reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

zaraz was nadrobie ale mam rozgwiazdy i nic nie widze polowa oka oprocz gwiazd migajacych. nie wiem czy robie bledy. Pisze bo mam hita bylam dzis na IP bo zaczelam plamic. Tzn mialam takie cos brazowego jakas kulke dziwna i poszlam atam gin cojestem u niego na pon zapisana i jak zobaczylam to juz widzialm jak mowi ze koniec. Więc bije serduszko dzis pokazalo 7t5d a mialo byc 7t6d a wczensiej byl jeden dzien starsza, wiec o tym pisalam czy mam sie przejmowac. Więc bije serduszko jajko wyglad aok wszystko wygladaok. Powiedzial, żebym przyszla w poniedzialek to sprawdzi dokladniej bo tu slaby sprzet jest strasznie a nie widzi skad plamienie moze byc. I mowi, tetna nie zmierzyl bo sie nie da na tym sprzecie ale powiedzial, że wszystko sprawdzi w poniedzialek. Powiedzcie mi czy w tym tyhgodniu nie powinno sie dzieciatko ruszac na usg? bo ja kojarzez e mi sie tak nie ruszalo raz i potem serduszko stanelo kojarzycie. I ztego wszystkiego przyszly rozgwiazdy.

reklama
Fondie, miej wiarę! Będę pamiętać o Tobie w modlitwie. Wiem jakie to straszne, gdy widzi się krew. Ale była brązowa, więc nie świeża, a to dużo.

Infekcja ładnie mi przechodzi po nystatynie (przynajmniej nie widzę już objawów), jeszcze mam 5 globulek. Ale mam takie pytanie. Czy Nystatyna/dalej utrzymujące się grzybki mogą mieć wpływ na temperaturę poranną (mierzę w pupie)? Zawsze w tej fazie cyklu jest o około 1, 2 kreski niższa niż teraz. A chciałabym to mieć na uwadze przy interpretacji wykresu.

Ostatnia edycja:
Plamienia nie wolno bagatelizować dobrze ze poszłaś ;) ale nie rozumiem o co pytasz czy dziecko się ma ruszać? Na badaniu?
Czasem.mi się ruszyło a czasem nie ale tak wcześnie to chyba nie pamiętam żeby na usg się ruszyło.....

Fondie mi sie w 7 tyg nic nie ruszalo. Jak bylam w 9-10 (nie pamietam dokladnie) to wtedy fikalo. Czemu Ty na sile sie doszukujesz czegos zlego???? Skoro lekarz mowi ze jest dobrze to jest dobrze. Nie czepiaj sie dnia w ta czy w ta. Uspokoj sie bo zameczysz i siebie i meza. Moj jakbym go takim gadaniem raczyla codziennie to spiep..... by gdzie pieprz rosnie. Ja tez sie balam ale wiele lekow zachowywalam dla siebie ewentualnie przyjaciolka mnie pocieszala. Z mezem dzielilam sie moze z 1/10 obaw a i tak mowil ze swiruje[emoji5] [emoji5]

Hej dziewczyny. Nazywam się Kasia. Dwukrotnie poroniłam. Dwa razy serce zatrzymało się w 8t3d. W badaniach wyszło dodatnie MTHFR A1298C, po jednym poronieniu obniżone białko S i po jednym podwyższone TSH. Teraz jestem trzeci raz w ciąży. Biorę Jodid, Euthyrox, Clexane 0,6 ml kwas foliowy 15 mg, Luteinę. Mój problem i strach polega na tym, że dwóch specjalistów zupełnie inaczej odniosło się co do acardu. Jeden mówił, żeby brać do 20 tyg. a drugi straszył, że może to mi i dziecku zaszkodzić i zdecydowanie odradza. Nie wiem co robić... jestem w 5t4d. Wizytę u lekarza (nowego) mam za 5 dni. Nie wiem czy poczekać czy jednak brać acard... pomóżcie... wariuję http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/frown.gif

Hej dziewczyny. Nazywam się Kasia. Dwukrotnie poroniłam. Dwa razy serce zatrzymało się w 8t3d. W badaniach wyszło dodatnie MTHFR A1298C, po jednym poronieniu obniżone białko S i po jednym podwyższone TSH. Teraz jestem trzeci raz w ciąży. Biorę Jodid, Euthyrox, Clexane 0,6 ml kwas foliowy 15 mg, Luteinę. Mój problem i strach polega na tym, że dwóch specjalistów zupełnie inaczej odniosło się co do acardu. Jeden mówił, żeby brać do 20 tyg. a drugi straszył, że może to mi i dziecku zaszkodzić i zdecydowanie odradza. Nie wiem co robić... jestem w 5t4d. Wizytę u lekarza (nowego) mam za 5 dni. Nie wiem czy poczekać czy jednak brać acard... pomóżcie... wariuję
frown.gif

Ja niestety nie pomogę Ci w sprawie acardu, jeszcze jestem w trakcie diagnozy i nie brałam tych leków. Myślę, że bardziej doświadczone koleżanki na pewno Ci dzisiaj odpowiedzą.

Acard bralam teraz w ciazy do 26tc. A do 30tc max mialam go odstawic. Dawka 75mg

Ostatnia edycja:
Mama2aniolkow ja w ciąży i podczas starań brałam aspirin cardio który ma większa dawkę niż acard. Odstawilam w 13tc jak trafil z krwawieniem do szpitala. I już go nie biorę. Teraz mam sam clexan.

Dziewczyny zrobiłam porządek z lekarstwami i mam na sprzedaż metylowana wit b12 i kwas foliowym dr enzmanna. W składzie jest tez b6 ale nie jest ona metylowana.
Jest jakaś chetna?

reklama
Kurna wyszly mi bakterie i podwyzszone leukocyty w moczu. Nic mnie nie piecze,swedzi,boli itp. Myslicie ze to moze miec wplyw na moje poronienia? Biore teraz troche lekow i to moze od tego [emoji45]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry