reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dobra Dziewczyny, błagam Was o pełną mobilizację modlitwy i przesyłanie dobrych myśli. 06/07 (13 d.c.) - zastrzyk Ovitrelle i inseminacja. Według temperatury owulacja w 14 d.c. Dziś jest 27 d.c. beta 84.12 . Nie sądzę, żeby to była jeszcze pozostałość po Ovitrelle, ale jeszcze jutro zobaczę czy rośnie.

I pytania:
1) steryd od razu brać docelową dawkę 12 mg Metypred czy stopniowo zwiększać?
2) czy ta beta nie jest zbyt niska? Wychodzi, ze jest 3t6d (edytowane z 4t6d dzieki Kruszka)

3) Iris, ale też inne dziewczyny - jaki brałyście magnez?? Pamiętam, że ten Iris działał super!

4) czemu nie mam skoku temperatury?? :( zobaczcie same: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Iris, Ewa, Kruszka, Alusia - Wy się będziecie rozpakowywać, a ja tak bardzo Was teraz potrzebuje. Zaglądajcie tu proszę czasem. Tak się boję, że dosłownie trzęsą mi się ręce i głos, a z drugiej strony ze szczęścia chce mi się płakać chociaż oczywiście głos wewnętrzny mówi mi, że nie powinnam, że zbyt wcześnie. Objawów nie mam żadnych :(

Ostatnia edycja:
reklama
Esperanza, super wiesci! Ja metypred od razu zaczęłam brać 12 mg. Beta może być niższa bo może ci się owulka jednak troszkę przesunela...
Ja biorę Magnelle :)zrób ponownie betę za dwa dni :) trzymam kciuki!

Esperanza super!!! aaaaaaaaaa!!! jest nadzieja ;) najważniejsza jest beta, tempka najważniejsze, ze nie spada! mi rosła choc w ciąży nie byłam więc to troche wróżenie z objawów.. a zwykłego teściora robiłaś czy nie? (pytam pod swoim kątem) Mam nadzieje, ze mi hsg przepcha conieco ;)

Teraz czekamy na Ani dobre wieści!!!

Kciukuję myślami, ręcami i modlitwą...

Espa jak 27 dc to 3t6d, więc beta jak najbardziej ok i nie wydaje mi się, by były to pozostałości po zastrzyku.
Skoku temp nie ma bo już był wtedy co miał być :-) w lekach nie pomogę, żadnych z tych nie brałam. &&&&&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tesciora robiłam, choć nie powinnam do 14 po zastrzyku według lekarza i jakoś niespecjalnie przykładałam do nich wagę, 8 i 9 dpo miałam prawie niewidoczne bladziochy (zapewne po Ovitrelle), 10 dpo zupełnie nic, 11 dpo zdziwiłam się, bo znów pojawił się bladzioch, 12 i 13 dpo były już wyraźniejsze kreski, ale nadal kolorem dużo im brakowało do kontrolnej. No i postanowiłam zrobić dziś betę. Z tego by wynikało, że beta rośnie dopiero od 3 dni.. Teraz powinnam znów robić betę w środę i mam nadzieję, że nigdy więcej, bo nienawidzę tego badania. W drugiej ciąży betę miałam OGROMNĄ i pięknie przyrastała i nic z tego nie wynikło...

Dios Mio, Kruszka, no toż pewnie, że 3t 6d !! ło Matko !! :D Wybaczcie, ale jestem blondynką :D Kruszka toż to bardzo ładna beta by była, co nie!?! to za tydzień to już bym mogła Apolinke dogonić z tysiącami (daj Boże!) To chociaż trochę mi ulżyło!

Moja beta to 3059,0 mlU/ml. Wygląda na 5 tydzień. Najbardziej mnie martwi to, iż po poronieniu i zabiegu w maju nie miałam normalnie @. I dlatego nie wiem czy to pozostałość po tamtej ciąży, czy zaśniad, czy ciążą i nie daj Boże pozamaciczna. Choć nic mnie nie boli i dobrze się zuje, objawów opróćz braku @ zero.

reklama
Ania na pozamaciczna to chyba zbyt wysoka beta... A po poronieniu nie badalas bety? Ale przy zasniadzie są chyba bardzo wysokie wartości bety, idące w setki tysięcy....

Do góry