reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
5-6 tydzień poprzednie ciąże, a ostatnią w 9 tygodniu. Miałam podobnie jak Lumia pęcherzyk był mniejszy w stosunku do zarodka. Dzieciątko po za tym rosło prawidłowo i tętno było też ok. Byłam przekonana , że to NK , ale nie na szczęście nie. Wyszła mi mutacja genu MTHFR c677t heterozygota, przeciwciała przeciw protrombinie IgG 21, Ana 1:160 plamiste, coś tam z cytokinami i przeciwciała przeciw łożysku APA 1:10. Pierwsze co zrobiłam po ostatniej ciąży to sama włączyłam witaminy: b6i b12 i zwiększyłam witaminę D do 4000 j. Malina zlecił na już 5 mg kwasu foliowego resztę da jak wyjdzie dobry mrl.

Aga witaj na forum. Napisz, czy coś wyszlo Ci w badaniach, czy wiadomo dlaczego poraniałaś.
Strawbelka trzymam kciuki! Moim zdaniem ciaża ;-)
aga pisałyśmy w tym samym czasie ;-)

Aga witaj! Ja też byłam pacjentką Maliny i on wreszcie mi pomógł; ) U niego też miałam histeroskopię ale Tobie juz chyba nie zleci:) Którą masz serię szczepionek? Od męża czy od dawcy?

Strawbelko dla mnie to też ciąża ale poczekam z gratulacjami aż Ty sama się o tym przekonasz bo wiem że się boisz. Ale tym razem musi się udać:)

Na Encortonie nie próbowałam jak wspomniałam Pawelczykowi to zbladł . Zdecydowaliśmy się na szczepionki ponieważ mamy z mężem konflikt serologiczny i mam znajomą której dopiero to pomogło. U mnie już nie może być pomyłek bo limit się wyczerpał. Urodziłam się 7 , jestem 7 lat po ślubie i to będzie moja ostatnia 7 ciąża .

reklama
Na Encortonie nie próbowałam jak wspomniałam Pawelczykowi to zbladł . Zdecydowaliśmy się na szczepionki ponieważ mamy z mężem konflikt serologiczny i mam znajomą której dopiero to pomogło. U mnie już nie może być pomyłek bo limit się wyczerpał. Urodziłam się 7 , jestem 7 lat po ślubie i to będzie moja ostatnia 7 ciąża .

U nas też jest kpnflikt serologiczny.Mam dwoje dzieci z grupą męża + .Ja mam oczywiście -
Myślisz że to może być przyczyna ?
Dostawałaś immunoglobulinę po poronieniach?

Do góry