reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dobra Dziewczyny, błagam Was o pełną mobilizację modlitwy i przesyłanie dobrych myśli. 06/07 (13 d.c.) - zastrzyk Ovitrelle i inseminacja. Według temperatury owulacja w 14 d.c. Dziś jest 27 d.c. beta 84.12 . Nie sądzę, żeby to była jeszcze pozostałość po Ovitrelle, ale jeszcze jutro zobaczę czy rośnie.

I pytania:
1) steryd od razu brać docelową dawkę 12 mg Metypred czy stopniowo zwiększać?
2) czy ta beta nie jest zbyt niska? Wychodzi, ze jest 3t6d (edytowane z 4t6d dzieki Kruszka)

3) Iris, ale też inne dziewczyny - jaki brałyście magnez?? Pamiętam, że ten Iris działał super!

4) czemu nie mam skoku temperatury?? :( zobaczcie same: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Iris, Ewa, Kruszka, Alusia - Wy się będziecie rozpakowywać, a ja tak bardzo Was teraz potrzebuje. Zaglądajcie tu proszę czasem. Tak się boję, że dosłownie trzęsą mi się ręce i głos, a z drugiej strony ze szczęścia chce mi się płakać chociaż oczywiście głos wewnętrzny mówi mi, że nie powinnam, że zbyt wcześnie. Objawów nie mam żadnych :(

Ostatnia edycja:
reklama
Esperanza, super wiesci! Ja metypred od razu zaczęłam brać 12 mg. Beta może być niższa bo może ci się owulka jednak troszkę przesunela...
Ja biorę Magnelle :)zrób ponownie betę za dwa dni :) trzymam kciuki!

Esperanza super!!! aaaaaaaaaa!!! jest nadzieja ;) najważniejsza jest beta, tempka najważniejsze, ze nie spada! mi rosła choc w ciąży nie byłam więc to troche wróżenie z objawów.. a zwykłego teściora robiłaś czy nie? (pytam pod swoim kątem) Mam nadzieje, ze mi hsg przepcha conieco ;)

Teraz czekamy na Ani dobre wieści!!!

Kciukuję myślami, ręcami i modlitwą...

Espa jak 27 dc to 3t6d, więc beta jak najbardziej ok i nie wydaje mi się, by były to pozostałości po zastrzyku.
Skoku temp nie ma bo już był wtedy co miał być :-) w lekach nie pomogę, żadnych z tych nie brałam. &&&&&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tesciora robiłam, choć nie powinnam do 14 po zastrzyku według lekarza i jakoś niespecjalnie przykładałam do nich wagę, 8 i 9 dpo miałam prawie niewidoczne bladziochy (zapewne po Ovitrelle), 10 dpo zupełnie nic, 11 dpo zdziwiłam się, bo znów pojawił się bladzioch, 12 i 13 dpo były już wyraźniejsze kreski, ale nadal kolorem dużo im brakowało do kontrolnej. No i postanowiłam zrobić dziś betę. Z tego by wynikało, że beta rośnie dopiero od 3 dni.. Teraz powinnam znów robić betę w środę i mam nadzieję, że nigdy więcej, bo nienawidzę tego badania. W drugiej ciąży betę miałam OGROMNĄ i pięknie przyrastała i nic z tego nie wynikło...

Dios Mio, Kruszka, no toż pewnie, że 3t 6d !! ło Matko !! :D Wybaczcie, ale jestem blondynką :D Kruszka toż to bardzo ładna beta by była, co nie!?! to za tydzień to już bym mogła Apolinke dogonić z tysiącami (daj Boże!) To chociaż trochę mi ulżyło!

Moja beta to 3059,0 mlU/ml. Wygląda na 5 tydzień. Najbardziej mnie martwi to, iż po poronieniu i zabiegu w maju nie miałam normalnie @. I dlatego nie wiem czy to pozostałość po tamtej ciąży, czy zaśniad, czy ciążą i nie daj Boże pozamaciczna. Choć nic mnie nie boli i dobrze się zuje, objawów opróćz braku @ zero.

reklama
Ania na pozamaciczna to chyba zbyt wysoka beta... A po poronieniu nie badalas bety? Ale przy zasniadzie są chyba bardzo wysokie wartości bety, idące w setki tysięcy....

Do góry