reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dominmumin - moj lekarz ginekolog-endokrynolog prawie wszystkie chce miec z 3 d.c. i koniecznie z 3 d.c. czyli LH, FSH, Estradiol, AMH (tego nie robie, bo juz mialam i sie boje), TSH, ft3, ft4, tylko progesteron i prolaktyna w 22 d.c. Generalnie zalezy co lekarz chcialby sprawdzic, bo poziom hormonów w różnych dniach cyklu wskazuje różne rzeczy takie jak rezerwe jajnikową czy owulację.
Testosteronu, DHEAS, SHBG, Androstendionu nie badalam poki co...

reklama
Dziękuję,w takim razie pogadam z lekarzem o tym skierowaniu, mówił o umówieniu nam konsultacji z genetykiem, ale gdzies czytałam że to dopiero po 3 poronieniach pod rząd. A powiedzcie mi, czy wypisy ze szpitala wsytarczą jako udokumentowanie 2 ciąży obumarłych?

Powiem też o tym, ze znajome dostawały clexane i encorton od razu po II kreskach. Przypuszczam, ze wyżebram od Niego :). Teraz musze poczekać do pierwszego okresu i chciałabym zacząć staranka raz jeszcze, lekarz mówił, ze dobrze byłoby poczekać 2 cykle. U mnie problem jest jednak z pracą, jeśli nie zdecydujemy się na próbę w maju, to prawdopodobnie będę musiała zmienić pracę, bo znoszą w firmie umowy o pracę i będą śmieciówki. Wtedy będziemy musieli się wstrzymać z mężem do czasu znalezienia przeze mnie lepszej pracy i odpracowania przynajmniej kilku miesięcy. Strasznie się boję, ze znów nie wyjdzie, ale z drugiej strony teraz podobno jest najlepszy czas. Mam zrobione wszystkie badania,wiem że tutaj jest wszystko ok, organizm jest przygotowany do ciąży. No a jesli nie teraz to nie wiem czy będziemy mogli znów spróbować za rok, półtora, dwa :(

I powiedzcie jeszcze czy Acard można zastąpić Polocardem. Farmaceuta w aptece zapewniał kilkakrotnie, ze to identyczny lek, ale wolę się upewnić. Składnik czynny jest ten sam, w takiej samej dawce.

Esperanza, dziękuję za odpowiedź :) a prolaktynę w którym dc? nigdy jej nie badałam. gin każe zawsze lh, estradiol i progesteron zbadać żeby zobaczyć kiedy owu będzie. w ogóle w tym cyklu wszystko się pomieszało bo się podziębiłam i już kontrole straciłam i nie wiem czy zacząć się kłuć czy jak. wkurzona jestem na maksa.. :((

Dominmumin hormony typu TSH,FSH,LH bada się 1-3 dc. Estriadol wzrasta w czasie owulacji więc zależy kiedy ją masz (ja mam takie wytyczne - 3 doby przed owu a potem 6-8 dni po owu żeby zobaczyć jak wzrasta). Progesteron ok. 7 dni po owulacji. Prolaktynę badałam dużo razy niezależnie od fazy cyklu, testosteron po owulacji.

Barbinko :-):-)

Ale się cieszę dziewczyny bo mam wrażenie że od kiedy założyłam ten wątek to zdarzyło się tu tyle cudów że nie ogarniam. Chyba trzeba pomyśleć o jakiejś kronice ku pokrzepieniu jeszcze staraczek:-)

Raptus będzie dobrze.Trzymam &&&

Tak polocard to to samo co acard tylko tańszy odpowiednik.Ja też biorę polocard.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry