reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
mia ja tez mam te muatcje co motylek ale heterozygotyczna biore b complex tylko i actifolin 5mg czy witaminy b tez powinny byc metylowe?

Actifolin jest w dawce 5mg? Ja mam Actifolin 2mg i Acidum Folicum 5mg...
no to musze spojrzec na recepte bo siepoglubila a co powinnam brac?
nie wiem co tam jest napisane moze to byc i to i to ..
a w jakich dawkach bierzecie colostrum? chyba narazie wezme 1x1 a po skonczmeu szczepien 2x1
avita a ty co sadzisz?

ktora ma mutacje mthfr A1298C?

jutro zaczynam brac juz witaminki ktore sa odpowiednie :) a co z witamina d? i kwasami omega?

szczepienia dalej nie bola jak ubieram bluzke i "przejade" po tych wkluciac to je czuje bola przy dotyku a tak nic totalnie nic na jednej rece lekkie zaczewienienie w miejscu wklucia i wsio
avita, kwiatuszek , aga , lili jutro bedzie gorzej?

Ostatnia edycja:
Witam
Motylek
Na wyniku jest napisane jak wół
że masz homozygotę .!!!!!!!

Właśnie się przeraziłam dziewczyny i załamałam .
Przeczytałam posta którego napisała
Mia 2016 .
Ja. mam grupę krwi RH - i zawsze po porodach i poronieniach dostawałam zastrzyk .
Teraz w ostatniej ciąży dostałam tego krwawienia w domu i nawet nie pomyślałam przez chwilę że powinnam iść do szpitala przyjąć immunoglobulinę .
Żadaen lekarz mi o tym nie przypomniał .
Nie wiem co teraz zrobić ......
Boję się że znów poronienia ...

Ostatnia edycja:
Fondie,Czarna mała, z tego co zdążyłam Przeczytać na ten temat: najgorsza jest mutacja c677t homo - 60% utraty funkcji, potem kolejno a1298c homo- 40%,obie c677t i 1298c hetero-30 do 40%, a1298 c hetero-20%. Procent oznacza w jakim stopniu dana mutacja zaburza pracę enzymu a co za tym idzie wchłanianie zwykłych syntetycznych witamin z grupy B.Moim zdaniem heterozygoty mogą zażywać zwykły kwas foliowy i mogą/powinny dodatkowo metylowany, homozygoty powinny tylko metylowany, bo/jesli mają przeważnie znacznie ponad normę kwas foliowy - ja mam ponad 30 - a to jest ponoć szkodliwe jak aż tyle jest odlozone w organizmie i homocysteine ok 10 i wyżej, kwas foliowy b12 i b 6 lub metylowe ich formy jeśli organizm nie przyswaja zwykłych są potrzebne do zbijania homocysteiny, która jest w tym najbardziej znaczaca.ale tak jak podkreślam ta wiedzą jest z licznych artykułów i taki sposób wybrałam dla siebie.w przyszłym tygodniu zbadam homocysteine i Wam powiem czy coś ruszyło w dół.kazdy lekarz powie co innego na ten temat, i patrząc z perspektywy tego że obojętnie jaka mamy mutacje to i tak mamy poronienia trudno powiedzieć że na pewno jest tak a nie inaczej..Strony o mutacji: mthfr.net po ang i mutacja MTHFR wersja do druku.
Motylek zobaczymy jaka Ci wyjdzie homocysteina, ale czemu 19 mają masz to badanie? Dostałaś na nfz?

Ostatnia edycja:
Fondi gorzej nie, tzn boli tak jak piszesz przy dotykaniu ale mnie to okropnie swędzi:(
Malina zpisał mi nie aktifolin tylko acidum folicum 5 mg i b complex.
Podpytywałam dziewczyny wcześniej i radziły brać metyle więc dalej je biore. Dodatkowo mam femibion, wit E i omega.
Też myśle o colostrum.
A koenzym Q10 to kiedy i na co trzeba brać?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Motylek
Na wyniku jest napisane jak wół
że masz homozygotę .!!!!!!!

Właśnie się przeraziłam dziewczyny i załamałam .
Przeczytałam posta którego napisała Mia .Ja. mam RH - i zawsze po porodach i poronieniach dostawałam zastrzyk .
Teraz w ostatniej ciąży dostałam tego krwawienia w domu i nawet nie pomyślałam przez chwilę że powinnam iść do szpitala przyjąć immunoglobulinę .
Żadaen lekarz mi o tym nie przypomniał .
Nie wiem co teraz zrobić ......
Boję się że znów poronienia ...

Mnie dr powiedział tak, że obojętnie czy sama poronie czy mnie oczyszcza, to muszę wziąć zastrzyk.Kazdy ginekolog powinien mieć wpisana nasza grupę krwi i mnie też zawsze o to pytają.Susana nie denerwuj się na zapas- zapytaj lekarza,który Cię prowadzi może to zależy od wieku ciazy,ja miałam zatrzymana ciążę w 7 i 5 tygodniu..

Do góry