reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja mam niedoczynnosc. I dodatnie Ana. Nie mam sterydu. Biore eutyrox acard i clexane i jestem w 19tc. Leki na rozrzedzenie biore od 10tc bo dopiero mialam zdiagnozowane wszystko

reklama
Wczesniej 2 razy poronilam bo mam hiperprolaktynemie i guza przesadki. Teraz biore dupka od pozytywnej bety bo moj organizm nie wytwarza wystarczajaco progesteronu

Leki mam od reumatologa bo gin mowil ze clexane tylko na 100% a teumatolog wypisuje na R i mowi ze mozna i ze poradzi sobie z ewentualna kontrola i ze to jej problem i mam sie nie martwic

jak zaczynałam leczenie to miałam tsh ok 6 i antytg ok 500 i stwierdzono Hashimoto. Moja endo twierdzi ze najlepiej żeby się starać zbic tsh do 2 ale mój gin mowi ze do 2,5 może być. Jak zaszłam to miałam 2,7 i endo zwiększyła eutyrox (brałam wtedy 25/50), po miesiącu zamiast spaść to tsh urosło do 3,5 i już nie czekając na wizyte u endo sama zwiększyłam do 75 i spadło do 1,5. Teraz nie wiem, wyniki będę robic w przyszłym tyg. mam nadzieje ze się utrzymuje, do endo ide dopiero 16 grudnia.

reklama
Dziewczyny dostałam takie wyniki:

Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma↓ 158,0 pg/ml290,0 — 1050,0
Czynnik martwicy nowotworu↓ 289,0 pg/ml320,0 — 1380,0
Interleukina 10↓ 742,0 pg/ml1530,0 — 3830,0
Interleukina 421,0 pg/ml20,0 — 120,0
Interleukina 5↓ <20 pg/ml20,0 — 95,0
Interleukina 2↓ <20pg/ml20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4↓ 7,5 ratio47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL413,8 ratio3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10↓ 0,2 ratio1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il100,3 ratio0,2 — 0,5

Kurcze, praktycznie wszystko poza normą. Któraś może mi powiedzieć o co może chodzić??

Do góry