asia juz zaczynasz ja nawet wynikow nie mam zazdroszczePisałam też, że mało możliwe, żeby w tym cyklu się udało, bo nie będą to dni płodne. A o tych jajeczkach nie wiedziałam. Pewnie to się przełoży na następny cykl po 5 maja.
reklama
Martyska30
Fanka BB :)
Tak ja mam heterozygote. W femibionie jest 400 metylowe kwasu i b6 i b12. Ostatnio badalam b12 i wyszło mi 402 przy normach 197-770. A b6 i b12 też metylowe bierzesz? A na linki chętnie poczekam do jutra.Martysia
Ja biore kupiony na iherb.
Kwas foliowy metylowy 800 i do tego wit b6i b12. Teraz pisze z komorki wiec ciezko mi podeslac konkretne linki, ale moze inne Dziewczyny sa tteraz w stanie. Jesli bedziesz dalej zainteresowana to jutro po pracy bede na kompie.
Immunolog u ktorego bylam tez mi dal dawke 15i nic nie wspomnial o pozostalych witaminach. Dzieki Dziewczyna i tej p. Genetyk wlaczylam ten zestaw, a odstawilam zwykly kwas.
Ale ja mam ta mutacje w homozyg, a ty hetero?
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Lumia, zgadzam się z Beatą. Ja mam MTHFR A1287C homozygotę i kwas foliowy się nie wchłania. Mam 32,26 przy normie 4,60-18,70.
Też mam homozygote A i kwas foliowy ok 31 po zazywaniu tylko 0,4 mg folika, większych dawek nawet nie próbowałam,teraz biorę tylko metylowy 0,8 mg raz dziennie.
Ostatnia edycja:
asia juz zaczynasz ja nawet wynikow nie mam zazdroszcze
No właśnie trochę się boję, bo biorę antybiotyk, co prawda za tydzień go skończę a teraz mam @ i w owu nie będziemy razem. Będziemy 4 dni przed i 1-2 dni po, bo mój K pracuje w innym mieście :-(.
Fondie, jestes w trakcie badań i może się okazać, że Tobie uda się wcześniej.
W każdym bądź razie nie ma co się smucić. Jestes u cenionego lekarza, pod dobrą opieką i po pełnej diagnozie i odpowiednim leczeniu doczekasz się upragnionego cudu :-)
Martysia
Ja biore kupiony na iherb.
Kwas foliowy metylowy 800 i do tego wit b6i b12. Teraz pisze z komorki wiec ciezko mi podeslac konkretne linki, ale moze inne Dziewczyny sa tteraz w stanie. Jesli bedziesz dalej zainteresowana to jutro po pracy bede na kompie.
Immunolog u ktorego bylam tez mi dal dawke 15i nic nie wspomnial o pozostalych witaminach. Dzieki Dziewczyna i tej p. Genetyk wlaczylam ten zestaw, a odstawilam zwykly kwas.
Ale ja mam ta mutacje w homozyg, a ty hetero?
Martyska wyślę Ci nazwę na priv jaki ja biorę bo nie wiem czy tu można podawać?
G
Gość
Gość
Dziewczyny prosze o kciuki i dobre mysli jutro rano. Punkcja zacznie sie o 8.20.
Blagam Was, bo potrzebne mi duzo szczescie.
Jak zadne jajko nie bedzie sie nadawalo, to chyba potne sie gumka myszka
Blagam Was, bo potrzebne mi duzo szczescie.
Jak zadne jajko nie bedzie sie nadawalo, to chyba potne sie gumka myszka
Tak wespre Lumie w jej wypowiedziach- choc calkiem niedawno ta ona tego potrzebowala co nie ;-) ja bralam 800 kwasu z solara, u nas tez jest dostepny ale w wersji 400. Ja mam tez hetero ale mi doktor i ginka tu powiedzieli ze moge brac wiec sama przy pomocy dziewczyn podjelam decyzje ze biore zamast zwyklego.
O metylowych/actywnych B12 i B6 napisala mi genetyk po wynikach. Do tego wszystkiego nie koniecznie trzeba lekarza tylko odrobine rozsadku ;-)
Strawbelko juz "sie za Ciebie biore" i Asi obiecalam ;-) ide spac wiec to najlepszy moment :-* :-* :-*
O metylowych/actywnych B12 i B6 napisala mi genetyk po wynikach. Do tego wszystkiego nie koniecznie trzeba lekarza tylko odrobine rozsadku ;-)
Strawbelko juz "sie za Ciebie biore" i Asi obiecalam ;-) ide spac wiec to najlepszy moment :-* :-* :-*
G
Gość
Gość
Mozna podawacMartyska wyślę Ci nazwę na priv jaki ja biorę bo nie wiem czy tu można podawać?
My tu wszystko piszemy, lacznie z nazwiskami lekarzy
G
Gość
Gość
Dziekuje Nafoczko, jestes kochana:*
reklama
Mozna podawac
My tu wszystko piszemy, lacznie z nazwiskami lekarzy[/QUOT
Mia_2016 pisze:
Ja zamawiam na allegro u użytkownika planeta zdrowia - są dystrybutorem na Pl zagranicznej firmy Swanson - quatrefolic ; jest 400 lub 800 mcg, mają również metylokobalamine (b12) i p-5-p (b6), na wątku o mutacji dziewczyny podają nowy lek - b super complex igennus, który zawiera już wszystkie 3 metylowe wersję witamin, plus jeszcze inne, sama pewnie to zamówię jak skończy mi się zapas na wątkach mthfr.net i mthfr wersja do druku można dużo się dowiedzieć i każda może zdecydować jak się suplementówac.ja myślę, że to chodzi o to żeby nie tyle zajsc w ciążę przy tych suplementach tylko żeby obniżyć nimi homocysteine i żeby dzidziuś był zdrowy jak już Bozia nas ciąża pobłogosławi
Ostatnia edycja:
Podziel się: