reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Arda, robilas moze te przeciwciala Ana, jesli tak to zlecala Ci je dr Janosz? Bo tak teraz Was czytam i zastanawiam sie czy ich nie zrobic, bo na te ana to chyba encorton, nie wiem czy wlewy na ana pomoga? Mnie narazie encortonu nie chca dac, wiec moze te ana zrobic, bo nie chce kolejnej straty.

reklama
Dziewczyny sory ze zatruwam..... Powiedzcie mi czy te badania to mam zrobic ANA 1, czy ANA 2, czy oba? Dzwonilam juz sie dowiadywac o nie i dla wlasnego spokoju chce zrobic, zeby potem nie plakac, bo cos za mna caly czas chodzi ten encorton i wydaje mi sie ze u mnie tez na nim sie skonczy tylko to kwestia czasu. A moja intuicja jeszcze mnie nigdy nie zawiodla, choc teraz to bym chciala sie mylic...

Witajcie

A moja Beta dziś ponad 92 tys :-), przyrost już wolniejszy ale w normie. Przeczytałam że przy tak dużych wartościach już się tak nie podwaja jak wcześniej, bo niebawem by skali zabrakło. powyzej wartosci 6000 podawaja sie nawet po 96 h. Więc czekam spokojnie na piątkową wizytę

Ostatnia edycja:
Susana głowa do góry- wiem, ze to nie jest wielkie pocieszenie ale ja walczyłam 9 cykli i mocno wierze w cuda!!! wiem, ze każda z nas jest mniej lub bardziej wierząca ale w dniu gdy wyszła mi pierwsza malusiańka betka- byłam na 9tym pierwszym piątku! stąd doskonale pamietam, ze to 9 miesięcy ;) poprzednie ciąże mialam z pierwszego cyklu więc teraz jestem na maxa przygotowana ;)

Strawbelka z tego co pamietam, pierwsze sprawdza się ANA1- jak wyjda dodatnie to dopiero kolejne

Plastulinka- grunt to jakiś punkt zaczepienia ;)

Doris- super! ja ide na wizyte 01.12 czyli biorąc 10 dni różnicy- 11 dni po twojej ;) a do tego czasu zesiwieje- przyjmując, że dla zasady włosów nie będe farbować to bardzo możliwe ;)))

Ostatnia edycja:
Ja już postanowiłam, że zrobiłam betę ostatni raz. Teraz wynik mógłby mnie bardziej stresować niż przyniesć coś dobrego, ponieważ powyżej wartosci 6000 przyrost jaes bardzo wolny, a wg mojego lab max wartość bety wynosi 210 tys wiec jakby miał mi się podwajac co 96h to juz pod koniec 7 tc byłabym poza skalą.

Susana ja wiem że to nie jest pocieszenie ale ja o ciążę walczylam rowno 40 cykli i jak w koncu sie udalo po ivf to ja straciłam. Później kolejne podejscie do ivf i znow strata. A później w cyklu poronym niespodzianka. , ktora teraz właśnie marudzi sobie bo mama kom trzyma w ręku ;)
U mnie właśnie problemem były prawdopodobnie ANA i pomógł mi prof Wilczynski.
Każda z nas doczeka się swego szczescia

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, ale czasami nie radzę sobie z tym co mnie spotkało :( moja stacjonarna Gin, u której byłam na kontroli po #, powiedziała mi, że wyda mi skierowanie do psychologa zajmującego się m.in. poronieniami, tylko mam się zdecydować i dać jen znać. Chyba ma rację :( póki co czekam na dalsze wyniki p/c zobaczymy czy tam coś nie siedzi
Jeśli chodzi o Encorton to brałam go po 5mg w 1 ciąży, ale bez heparyny, w 2 ciąży z Acardem ale nadal bez heparyny, w 3 ciąży z Acardem i Heparyną 0.2 włączoną po pozytywnym teście, potem zmieniłam lekarza, bo tamta lekarka rozłożyła ręce :( i teraz w 4 ciąży jak pisałam Pani dr J stwierdzila że Encorton mi nie potrzebny, więc jej zaufałam, choć intuicja mówiła co innego :(

A o co chodzi z tym sterydem w ciąży? Jego się podaje w szpitalu? W zastrzyku? W kroplówce? Jak to się odbywa?

reklama
Do góry