reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

fondie - po pierwszym szczepieniu bolały mnie ręce przez 2,5 dnia, nie mogłam utrzymać torebki w ręce i nie mogłam rozmawiać przez tel. dłużej niż 5 min. bo ręce mi się całe trzęsły. W miejscach gdzie mi wbijano szczepionkę miałam bąble, siniaki tez były w różnej kolorystyce. Siniaki zniknęły kilka dni przed drugim szczepieniem. Po drugim szczepieniu było już lepiej, ręce tak nie bolały, siniaki szybciej zniknęły

reklama
avita femibion vit e i omega bierzesz bez porozumienia z malina ?ja zakipie ta zwykla forme na recepte i actifolin 2mg. Codziennie bede brac 5mg a dodatkowo co 2dzien 2mg
colostrum powiwdzial ze moge sobie brac jako suplement ale to "woda swiecona" dla mnie wazne bylo czh nie przeszkadza w szczwpieniach dlayego bwde brala jakoa rzadziej teraz

nie wiem która z Was pisała na temat serca, ale byłam na usg w 6t1d biło mocno bo 129 uderzeń, dziś w 8t4d wg om lekarz stwierdził wiek na 8t2d ale że serce nie bije od ok 4 dni. Obecnie przebywam w Irlandii, zastanawiam się nad lotem do Polski

Dziewczyny jakie badania miałabym zrobić zeby się dowiedzieć czy mam takie wlasnie mutacje . Sorki pewnie było to gdzies pisane ale wyedy mnie to tak nie interesowało i nie zwracałam uwagi a teraz myśle czy moze by je zrobić .

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mnie dr powiedział tak, że obojętnie czy sama poronie czy mnie oczyszcza, to muszę wziąć zastrzyk.Kazdy ginekolog powinien mieć wpisana nasza grupę krwi i mnie też zawsze o to pytają.Susana nie denerwuj się na zapas- zapytaj lekarza,który Cię prowadzi może to zależy od wieku ciazy,ja miałam zatrzymana ciążę w 7 i 5 tygodniu..
Mia
Zawsze dostawałam immunoglobulinę 2 porody potem poronienie wywoływane i potem czyszczenie .
Ostatnio był tylko maleńki pęcherzyk 4 mm i beta zaczęła spadać .
Dostałam krwawienia w 49 dc (7 tygodni) takiego jak okres tylko trochę bardziej bolało .
Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby jechać do szpitala na zastrzyk .
Poprostu o tym zapomniałam ....
Oglądało mnie w tym czasie 3 ginekologów .
Żaden nawet mi o tym nie przypomniał .
Sama powinnam pamiętać .!!

ktora z was ma ta mutacje co ja i co bierze?
Ja mam mytacje hetero w tych dwoch opcjach...biore kwas zwykly 5 a terax mam brac 15 i femibion...rozmawialam po rax kolejny z lekarzem o tych metyliwych formach i powiedział że to jest teraz modne ale nie ma naukiwo dowiedxionego ze to pomaga. ..jak chce to mogę brać w wersji metylowej ale bardzo duże dawki A takich nie ma....więc żebym zaufala bo bardzo dużo pacjentek ma ta mutacje i każda ma zdrowe dziecko ale do tych mutacji daje clexan zawsze. ..

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

nie wiem która z Was pisała na temat serca, ale byłam na usg w 6t1d biło mocno bo 129 uderzeń, dziś w 8t4d wg om lekarz stwierdził wiek na 8t2d ale że serce nie bije od ok 4 dni. Obecnie przebywam w Irlandii, zastanawiam się nad lotem do Polski
Tęczowa
Chyba powinnaś przylecieć .
To już 9 tydzień .Chyba bym się bała tak czekać .
Ja się ostatnio sama oczyściłam ale był tylko maleńki pęcherzyk .4 mm

avita femibion vit e i omega bierzesz bez porozumienia z malina ?ja zakipie ta zwykla forme na recepte i actifolin 2mg. Codziennie bede brac 5mg a dodatkowo co 2dzien 2mg
colostrum powiwdzial ze moge sobie brac jako suplement ale to "woda swiecona" dla mnie wazne bylo czh nie przeszkadza w szczwpieniach dlayego bwde brala jakoa rzadziej teraz

Nie zastanawiałam się czy femibion i wit. E mogą przeszkadzac w szczepieniach!
Kupiłam tez ten zwykły kwas foliowy ale jakos na razie łykam metyle :)
A może połączyć to raz metyl raz zwykły???!!

reklama
Ja mam heterozygotę .
Miałam duży niedobór b 12 (180 a norma od 200 do 950)
Teraz. biorę metyl. Folian 800 +
Folik 15 mg
Wybrałam zastrzyki z b 12
Dodatkowo
B12 i b 6 metyl
Homocysteinę mam 5,3 - bardzo dobra

Do góry