rodzaj jej masz i czy przyjmować dodatkowo zwykły kwas foliowy czy tylko metyl

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry