reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jeszcze jedno pytanko do Karoli:-) jakie są szanse, że steryd lepiej zadziała na komórki nk niż szczepienia moze mogłam zrobic jednak te wlewy przed starankami?

Gogac85 właśnie wiem, że jesteśmy skazane na metodę prób i błędów, dlatego właśnie waham się nad szczepieniami, czy nie zaryzykować najpierw z leczeniem u Jerzak, jeśli to by się nie udało (odpukać!) to pozostaną mi szczepienia....., bo jeśli jedno i drugie nie pomoże to już nie wiem gdzie szukać pomocy....
Ja już miałam prowadzoną ciążę na sterydzie, nie pomoglo - nawet Jerzak stwierdziła, że mogło zaszkodzić, bo nk mam 12%, a przeciwcial też zadnych nie mam..
apropo sterydu, to póki co każdy lekarz mi mówil, że to właśnie on obniża NK;) ale jak do tego mają się szczepienia, nie mam pojęcia...

Potrzebuję namiary na dobrego immunologa na śląsku najlepiej na nfz, będę wdzięczna za pomoc
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Znalazłam dr. Bujaka z Katowic , opinie ma kiepskie, może ktoś u niego był ?

Gogac teoretycznie szczepienia nie powinny mieć żadnego wpływu na komórki NK. One mają tylko pobudzać procukcję specyficznych p/ciał ( w tym przypadku hamujących), tak działają wszystkie szczepionki. To, że w badaniach kontrolnych NK są niższe,... cóż, może to przez inne leki... Steryd to zupełnie coś innego- ma działanie immunosupresyjne, czyli wycisza cały układ immunologiczny ogólnie mówiąc , w tym NK .
Gosiu nie odradzali Ci sterydu i szczepionek przy tym upierdliwym EBV?

Inka ja nie znalazłam dobrego immunologa na śląsku.Chyba dobry jest Sydor z Krakowa.Ja byłam u niego raz,ale z tego co wiem to alternatywa do niego chodzi i niedługo ma kolejną wizytę.
Dziewczyny czy Wy miałyście silne bóle jajnika po owulacji?

Dziewczynki bardzo dziękuję za wiarę we mnie, choć ja już przestałam wierzyć.

Gogac
- moje starania trwają już 6 miesięcy, przeszłam nawet etap luzowania na wakacjach i nic z tego
Co do podawania wlewów u dr Dubrawskiego - warunkiem jest oznaczenie IgA, musi być w normie bo inaczej nie poda. Nie wiem dlaczego.
Poza tym potrzebuje on dodatkowych badań, których Malinowski nie wykonuje - jeśli chcesz to skrobnę Ci na priva.
Byłam rok temu u niego na wizycie i dostałam kartkę z wykazem badań. Możesz się rozejrzeć ile mam już wykonanych.

Myślę, że u mnie jest jakiś głębszy problem. W najbliższym czasie mam wizytę u gina może wpadnie na jakiś trop.
Najbardziej boję się że mam jakieś niedrożności po zabiegu , brrrr.... -

Karola - a Ty na co masz encorton?

Ja encorton i pozostałe leki (poza kw.foliowym na mutację) mam na wszelki wypadek:) Nie chciałam ryzykować i zabezpieczyłam się na wszystkie znane sposoby:) Nigdy nie miałam żadnych p/ciał, komórek NK nie badałam (i tak nic by to nie zmieniło).. Teraz na wszelki wypadek leżę od 7 mies:)

reklama
magdach ja tez mam sporo badań zrobionych które potrzebne mi byly do szczepień chętnie zweryfikuję je z twoją listą od Dubrawskiego czekam na info na priva:-)

Do góry