reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja tak na chwilkę...
Kaira- buziaki dla naszego pierwszego cudu i dla Ciebie

Truskaweczko- powodzonka. Oby szybko poszło

Misiejsku- wyniki super. Myślę, że Ci ulżyło. Ty masz jutro prenatalne?

Enya- gratki za córcię:)

MagdaCH- estradiol chyba ok. Ja zazwyczaj miałam 140-160 i martwiłam się, że lipa ale lekarze nie czepiali się. Oczywiście mówię o estradiolu po owu bo tuż przed to chyba jakoś koło 200 powinien być przy naturalnych cyklach

Buziaki

reklama
Enya gratuluje córci :-) mam nadzieje ze z tym pęcherzem bedzie ok:-)

Kaira cały czas wysyłam pozytywne myśli do ciebie i do malej:-):-):-)

truskawko powodzenia na badanku oby szybko poszło:-)

misia ja tez mam niską rezerwę i to mnie najbardziej dołuje ze nie wiem ile mam czasu na ile prób jeszcze jajeczek starczy masakra caly czas gdzies mi to siedzi z tyłu głowy ze mam malo czasu:baffled:
ja tez czuję ze mam owulacje tylko z jednego jajnika moze stad tak niski wynik amh

przepraszam ale nie pamietam przypomnij mi twoja historie byłaś kiedys w ciązy?

ja na poprawę amh biorę dhea nie wiem czy dobrze robie bo bore to na własną reke:baffled:

resztę dziewczynek serdecznie pozdrawiam

truskawko zazdroszcze c tego morza w taką cudowną pogodę:-)

Kaira napisz jak malutka?? Pięknie oddycha??

Truskaweczko trzymaj sie tam w tym szpitalu!!! Kochana moja w pracy jest OK, nikt mnie nie przeciąża, ja sama jakoś tak się nie przepracowuję. Inaczej też pracuje sie ze świadomością że to niedługo;-) Szefowa pyta się często jak się czuję i nawet zaproponowała mi np system pracy 2 tyg pracy i tydzień zwolnienia. Ale ja póki co daję radę - i tak codziennie wstaję o 5 rano a dzięki temu szybciej płynie mi czas i nie mam go na myślenie:) Tylko nie wyobrażam sobie chodzić w taki upał z wielkim brzuchem. Już i tak mam duży - przeszkadza mi. No i generalnie jeszcze nie zdarzyło mi się żeby mnie ktoś np przepuścił w kolejce hehe.
Marzę o tym żeby jechać gdzieś na ciuchy i wbić się w jakąś sukienkę, no ale nawet na to nie mam teraz kasy. Czekam na przelew od męża a tu w sobotę idę na urodziny, muszę mieć na Ali basen, o Dniu Matki i Dniu Dziecka nie wspomnę. A 02.06 jadę do Łodzi i muszę mieć na drogę, w tym samym tygodniu podpisujemy akt notarialny i dzielimy sie kosztami z deweloperem na pół więc na to też potrzebna jest kasa. Dramat....

Misiejku właśnie jutro prenatalne??

Truskawka bądź dzielna!!! Wiem, że w szpitalach na kobiety po poronieniach patrzą jak na UFO, u mnie za każdym razem wszyscy tracili języki w gębie i nagle stawałam się niewidzialna.
Enya to zapowiada się intensywny czerwiec u Ciebie. Mnie czeka 13 czerwca podcięcie migdałków bocznych u mojego małego i już na samą myśl robi mi się słabo.
Ja to ciągle wyglądam jakbym była przejedzona, generalnie mieszczę się we wszystko, ale brzuch mi odstaje jak po zjedzeniu bigosu;/

Cześć wszystkim.:-)

Jestem tu nowa, aczkolwiek obserwuje podobne fora już od prawie roku.
Jak się domyślacie mam podobny problem co większość z was..

W lipcu 2013 poroniłam w 9 tygodniu.W grudniu 2013 poroniłam w 5 tygodniu.
W kwietniu tego roku... był pozytywny test, beta na poziomie 11 i spadek po 48h- dlatego mój lekarz nie zakwalifikował tego jako ciąże i poronienie.

Aktualnie leczymy się u prof Jerzak. Dokładniej jesteśmy po 1 wizycie i w trakcie badań.
Najgorsze jest to,że w badaniach wszystko ok... brak mutacji mthfr, insulina po obciążeniu glukozą ok, wszystkie przepływy itp itd . P/c przeciw B2 -glikoproteinie-1 IgG i P/c przeciw B2 -glikoproteinie-1 IgM- wynik ujemny.
Generalnie cały zestaw badan zlecony przez prof. ok...mam niedobór witaminy D ale w dzisiejszych czasach to podobno standard. Czekam jeszcze na wyniki antykoagulant tocznia i jadę na konsultacje.

Boje się, że się okaże,że jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem.:confused:

Do tej pory nie stosowałam żadnych leków, ani clexane ani aspiryny ale w moim przypadku to chyba i tak by nie pomogło..
Powoli tracę chyba siły i pozytywne nastawienie.

