reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Sykatynko rewelacja, ja pamiętam jeszcze jak miałaś doła bo się nie udawało a tu już 2 trymestr:) No jestem szczęśliwa że Wam tak super idzie dziewczynki:)

Każdej się uda tylko musicie walczyć z całych sił!

reklama
Enya, moja walka trwa mniej więcej od 2010 r.... Więc dla mnie to nadal jest coś do nieogarniecia ten maluch w moim brzuchu, który sobie fika, macha rękoma i miewa się zupełnie dobrze :) wiele z was straciło więcej ciąż, ja na szczęście "tylko" jedna, ale walka o zajście w ciążę, wizyty, badania, leki, inseminacje, nie mówiąc o comiesięcznych rozczarowaniach, kosztowało mnie to wiele, bardzo wiele. Jeszcze przede mną długą droga, ale w końcu jestem pełna wiary i nadziei i myślę ostrożnie, że teraz się uda.... I będę powtarzać wszystkim, że warto walczyć i się nie poddawać....

Ania ja mam clexane na 100 %. Uklucia bolą, ale staram się podotykac igłą w kilku miejscach i tan gdzie boli najmniej lub wcale wbijam.

Ewa &&&&&& powodzenia

Portia gratuluję awansu!

Sykatynka wspaniale wieści!

Apolinka meldowalas się pi genetycznym? Zaraz sprawdzę.

Nafoczka bez zmian?

Ją dziś wychodzę. Mówią, że wszystko dobrze i zamiast 5 dni skroca i pobyt do jutra. Jednak wpisze się dziś na własną prośbę. Tęsknię za Franiem....
Cześć:-) Acha, a może sprawdzałaś czy nie da się załatwić refundowanej recepty u internisty albo u ginekologa na nfz? Bo się zastanawiam czy na wizycie nie wziąć może zaświadczenia od mojej dr. że mam to brać i przedłożyć lekarzowi pierwszego kontaktu żeby mi wypisał refundowany.

Ania, niestety clexane może być przepisywany z ryczałtem wtedy kiedy masz zakrzepice.... Chociaż dużo zależy od tego, na kogo trafisz... Mi na razie z 4 lekarzy tylko jeden wypisal na ryczałt.... Pozostali na 100%....
A zastrzyki bolą cały czas, chociaz teraz, po kilku miesiącach, przynajmniej nie robię sobie siniakow :p ale miałam wczoraj badane też przepływy tętnicze i po prawej stronie są jakieś tam opory i pewnie będę musiała jednak brać do końca ciąży...

Acha, no cóż spróbuje, może mi się uda. Przecież przy złamaniach też przepisują , choć nie ma nikt zakrzepicy i właśnie refundują. No cóż zobaczymy.

Przy zlamaniach i po operacjach przepisuja, owszem. No właśnie zależy od lekarza - czy nie trzęsie gaciami przed kontrolą z NFZ. Jak zapytałam jerzakowa o możliwość recepty z ryczałtem powiedziała mi, że żaden lekarz mi nie przepisze, bo nie ma podstaw i w razie kontroli grożą im wysokie mandaty....

clexane na nfz tylko przy stwierdzonej zakrzepicy więc nie dają bez tego na ryczałt, mi wypisała 2 razy i później powiedziała że dostała odpowiedź z nfz że nie może...

Ania niestety moja lekarka też przepisywała clexan na 100% o to są spore koszty. Zastrzyki czasem bolały czasem różnie ale siniaki to miałam bardzo długo. niby mój nowy gin z NFZ obiecywał mi, że przepisze na recepte ale dopiero jak będe w ciąży więc... się okaże czy czegoś nie doczyta ;)

Portia kochana ja też mam chwile zwatpienia tym bardziej, że wiem że za miesiąc nie siąde na dupci w pracy tylko będzie zapieprz... a zastąpić mnie to juz nie taka prosta sprawa bo mam stanowisko konkursowe... i tez myśle i myśle... ale wciąz trwam ;-)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ;*

Martaha stany zapalne sprawdza się przy histerokopi macicy. U mnie wykazała stary stan zapalny. Biopsję miałam przed in vitro w celu zadrapania śluzówki dla ukrwienia macicy aby zarodek lepiej się zagnieździł. Miałam jeszcze coś tam pobierane dla zrobienia podłoża dla zarodka .

reklama
Dziękuję Kochane Moje za słowa wsparcia! Ja generalnie przez jakiś czas to powinnam siedzieć w kaftanie. Dopiero 4t2d. Nidy tak szybko nie dowiedziałam się o ciązy i psychicznie to się chyba wykończę. Ciągle mam ze sobą dialogi wewnętrzne typu :"- czemu nie bolą mnie piersi???! - uspokuj się, może jest jeszcze zbyt wcześnie" i tak non stop, ale jakoś się trzymam. Modlę się, żeby nie mieć plamień, bo wiem, że wtedy się załamie. W drugiej ciąży jak zobaczyłam plamienia to wpadłam w histerię. Nawet nie wiem gdzie jechać w takim wypadku. Apolinka w jakim szpitalu z plamieniem mnie nie zignorują? W Wejherowie to "przemiła lekarka" stwierdziła, że nie widzi źródła plamienia i mam wracać do domu i "po co ja w ogóle płaczę i tak nic nie zmienię", a mojej koleżanki z krwawieniem w 7tyg w Redłowie nawet nie chcieli zbadać i odesłali do domu. Nie mam pojęcia gdzie mogłabym otrzymać normalną opiekę. Powiedz mi gdzie Ty byłaś proszę.

Bety nie musiałam powtarzać i bardzo się z tego cieszę, bo nienawidzę tego badania. Dla lekarza wynik był jednoznaczny i miałam tylko zrobić TSH=1,420, fT4=17,58, Progesteron=144,8, czyli wszystko w normie. Byłam też wczoraj u immunolg i biorę Metypred 16. W środę mam hematologa i czekam na wyniki Dimerów, antyX i białka S. Czyli najważniejszych lekarzy udało mi się umówić bardzo szybko, a do ginekologa nie wybieram się na razie. Konsultuje tylko wszystko telefonicznie. Zawsze biegałam od początku i nic nie było widać, potem zły kształt, nie dawali mi nadziei, potem przepraszali, bo pojawiło się mocne serduszko i twierdzili, ze wszystko jest ok, a potem serduszko przestawało bić... KOSZMAR. Teraz bardzo chciałabym iść na pierwszą wizytę w połowie 6t kiedy serduszko już musi być.Zobaczymy czy wytrwam.

Alusia - bardzo gratuluję! Nasz kolejny forumowy cud!
Iris, Kruszka, Ewcia - życzę Wam dużo spokoju i trzymam kciuki! Bardzo Wam zazdroszczęęęęęęęę !! :tak:

Co do Clexane to ja mam ze zniżką ze względu na Trombofilię, ale np. same mutacje MTHRF nie uprawniają do zniżki i mało który lekarz się odważy wypisać z niestety.

Do góry