reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dominmumin - moj lekarz ginekolog-endokrynolog prawie wszystkie chce miec z 3 d.c. i koniecznie z 3 d.c. czyli LH, FSH, Estradiol, AMH (tego nie robie, bo juz mialam i sie boje), TSH, ft3, ft4, tylko progesteron i prolaktyna w 22 d.c. Generalnie zalezy co lekarz chcialby sprawdzic, bo poziom hormonów w różnych dniach cyklu wskazuje różne rzeczy takie jak rezerwe jajnikową czy owulację.
Testosteronu, DHEAS, SHBG, Androstendionu nie badalam poki co...

reklama
Dziękuję,w takim razie pogadam z lekarzem o tym skierowaniu, mówił o umówieniu nam konsultacji z genetykiem, ale gdzies czytałam że to dopiero po 3 poronieniach pod rząd. A powiedzcie mi, czy wypisy ze szpitala wsytarczą jako udokumentowanie 2 ciąży obumarłych?

Powiem też o tym, ze znajome dostawały clexane i encorton od razu po II kreskach. Przypuszczam, ze wyżebram od Niego :). Teraz musze poczekać do pierwszego okresu i chciałabym zacząć staranka raz jeszcze, lekarz mówił, ze dobrze byłoby poczekać 2 cykle. U mnie problem jest jednak z pracą, jeśli nie zdecydujemy się na próbę w maju, to prawdopodobnie będę musiała zmienić pracę, bo znoszą w firmie umowy o pracę i będą śmieciówki. Wtedy będziemy musieli się wstrzymać z mężem do czasu znalezienia przeze mnie lepszej pracy i odpracowania przynajmniej kilku miesięcy. Strasznie się boję, ze znów nie wyjdzie, ale z drugiej strony teraz podobno jest najlepszy czas. Mam zrobione wszystkie badania,wiem że tutaj jest wszystko ok, organizm jest przygotowany do ciąży. No a jesli nie teraz to nie wiem czy będziemy mogli znów spróbować za rok, półtora, dwa :(

I powiedzcie jeszcze czy Acard można zastąpić Polocardem. Farmaceuta w aptece zapewniał kilkakrotnie, ze to identyczny lek, ale wolę się upewnić. Składnik czynny jest ten sam, w takiej samej dawce.

Esperanza, dziękuję za odpowiedź :) a prolaktynę w którym dc? nigdy jej nie badałam. gin każe zawsze lh, estradiol i progesteron zbadać żeby zobaczyć kiedy owu będzie. w ogóle w tym cyklu wszystko się pomieszało bo się podziębiłam i już kontrole straciłam i nie wiem czy zacząć się kłuć czy jak. wkurzona jestem na maksa.. :((

Dominmumin hormony typu TSH,FSH,LH bada się 1-3 dc. Estriadol wzrasta w czasie owulacji więc zależy kiedy ją masz (ja mam takie wytyczne - 3 doby przed owu a potem 6-8 dni po owu żeby zobaczyć jak wzrasta). Progesteron ok. 7 dni po owulacji. Prolaktynę badałam dużo razy niezależnie od fazy cyklu, testosteron po owulacji.

Barbinko :-):-)

Ale się cieszę dziewczyny bo mam wrażenie że od kiedy założyłam ten wątek to zdarzyło się tu tyle cudów że nie ogarniam. Chyba trzeba pomyśleć o jakiejś kronice ku pokrzepieniu jeszcze staraczek:-)

Raptus będzie dobrze.Trzymam &&&

Tak polocard to to samo co acard tylko tańszy odpowiednik.Ja też biorę polocard.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry