reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka
Ja się dzisiaj postawiłam endo bo mówi mi że encorton obniża tsh .
No to jej mówie że mi zawsze wzrasta po enc.A ona że to niemożliwe że to pewnie od ciąży .
Co się będę z babą kłucić .
susana w ciazy ci podniosl czy przed tez? bo mi podczas brania encortonu w ciazy wzrastalo tsh ale to ze wzgledu na zapotrzebowanie wieksze ale jak poronilam to sie okazalo ze obnizal encorton tsh i bez niego w ciazy mialabym o wiele wieksza niedoczynnosc niz bez niego

reklama
Strawbelka
No to jej mówie że mi zawsze wzrasta po enc.A ona że to niemożliwe że to pewnie od ciąży .
Mi tez to moja endo powiedziala i tez jej sie postawilam:D
Ja mialam tsh 0,7 a po 10 dniach brania encortonu tsh 2,001.
Tak mialam w lutym i teraz bralam 25/37,5. euthyroxu i tsh 2,04

Czarna mala mi tez encorton podnosi tsh 2,04
Kurde nie wiem co teraz począć...idę w sobotę z badaniem TSH do Gina i niech on się głowi :)
Strawbelka
Ponoć Encorton połączony z lekami tarczycowymi wzmaga ich działanie, dlatego Euthyrox stosowany z Encortonem obniża TSH, tak słyszałam, ale pewnie to nie reguła :D
Tak! Czytalam ze od nadmiaru b6 moga pojawic sie mrowki albo dretwienie konczyn.
Ooo czyli dobrze mi się o uszy obiło :)

Suska, dlaczego jak robie zastrzyki i wyciagam igly z brzucha to z jednych dziurek w brzuchu mi wychodzi kropelka krwi po wkluciu, a po drugich kropelka leku i zero krwi???
Robie tak samo, tylko jedne zawsze po jednej stronie brzucha, a drugie po drugiej.

Mnie bola bardzo nogi i takie mrowki mam i w jednym kolanie jakby m8 ktos igle co pare minut wbijal.
Ale mam to od 3 dni, wiec u mnie bardziej encorton...

O ja tez mam takie mrowienie i dretwienie.
Dziewczyny poczytalam troche i wit b6latwo przedawkowac.
Co radzicie, biore te metylowe 1x3 czy zmniejszyc dawke. W sumie biore tez magnez , a tam tez jest b6'
Niestety lekarza nie zapytam, bo biore na wlasna reke...

Co sie znow popierdzielilo? Przeciez wszystko szlo dobrze.

Dostałam na twarzy wysypkę, mam nadzieję, że to nie jest od sterydu. Napisałam do dr, odp., że jak nie przejdzie to trzeba będzie odstawić. Ja się kurna na to nie zgadzam, bez sterydu nawet nie mam co podchodzić, szanse są marne :sad: Steryd ma mi pomóc na NK i na to, żeby organizm nie odrzucił zarodka. Dr nic nie wspomniał o zamianie na inny steryd :sad:

Strawbelka - będą piękne jajca i tego się trzymamy :-p

Susana - piękna betka, gratulacje

Mam zalecenie robić zastrzyki nie 0,2 tylko 0,4, dostałam receptę, ale nie mam kasy żeby ją wykupić tutaj, bo 30 zastrzyków kosztuje ponad 200 e! mogę robić 2 z 0,2?

Możesz, ale po co kuć się 2 razy. Wystarczy jak 2 zastrzyki przelejesz do nowej strzykawki i za jednym razem Sobie podajesz. Tylko pamiętaj zakupić w aptece strzykawki i igły odpowiedniej grubości

ja sobie mysle juz ciagle o tych szczepieniach i juz sama nie wiem czy jest sens zobaczymy co wyjdzie w badaniach i musze chromatyne zrobic na pewno ale wkurza mnei to juz wszystko chociaz i takjeszczenie moglabym sie starac po zabiegu

Nawet nie zbadałaś allo mlr, to po co się nad tym zastanawiasz... Przyjdzie czas to będziesz o tym rozważać, narazie olej temat

Susana te Twoje teksty...odrazu banana na gebie dostalam:)

Ja też :-D

Mój jak rano wstaje to może robić za wieszak na ręczniki .
A wieczorem to ja na palcach do łóżka wchodze .A on się podnosi i mówi
- czekam .

:-D:-D:-D:-D:-D Skonałam, jurny ten Twój chłop :-D

Strawbelka, mala_czarna - to jak Wam się te serduszko tak podoba to OK, zostaje Lilia♥ bez możliwości logowania się na tel. :-) :)

Dostałam na twarzy wysypkę, mam nadzieję, że to nie jest od sterydu. Napisałam do dr, odp., że jak nie przejdzie to trzeba będzie odstawić. Ja się kurna na to nie zgadzam, bez sterydu nawet nie mam co podchodzić, szanse są marne :sad: Steryd ma mi pomóc na NK i na to, żeby organizm nie odrzucił zarodka. Dr nic nie wspomniał o zamianie na inny steryd :sad:

Strawbelka - będą piękne jajca i tego się trzymamy :-p

Susana - piękna betka, gratulacje

Możesz, ale po co kuć się 2 razy. Wystarczy jak 2 zastrzyki przelejesz do nowej strzykawki i za jednym razem Sobie podajesz. Tylko pamiętaj zakupić w aptece strzykawki i igły odpowiedniej grubości

Nawet nie zbadałaś allo mlr, to po co się nad tym zastanawiasz... Przyjdzie czas to będziesz o tym rozważać, narazie olej temat

Ja też :-D

:-D:-D:-D:-D:-D Skonałam, jurny ten Twój chłop :-D

Strawbelka, mala_czarna - to jak Wam się te serduszko tak podoba to OK, zostaje Lilia♥ bez możliwości logowania się na tel. :-) :)
Lilia a moze jakis kosmetyk, albo cos zjadlas.
Na encortonie tez jest napisane ze moze byc wysypka, ale przeciez przez nia sie raczej nie odstawia sterydu.
Ja tez jestem wysypana, geba szyja dekold i plecy:D

reklama
Do góry