reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

VFondie, bromka bralam 2x dziennie po 1 tabletce przez ok 1rok. Później dawkę zmniejszono mi do 1 tab dziennie. Moj ginka twierdzi że jak się bierze za krotko to może wystapic efekt jojo. Ja tez mialam zla tylko po obciazeniu. Na początku leczenia trafilam do inego lekarza i tten kazał mi odstawic , chuba po pol roku. W nast cyklu mialam właśnie taki efekt, ze nawet ta podstawowa mi wzrosła.

Nie mam problemow z tarczyca.

reklama
Mi też sie udaje dostawać na ryczałt clexane, a wskazań jako takich nie ma. Ale to tylko dlatego, ze moja lekarska jest naprawdę ludzka. Jak nie ma akurat recepty NFZ to prosi zeby przyjechac do szpitala jak ma dyżur i wtedy szybko wypisuje.

Fondie ja brałam bromka 1x1 przez 7 miesięcy na skoki prolaktyny ( miałam w szpitalu robiony tzw profil prolaktynowy) i odstawiłam go dopiero jak zaszłam w ciążę.
Moja ginka wszystkim pacjentom po poronieniach wypisuje heparynę na zniżkę; )

Hej Dziewczęta
Siedzę w laboratorium, wypiłam 75 glukozy i jeszcze 2 h muszę tutaj spędzić. Wiec czytam i piszę :-D
Fondie... Ja nie mam hiperprolaktynemii, wspomagalam się clo jeden raz, gin mi przepisał miałam usg, były 3 piękne pechole, zastrzyku na pęknięcie nie brałam bo mi nie dał, powieiedzial ze same pekną. W ciążę nie zaszłam w tamtym cyklu z clo. Więcej nie brałam.
3. Brałam steryd juz w jednej ciąży biochemicznej no ale wtedy juz od początku było coś nie tak bo betę miałam 25 w 15 dpo. Teraz biorę steryd znów i wszystko dobrze, beta w 15 dpo była 916 (ale to wysoka beta jak na ten etap, gin mówił ze może być dużo niższa)
4. Nie robiłam mlr, NK, Apa, przeciwciał antylozyskowych i antyplemnikowych. Biorę cały żelazny zestaw teraz i jestem juz w połowie 9 tc :-)

no to widac tylko ja mam pecha do lekarzy :-(

czyli to tylko może być na zespół antyf. i niskie bialko Ci S? czy cos innego moge ginowi podpowiedzieć jeszcze???

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Doris – piękny suwaczek :-)

Bafinka – mnie zastrzyki robi mąż, ja nie mam odwagi wbić sobie igły w brzuch :eek:

nafoczka – gratuluję fasolki :tak:

Arda – życzę udanej zabawy :-)

plastulinka – życzę Ci dużo dużo dużo zdrowia

A mnie pech przesladuje w dalszym ciagu. Cala noc nie spalam, bo bolal mnie zab :( dziury nie widac, pewnie sie cos dzieje w srodku. Po pracy jade do dentysty. Trzymajcie kciuki, bo dzis 9dc, czuje, ze cykl mi przepadnie przez ten zab :(

reklama
witam dziewczynki cały czas was czytam ,jesteście kopalnią wiedzy :) Mi ana 1 i ana 2 wyszły dodatnio byłam u gin, powiedział że da heparynę dopiero jak zobaczy serduszko-czy to nie za pózno? idę jeszcze do reumatologa z tymi wynikami Jak unormuję tarczycę (mam niedoczynność) to mam sie starać .Tylko nie da mi encortonu bo uważa że nie potrzebny,a ja się naczytałam że powinien być brany na ana dodatnie!! Powiedzcie czy ''żebrać'' od reumatologa czy mi da?

Do góry