Felicia pięknie
wierzę, ze i ja dołącze do Was
Dziękuje Kochane za opowiedź,
Apolinko, ja mam MRL 0% i nie zdecydowałam sie na szczepinia, nie wiem , czy dobrze robię, też sie tym gryzę, ale chce spróbować na lekach, niby w poprzedniej ciąży, któą poroniłąm w 16 tc, brałam encorton ale po 6tc, i lekarz odsatwił mi w 11 tc, i progesteron też dostałam tak późno ( a teraz jak sobi badałam to miałam niski, bo prolaktyne mam wysoką - zażywam już parlodel), także myślę, że organizm zaczął już odrzucać dziecko zanim zaczęłam przyjmować ten encorton, a później jak już ruszyło to - rozwijało się wolniej, i lekarz mi odstawił, potem kazali mi odstawić nawet dufaston zaczęłam plamić i tak się skończyło......
Takze wierzę, ze jak obstawie się lekami, i cykl będzie monitorowany, tzn. będę wiedziała kiedy owulacja i zacznę od razu clexane, encorton, acard, i dużo progesteronu, to się uda..... wierzę w to mocno i modle się..... moze też ta witamina d3 i klaws foiowy 15 i femibion mi pomogą bo wcześniej nie wiefziałam, ze mam mutację.....
Zula i Apolinko - właśnie nie wiem dlaczego ta endokrynolog mi tak kazała, mówiła, że nie bedac w ciąży mam wyniki w normie, ale pamiętam jak poszłam ostani do ś.p dr Homy, i byłam już w ciaży, to był ok 5 tc, to miałam tsh ok 2 i móiwł, że za wysokie i dał mi eutyrox 25 i mówił, ze mołam przed ciążą już brać, dlatego teraz zażyłam. mój lekarz kazał mi zbadać za 4 tygonie czy spadło, a jak nie to ma ziwększyć dawkę na 50, i tak zrobię.....
Misiejku, ja właśnie wypytwyałam o wszytskie te leki, ale widział, że mi zalezy i powiedział, ze da, a jak nie da, to mój lekarz u mnie w miejscowosci mówił, ze na pewno da mi clexane profilaktycznie, także choć tyle.....
Dziś idę to tego mojego "zwykłego ginekologa" chce zeby mi cytologię zrobił i chyba się przyznam, bo ostanio nie powiedziałam i było później zamieszanie, a lepiej żeby to była wpsółparca, choć ten lekarz nie zaleca żadnych leków, ale nie będe się tym przejmowała,,, nie to najwazniejsze jest.....
:*
No nic, na razie czekam żeby minął wrzesień i zaczynamy.....
Dziś idę