reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia super przyrost ;) jest potencjał :-* leki biore dośc podobnie tylko dupka mam 3x a lutke 2x (50), steryd biore metypred 8. Mysle, ze powinnaś zaufać lekarzowi (choć ja nie mam stwierdzonych przeciwciał)

Dziewczyny, trzymajcie z nas jakoś kciuki, w pracy mam taki z.. jakich mało (koniec roku) - co gorsza nikt tego nie zrobi za mnie, nie ma takiej możliwości ;(

reklama
Strawbelka
A spróbuj kupić test, ten rosmanowski i w srodę spróbuj zrobic. Powiem Ci, że piierwszy raz mi sie zdażyło żeby test ta k wczesnie wskazał ciąże 10dc. Inne przy poprzednich ciążach nawet cień cienia nie pokazywały. Albo zrób bete np. w czwartek. Kiedy miałaś tą nitkę krwi? Bo przecież beta wzrta ok 48 h od implantacji, z tego co pamiętam.

Wczoraj mialam ta nitke krwi. Myslalam ze beta odrazu po implantacji wzrasta. Ten cykl uznalam juz za nieudany, najwyzej sie mile zaskocze, ale nie chce sie juz nakrecac.

Karpidlak, ciekawe to z tym oeparolem, muszę w necie poczytać...:-)

Jeśli chodzi o glukophage to brałam.dawkę 500mg.

Esperanza, te TENSy, to takie "prądy" które mają pomóc w uśmierzaniu boku, jednym.pomaga, innym mniej. Ale ponoć nie zaszkodzi. Jeśli chciałabyś więcej o tym wiedzieć to zadzwoń albo podjedz do sklepu Mama i ja w Gdańsku, na Grunwaldzkiej, oni zajmują się wypożyczaniem tego sprzętu :-)

Bafinka ja mam podobną historię do Twojej. Pierwsza ciąża bezproblemowo a potem problemy. Brałam encorton i mam zdrowe dziecko, do tego zdrowego wcześniaka i nie znam żadnego któremu by to zaszkodziło; ) Sam encorton powodował u mnie kołatanie serca a tym samym zawroty głowy, duszności i podnosił ciśnienie. I tyle:)

a powiedz mi od razu w pierwszym cyklu brania sterydu już się starałaś?? czy trzeba odczekać ze staraniami aż lek zacznie działać?? ja jestem zielona w tym temacie.. lekarz kazał mi od razu sie starać ale ja wolałabym nawet poczekać jeszcze miesiąc byle przyszła ciąża była bezpieczna...

Kruszka, dzieki! A na jakim poziomie miałaś krzywa insulinowa?

Przed ciążą miałam za wysoka unsuline po obciążeniu. Nie pamiętam ile. W ciazy brałam metformax, miałam dietę cukrzycowa i w 2 trymestrze byłam już aktywna, w 1 się nie dalo. Uniknelam cukrzycy w ciąży, mimo, że w pierwszej miałam.

O oeparol tez słyszałam i nawet kupiłam by brać. Jednak okazało się, że znowu pośladki, wiec cc i tak.

reklama
Do góry