reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Martysia
Ja biore kupiony na iherb.
Kwas foliowy metylowy 800 i do tego wit b6i b12. Teraz pisze z komorki wiec ciezko mi podeslac konkretne linki, ale moze inne Dziewczyny sa tteraz w stanie. Jesli bedziesz dalej zainteresowana to jutro po pracy bede na kompie.
Immunolog u ktorego bylam tez mi dal dawke 15i nic nie wspomnial o pozostalych witaminach. Dzieki Dziewczyna i tej p. Genetyk wlaczylam ten zestaw, a odstawilam zwykly kwas.
Ale ja mam ta mutacje w homozyg, a ty hetero?
Tak ja mam heterozygote. W femibionie jest 400 metylowe kwasu i b6 i b12. Ostatnio badalam b12 i wyszło mi 402 przy normach 197-770. A b6 i b12 też metylowe bierzesz? A na linki chętnie poczekam do jutra.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lumia, zgadzam się z Beatą. Ja mam MTHFR A1287C homozygotę i kwas foliowy się nie wchłania. Mam 32,26 przy normie 4,60-18,70.

Też mam homozygote A i kwas foliowy ok 31 po zazywaniu tylko 0,4 mg folika, większych dawek nawet nie próbowałam,teraz biorę tylko metylowy 0,8 mg raz dziennie.

Ostatnia edycja:
asia juz zaczynasz ja nawet wynikow nie mam zazdroszcze

No właśnie trochę się boję, bo biorę antybiotyk, co prawda za tydzień go skończę a teraz mam @ i w owu nie będziemy razem. Będziemy 4 dni przed i 1-2 dni po, bo mój K pracuje w innym mieście :-(.

Fondie, jestes w trakcie badań i może się okazać, że Tobie uda się wcześniej.
W każdym bądź razie nie ma co się smucić. Jestes u cenionego lekarza, pod dobrą opieką i po pełnej diagnozie i odpowiednim leczeniu doczekasz się upragnionego cudu :-)

Martysia
Ja biore kupiony na iherb.
Kwas foliowy metylowy 800 i do tego wit b6i b12. Teraz pisze z komorki wiec ciezko mi podeslac konkretne linki, ale moze inne Dziewczyny sa tteraz w stanie. Jesli bedziesz dalej zainteresowana to jutro po pracy bede na kompie.
Immunolog u ktorego bylam tez mi dal dawke 15i nic nie wspomnial o pozostalych witaminach. Dzieki Dziewczyna i tej p. Genetyk wlaczylam ten zestaw, a odstawilam zwykly kwas.
Ale ja mam ta mutacje w homozyg, a ty hetero?

Martyska wyślę Ci nazwę na priv jaki ja biorę bo nie wiem czy tu można podawać?

Dziewczyny prosze o kciuki i dobre mysli jutro rano. Punkcja zacznie sie o 8.20.
Blagam Was, bo potrzebne mi duzo szczescie.
Jak zadne jajko nie bedzie sie nadawalo, to chyba potne sie gumka myszka:(

Tak wespre Lumie w jej wypowiedziach- choc calkiem niedawno ta ona tego potrzebowala :-D co nie ;-) ja bralam 800 kwasu z solara, u nas tez jest dostepny ale w wersji 400. Ja mam tez hetero ale mi doktor i ginka tu powiedzieli ze moge brac wiec sama przy pomocy dziewczyn podjelam decyzje ze biore zamast zwyklego.
O metylowych/actywnych B12 i B6 napisala mi genetyk po wynikach. Do tego wszystkiego nie koniecznie trzeba lekarza tylko odrobine rozsadku ;-)

Strawbelko juz "sie za Ciebie biore" i Asi obiecalam ;-) ide spac wiec to najlepszy moment :-* :-* :-*

reklama
Mozna podawac;)
My tu wszystko piszemy, lacznie z nazwiskami lekarzy;)[/QUOT

Mia_2016 pisze:

Ja zamawiam na allegro u użytkownika planeta zdrowia - są dystrybutorem na Pl zagranicznej firmy Swanson - quatrefolic ; jest 400 lub 800 mcg, mają również metylokobalamine (b12) i p-5-p (b6), na wątku o mutacji dziewczyny podają nowy lek - b super complex igennus, który zawiera już wszystkie 3 metylowe wersję witamin, plus jeszcze inne, sama pewnie to zamówię jak skończy mi się zapas:) na wątkach mthfr.net i mthfr wersja do druku można dużo się dowiedzieć i każda może zdecydować jak się suplementówac.ja myślę, że to chodzi o to żeby nie tyle zajsc w ciążę przy tych suplementach tylko żeby obniżyć nimi homocysteine i żeby dzidziuś był zdrowy jak już Bozia nas ciąża pobłogosławi:)

Ostatnia edycja:
Do góry