reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Prolaktyna mam normę laboratorium 499 także wysoka
A progesteron jest ok tak myślę ale z ciąży pewnie nici

A dlaczego myslisz ze nici z ciazy? To cie pociesze ze ja okres mialam 24 lipca bodajrze 29 lipca mialam badana prolaktyne bo zawsze gin kazal badac 4-5 dzien cyklu i mialam 80 czyli praktycznie 4 razy za wysoka. W okolicy 10 sierpnia na wczasach myslalam ze sie zatrulam tydzien czasu prawie zdychalam i nie mialam sily z lozka wstac. Okresu juz nie dostalam. Pedem do gina po progesteron. I teraz 9 mcy pozniej mimo ze nikt nie dawal szans na ciaze przy takiej prl i guzie przysadki moj synek pieknie bryka i cwiczy boxing w moim brzuszku.
Takze zrob bete

Kitki a miałaś jakies objawy zanim zdiagnozowano guza? Czy masz gruczolaka? Brałaś dostinex?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Bea, cud to bedzie po terminowym porodzie.

Malaczarna, dzieki.

Betha, robilam 2x facelle i 1x bobotest. Jak widac w 13dpo mozna miec bete 3,5 :/

Ja jestem ciekawa jak faktycznie wyglada ten moj przyrost. Niby wiem, ze ma byc minimum x2, ale na samym pocTtaku nie powinno byc aby wiecej?

Aha. A ty miałaś juz cień po 5min juz w 10dpo, na facelle, wiec na mnie juz mała nadzieja... U mnie brak cienia na facelle.

Kitki a miałaś jakies objawy zanim zdiagnozowano guza? Czy masz gruczolaka? Brałaś dostinex?

Ja walcze z prolaktyna od 2012r. Bralam bromka ale okropnie sie czulam. Prl spadala do 50 i nic wiecej. W 2013 2razy w ciazy bylam ale raz poronilam w 7tyg nie widzialam nawet serduszka a druga to biochemiczna byla. Niby przez wysoka prl ze utrudnia zagniezdzenie bo przy wysokiej prl niby niski progesteron i niewydolmosc cialka zoltego. Pozniej bralam dostinex i zbilam prl do 2 ale to silny lek i mialam problemy z jelitami itd gin kazal odstawic jak prl spadla. No i odstawilam. Po 2miesiacavh mialam znow 50 i dalam spokoj. I tak sie bujalam z ta prl raz 50 raz 100. Bolala mnie glowa i krecilo mi sie strasznie kazali zrobic rezonans przysadki. Wyszedl guzek mikrogruczolak przy prl ok 80. Pozniej wyszlo ze mam hashimoto i dodatnie ana. Dalam spokoj z ciazami. Mam juz corke i szkoda mi bylo zycia na walke z wiatrakami. No i w wakacje wpadka. Najwspanialsza na swiecie:D od poczatku leki i jestem gdzie jestem. W polowie cuazy chcieli mi robic rezonans bo sie wystraszyli ta prl pobad 1200 i zd guz pewnie rosnie i ze przy takiej prl to juz makrogruczolak a nie mikro i ze moge myec operacje z dzueckuem w brzuchu albo ze wyjma po 32tyg ciazy i do inkubatorka a ja na zabieg. Ale ostatecznie bylam kilka dni w szpitalu konsultowali mnie ginekolodzy endokrynolidzy i neurochirurdzy i zdecydowano ze poczekamy do porodu bo rezonans z kontrastem niebezp dla plodu. I tak rodze ok 20 kwietnia a 9maja mam rezonans i zobaczymy co tam w glowie piszczy;) caly czas wierze zd ta prl taka wysoka przez ciaze i ze dalej mam tam malutki guzek nieoperacyjny:)

Cześć Dziewczynki:)

Nafoczko, Doris
Piękne domki;)

Arda
Superasnie. Kciukasy za dalszy , piekny przyrost:)&&&&&&

Suuska
Jak dla mnie to przyrost masz książkowy. Liczę i liczę i 2600 się nie doliczyłam:p

Beri HPV miałam badane w panelu razem z chlamydią i tą całą resztą tylko i wyłącznie dlatego ,że tak było taniej a hpv to po prostu na komórki nowotworowe ;) Przynajmniej tak mi tłumaczono w laboratorium.
A w jakim labo robułas?

A ja byłam dziś u Ginki na szybkim usg, bo zobaczyłam śluz płodny w 7dc i wygląda na to, że przez ten spóźniający się okres pomieszał mi się cykl i ten będzie bezowulacyjny...

Naawet ie strasz, ja też miałlam ten śluż płody, jak alarm zrobiłam,e owu;/ i że przez to owu może nie być?

Doris pytalłaś, więc odpowiadam....
Jak nie urok to sraczka....Stwierdziłam,że zacznę kontrolować śluz, badaniem palcowym:pPP i sie przestraszyam bo z tego owulacyjnego nic tylko pojawiły sie biale grudki.
I teraz się stresuje ,że to jakiś grzybek;/ nie mam żadnych objawów, typu swędzenie, pieczenie, nie ma tez jakiegoś przykrego zapachu.....Dziewczyny myślę czy nie kupić jakiś pasków, które stwierdzą czy mam jakąs infekcje...a mój gin bedzie dopiero w przyszłym tyg....No i co biorę puregon i kurde co ze staranek nici?
Czy to może być infekcja? Gyby nie fakt, że sobie popatrzyam jak ze śluzem to bym nic nie wiedziała...na majciochach też nic.....
Czy mogę coś kupić bez recepty....?

reklama
Bertha, tyllo wyglada na to, ze w tym 10dpo to ja bylam przed zagniezdzeniem. To tylko reakcja chemiczna i nic wiecej wiec tym sie akurat nie przejmuj.

Do góry