reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Arluśka witam również Ciebie. Wiesz jakiej długości masz przegrodę? Ja miałam 3/4 macicy dość sporą. Nie wiem co myśleć o tym, co Ci mówią,że to nie przyczyna ,jak zarodek się ulokuje po stronie tej z mniejszym dopływem krwi to na pewno ma znaczenie. Lepiej się przed staraniami pozbyj dziadostwa :D

Wiem właśnie,czekam teraz na okres po zabiegu,ktory miałam 05.05...
Malinowski kazał i tak histero zrobić z powodu potencjalnych zrostów ale jakby była ta przegroda to pewnie można byłoby ja wyciąć od razu..tylko wtedy niewiem czy rekonwalenscencja nie jest dłuższa..ok.3 miesięcy?
M.mówił że przegroda jest powodem poronień na pozniejszym etapie ciąży,a to,że mam już dziecko to wyklucza tą możliwość
sama niewiem ,a 1 szczepienie juz za 10 dni..,czy pozniej zdążę z tym wszystkim,bo jak się szczepienia udadzą to się trzeba już starać..ale i tak myślę,ze na 3 sie nie skończy..
czekam na okres i jadę prywatnie na badanie Sis do Krakowa,pozwala ono na 100 % stwierdzić jak duża jest przegroda,wynik jest taki sam jak po hsg...ostatnio po usg 4d powiedział że mam 14mm a niby przegrodę kwalifikują od 15mm,najlepsze jest to,że w całym moim życiu miałam już stwierdzone wszystkie prawie wady macicy:Od normalnej,dwurożnej,łukowatej,po uwaga PODWÓJNĄ!!!! fajnie nie?
Dowiedziałam sie też że łyżeczkowanie niekompletne,w jednym z rogów zostało więcej endo..albo z okresem sie oczyści albo będzie tragedia..w postaci następnego zabiegu..
dlatego teraz szukam lekarzy naprawdę z powołaniem a nie partaczy

Witam was dziewczyny
Strawbelka super, że się odezwałas. Susanau żadne przykro mi ani przytulam nie odda tego co przechodzisz dlatego się za was pomodle. Bo na Pana Boga nie można się nigdy obrażać. Ja w ostatniej ciąży oddmawialam litanie do Matki Boskiej Pompejanskiej i nie przerwałam jej pomimo, że szłam na zabieg. W dniu kiedy ciąża obumarla cała noc nie mogłam zasnąć bo cały czas się modliłam, a moja teściowa nie spała bo sama z siebie śpiewała pieśni maryjne tak bezwiednie. Nikt mi nie powie pomimo tego co przeżyliśmy , że Boga nie ma.
Witam was Poprzeczka i Arlus.
Ja jestem już po szczepionkach u Maliny i w trakcie starań. Co mogę powiedzieć z moich obserwacji to nic mi te szczepionki nie zaburzly , a wręcz przeciwnie wszystko chodzi jak
w szwajcarskim zegarku. Progesteron po owulacji 14,29 przy górnej granicy 15,99. Endometrium 11 mm. Pierwszy cykl był na pół gwizdka i teraz zaczynam drugi pełny ponieważ mąż ma zlecony Medrol przez 10 dni, a brał przez 5 dni . Wysepilam od mojego kochanego profesora P trzy skierowania na insemimacje na NFZ. Tak więc startujemy i jestem dobrej myśli.
Spokojnej nocy i wiary, która góry przenosi.

Ostatnia edycja:
A propo też skutecznie pozbyłam się przegrody i zrostów. Jak macie pytania to proszę. Kto pyta nie błądzi.

ja jestem drugi raz na żelaznym i teraz się udało:-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)
Nie szczepiłam się i chyba bym się nie zaszczepiła, za bardzo kontrowersyjna ta metoda jak dla mnie.

reklama
Po 6, ale od drugiej serii wzięłam się na sposób i razem z mężem braliśmy Colostrum Immune dwa razy dziennie. Po 5 szczepionkach allo mlr mam 67,9. Pewnie jest wyższe bo razem z 6 szczepionką miałam robione allo mlr. Dostaliśmy zielone światło na 7 miesięcy bo na więcej nie daje. Tak więc uszy do góry, pierś do przodu, pośladki ściśnięte.
Kolorowych Snów

Do góry