reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witam się- wczoraj po południu byłam na becie , właśnie dostałam wynik-16,1 ( 10 dpo) czy to nie za mało?? w 15 dpo miałam 289 ! ( w ostatniej ciąży) następną robię w sobotę. Kurcze znowu stres!!

Tęczowa zrób tak jak Ci piszę Ovli. Po co zaraz lecieć do polski chyba ,że potrzebujesz to wiesz kupuj bilet i przylatuj. Pójdę z Tobą na kawę ,pogaduchy a nawet na piwo ;)

Lamia może i mała ale wiesz ,że to zależy od dnia kiedy doszło do zapłodnienia. Pierwszym razem wcześniej mogłaś mieć owulacje.

Hej
Ja dziś znów mam jakieś stresy, bo Mały znów się mniej rusza. Napisałam sms do mojego gina i czekam. Normalnie osiwieję do porodu zupełnie!

FONDIE - pod każym postem masz opcję EDYTUJ i tam dopisuj to co zapomniałaś, a jeśli piszesz z aplikacji z telefonu to na górze jest taki ołówek narysowany i tam edytujesz!!!!!

Hej
Ja dziś znów mam jakieś stresy, bo Mały znów się mniej rusza. Napisałam sms do mojego gina i czekam. Normalnie osiwieję do porodu zupełnie!

FONDIE - pod każym postem masz opcję EDYTUJ i tam dopisuj to co zapomniałaś, a jeśli piszesz z aplikacji z telefonu to na górze jest taki ołówek narysowany i tam edytujesz!!!!!

Doris po 27 tc liczy sie tylko 10 ruchów na godzine jesli sa to jest wszystko ok. Jesli nie rusza sie wogole lub bardzo szybko wtedy jest cos nie tak.
I maluszek moze byc tak obrócony ze nie czujesz go albo poprostu masz leniucha miejsca ma tez coraz mniej.
Oj wiem co przechodzisz;)

Fondie ty piszesz o szczepieniach limfocytami? Aż 8 razy się wkuwali bardzo duzoooo,mnie bardziej bolała 2 szczepionka.. Bo ręce już były obolałe.... A jak się czujesz po nich?

Fondie ty piszesz o szczepieniach limfocytami? Aż 8 razy się wkuwali bardzo duzoooo,mnie bardziej bolała 2 szczepionka.. Bo ręce już były obolałe.... A jak się czujesz po nich?
tak 8 wkluc po 4 na reke i do jedn mala fiolke rozlozyla na 8 miejsc. Dobrze sie czuje miejsca wkluc zaczerwienione ale jak nie dotykam ich nie dotkne ich w sensie bluzka czy cos to nie wiem ze je mam wogole
a ty szczepilas sie gdzie?

w ogole mam hsg 27 a niemam miesiaczki i nici chyba z niej :( jak do jutra nie dostane to miesia cprzepada z histero

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczynki! Wpadłam tylko na chwilke z rana, bez czytania zaległych postów. Zdaję tylko raport, że byłam rano u gina na monitoringu i mam 2 pecherzyki w lewym jajniku i 1 w prawym, wielkość ok. 16mm :)
Jeden bylo niewyraznie widać, bo był nieregularny lub był nawet po pęknięciu, miał jakieś 22x12mm..
Dopytałam więc o to czy mogą pekać pecherzyki w odstepstwie kilku dniowym i potwierdził że tak, że pękają jak dojrzeją i mogą peknąć w odstępstwie kilku dni, obserwował to już nie raz na monitoringu. Także to ciekawa sprawa, bo nad tym wiele razy się na forum zastanawiałyśmy..

Badał czystość sluzu - czy jak to sie nazywa - i jest ok, bakterii prawie wcale, leukocytow tez, plemniki (rano bylo baraszkowanie ;)) ŻYWE z dwoma plusikami!! (choc w sumie nie wiem jaka jest skala.. chyba 4 plusy...) tym najbardziej się ucieszylam i od razu zadzwoniłam do męża że żołnierze żywi ;)

Niestety nie dostane pregnylu :(:( Gin idzie na zabieg serca wiec nie wstrzelimy sie w odpowiedni rozmiar pecherzykow zeby podac pregnyl. tego bardzo żałuję :(

Pekać pecherzyki będą w sobotę/niedzielę. Wizyta za tydzień (dopiero wtedy go wypuszcza po zabiegu ze szpitala), zweryfikujemy co popękało i moze damy na końcówkę duphaston.

Od jutra mam mierzyć temperature i przyniesc wykres.

Strawbelka, po raz kolejny dopytałam o torbiel moją. I niezmiennie mój gin twierdzi, że torbiel endometrialna, torbiel krwotoczna, torbiel jeszczejakaś, to są różne nazwy na to samo, czyli technicznie opisując - na wypełniony krwią pęcherzyk. Nie musi wynikać taka torbiel z endometriozy, tylko pecherzyk moze wypelnic sie krwi z jakiegos peknietego naczynka w pobliżu. Że endometrioze byloby widać rozsianą i byłaby bolesna przy usg, dotykając tych ognisk endometriozy. Że nazwa "endometrialna" jest promowana przez farmaceutyczny rynek, bo wtedy maja zyski z leków na endometrize, NFZ im dopłaca i takie tam..
Tylko przekazuje co moj gin powiedział.

hmm.. to chyba tyle :) Miłego dnia!

reklama
Do góry