reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jo-manh z tego co wiem to skierowanie do poradni genetycznej dostajesz już po 2 udokumentowanym poronieniu. Ja tak dostałam. Byłam po 3 ale z jednym nie poszłam do szpitala, poroniłam sama. A taka wizyta może wnieść dużo bo prawdopodobnie oprócz badania kariotypów zrobią Wam badania na trombofilię. Nie zrozum mnie źle ale jak to miałaś łyżeczkowanie w "pełnej świadomości"?? Ja leżałam na sali z dziewczyną, miała przede mną łyżeczkowanie i właśnie lekarz sadysta zrobił jej łyżeczkowanie na żywca - krzyczała strasznie, później podali lekarza do sądu i miał sprawę. To była jego samodzielna decyzja, prawdopodobnie zrobił to specjalnie. U nas w szpitalu nie ma takiej opcji żeby nie podali Ci narkozy.

Raptus, Magda gratulacje!!! I zacisniete mocno kciuki!

Witaj Jo-manh, potwierdzam slowa enyi po 2 poronieniach nalezy sie badanie na nfz. U mnie tez puste jajo i ciaza zatrzymana na prawie 9 tyg. Z ta roznica, ze ja nie mam zadnej donoszonej ciazy:(

U mnie straszny spadek formy. Ewidentnie boli mnie podbrzusze przed okresem i tak jak lekarz mowil albo torbiel sie odzywa i bedzie do usuniecia albo endometrioza sie rozwija:( do tego w pracy koszmar. No pieknie nasmecilam przed swietami. Wybaczcie. Moze to pms;)

gogac Cudo!!!!!
olusiu ciesze sie.ze fizcycznir dorze co do psychiki ja sie jeszcze.nie.pogodzilam co sie dzilao. Ponad 10mce temu
Witaj jo mha idz po skierowaniedo. Genetyka nalezy ci sie a clexan kazda odrazu po tescie brala
Raptus bedzie dobrze
Sn. Czy cc jak kto.woli ja mialam.2 cc i jedno.sn pozniej lyzeczkowanie nigdy wiecej. A cc 1 powiklania operacja macicy wrosniete lozysko a 2 nie mialam czasu.myslec bo.liwa byla na oiom walczyla o.zycie wiec nie myslalam najadlam sie.pbolowych i dawaj. A morfina wogole nie dzilala. Zreszta taka dawka to chyba dla dziecka bo to 2mg.to jest nic haha

Witajcie dziewczyny
Olusia, gogac gratuluję wam skarbów :) oby zdrowo się chowały.

Raptus, madzia trzymam za was ogromne kciuki. Brakuje mi kompanek w tej mojej ciąży, a fajnie by było kogoś tutaj mieć do pary, bo reszta dziewczyn już mocno zaawansowana ;)

Kruszko dobrze pamiętasz. Wczoraj miałam prenatalne. I wszystko jest w porządku. Wymiary wszystkie prawidłowe, dziecko dość spokojne, dało się pomierzyć, ale pod koniec się zbuntowało, bo dr naciskał, żeby się przekręciło he he.

Powiem wam, że o mało się nie popłakałam w domu. Pierwszy raz doszłam do takiego momentu. Żadna moja ciąża się nie utrzymała aż tak długo. Jestem w 12w2d - czyli weszłam umownie w 13 tydzień. Jeszcze długa droga przed nami... Samopoczucie jest już lepsze, choć mdłości jeszcze wieczorem mam, no i męczę się z gardłem, bo mam takie dziwne wrażenie, jakby mi tam wszystko spuchło albo rozluźniło i przeszkadza bleee. No i mam troszkę podniesione ciśnienie - 142/94 i muszę teraz pomierzyć przez 2 tygodnie. No i bakterie w moczu yhh.

jo-manh witaj. Genetyczne można zrobić już po 2 poronieniach na NFZ. Ja jestem z mazowieckiego, a robiłam w podlaskim. Skierowanie dostaliśmy z mężem od naszych lekarzy rodzinnych. Żelazny zestaw to tak jak dziewczyny piszą - clexane/fraxiparyna, acard, encorton i luteina/duphaston. Co do podawania clexanu, to nieprawda, że dopiero od 8 tygodnia. Ja jestem na fraxiparynie (to to samo co clexane) od początku ciąży (od pozytywnej bety hcg). Niektóre dziewczyny biorą tutaj nawet w cyklu starankowym.

Dziewczynki, z racji, że mamy już zaraz święta wielkanocne, chciałam Wam złożyć życzenia:
Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
przepełnionych radością, miłością i wiarą.
Niech Wielkanoc przyniesie Wam spokój i radość,
z nadchodzącej wiosny.
Pogody ducha i radości,
z faktu Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego jajka i mokrego dyngusa,
w gronie najbliższej rodziny.
Wesołego Alleluja!

Barbinkaaaaaaaaaaa GRATULUJE! I już nawet po poście widać, że jesteś spokojniejsza. Piękne święta Ci się szykują :-)

Jo-manhja również potwierdzam, że po 2 dwóch poronieniach dają skierowanie. U mnie w genetycznych wyszła trombofia i właśnie dlatego przyjmuje Clexane już od owulacji i jeszcze sprostowanie: sterydem nie musi być Encorton, Zula i Ewa miały Metypred i ja też jestem na nim od lutego, bo jestem w trakcie starań. Gastrolog mi zmienił, bo powiedział, że Metypred jest łagodniejszy dla układu pokarmowego.

Potria - płacz, ile chcesz. Jesteśmy razem. Chyba wszystkie staraczki zaliczają spadek. Buziaki XxX

Witam Was wszystkie, na początek gratuluję wszystkim co się udało :-) i łączę się z tymi u których kicha... Ja również mam spadek formy. każdego dnia narasta frustracja, że kolejny raz się nie udało a wcześniej bez problemu zachodziłam.. Jestem już taka zmęczona.. Ciągle wizyty u gina, usg, zastrzyki, tabletki, mizianie jak w zegarku.. Podziwiam wszystkie, które potrafią się nie spinać tym wszystkim. Ciężko to znoszę a "dobre rady" tylko pogarszają sytuację.

Chciałam Was podpytać o badanie hormonów w trakcie cyklu. W których dniach się wykonuje poszczególne badania? Nigdy nie robiłam kompleksowo wszystkich i chciałam zbadać w następnym cyklu. Bardzo proszę o pomoc..
Miłego dnia wszystkim :-D

reklama
Raptus, Madzia &&&& zaciśnięte !
Barbinka bardzo sie cieszę :* jak udało sie przetrwać ten najgorszy czas miałam tak samo :) będzie dobrze :)
Moje kochane staraczki pamietam jakie to jest frustrujace ... Czekanie, nieudane próby czekanie, nieudane próby... Ściskam Was mocno, przytulam do serducha i wysyłam dobre fluidy...

Do góry