Zula i GosiaS - dzięki za informację. Ja po wizycie u Jeęrzak - stwierdziła że jest dobrze. Estradiol 96 jest niski ale mieści się w normie a ten 129 jest w ogóle ok. Tyle na ten temat by Jerzak. Kazała się starać i korzystać z wakacji. Po roku nieudanych prób dalsze badania.
Gnębił mnie ten Parlodel -wg niej nie jest potrzebny bo poziom prolaktyny 9 jest bardzo dobry. Po obciążeniu zbyt duży wzrost świadczy o złej pracy tarczycy - u mnie jest malutka tarczyca i niedoczynność. Ewentualnie na to castangus. Ojjj muszę to wszystko przemyśleć.
Dała recepty na najbliższe 3 m-ce więc przynajmniej o leki nie będę musiała świecić oczami.
Póki co za 2 m-ce wstępnie umówiłam się ze swoim ginem na sprawdzenie drożności.
Może rzeczywiście trochę świruję....
Enya - fajnie że taki laicik w pracy. A wydatki rzeczywiście spore.
Misiejku - czy Ty już po usg?
Zula - skrobnij troszkę o sobie, jak się czujecie?
Kaira - czekam z utęsknieniem na fotki. Jak Liwka ? Są już wyniki badań?
Dochodzisz do siebie po cc?
Marakatka - Twoja ostatnia ciąża potwierdzona pozytywnym HCG powinna być traktowana jako 3 poronienie. Też tak miałam przy becie 30 i nikt nie robił z tym problemów - na wypisie mam poronienie samoistane.
Po 3 poronieniach należą Ci sie badania refundowane - m.in. kariotypy, mutacja genu protrommbiny, mutacja Leidena.
Nie wiem czy miałaś to robione?
Ważne też są obok gli koproteiny - badanie p/c kardiolipinowych.
Jerzak pewnie z immunologii zleci Ci również komórki NK .
Warto także obejrzeć macicę - histeroskopia.
Nie wspominam nawet o badaniach rozszerzonych tarczycy - TSH. ft4 FT3 i anty TG i anty TPO. To bardzo ważne badania bo w ciążach macica potrafi niezle namieszać.
Wiele z dziewczyn decydowało się na rozszerzoną immunologię - one więcej podpowiedzą.
Ja zrobiłam immunofeno.typ, p/c ANA, p/c przeciwłożyskowe - czyli podstawy podstaw w immunologii.

Co do akardu i clexanu - czasem podaję się go bez konkretnej przyczyny. Zespół antyfosfolipidowy bardzo często ujawnia się tylko w ciąży, poza nią brak w organizmie przeciwciał.
Takim przykładem jest tutaj chyba Kaira.

Truskawka - już po? Napisz co u Ciebie?

Kaira no co tam u Was Kochana ?????
Enya trzymam kciuki za usg 2.06, żeby z pęcherzem było wszystko ok, ale ginka pewnie dmucha na zimne.
Gosiu własnie takich informacji potrzebuje;-), ja tez czytałam o dziewczynach które stosowały i encorton i glucko, i uwaga!
to były pacjentki jerzak kilka lat temu:eek:
juz skołowana tym jestem, nie wiem moze w trakcie tych lat leczenia, zauważyła że jednak moga razem negatywnie wpływac..
No nic juz nie głowkuje nad tym- bo całkiem zwariuje , ciesze sie tylko, ze nie faszerowałam sie tym glucko w tych mega dawkach
bo jak widac i tak insulina ładnie spadła.

Truskawka jak tam po zabiegu ? , jak sie czujesz ?, jak wyniki ?
Madziu to super że hormony ok, znam ten bol, jak sie tak bardzo chce zajsc, juz sie szuka przyczyny wszedzie..
ale sama wiesz jak to jest , jak człowiek jakims cudem wyluzuje , wtedy sie udaje..
ja w dwie poprzednie ciaze własnie tak zaszłam.. a w tej tak bardzo chciałam, tyle miesiecy dupa, że w końcu skończyło sie na iui.

Ja dzisiaj usg na 13.15, juz od 4 nie spie...nerwy mnie zżerają..
Alokin a Ty jak samopoczucie przed poniedziałkiem ?

Zula a Ty kiedy masz??, wracasz powoli do "żywych", czy Dzidki nadal daja popalić ?

witaj Makarakta , tak jak pisze Madzia, leki niektórzy lekarze wprowadzają po trzecim poronieniu ,
nawet jak nie ma przyczyny. Chociaż myśle że Jerzak bedzie jeszcze szukac..
tak na prawde tych badań jest tyle, że czasami trudno wszystkie zrobić i znaleźć przyczyne.
a leki i tak zawsze takie same..
A maz miał dobre wyniki nasienia ?

Ostatnia edycja:
Witam u nas coraz lepiej
Malutka je juz z butelki oddycha 2 dzien sama jeszcze sie męczy antybiotyki bierze dalej ale pewnie jej przedluza. Jak zejsdzie te zapaleniw to wyciagna ja z inkubatora. Wyniki narazie ujemne wiec mam nadz ze bedzie dobrze. I robi sie coraz bardziej zółta.
Dla Was z pozdrowieniami mała wojowniczka.
Ps zdjecie z bliska dlatego jeest taka duza :)

Załączniki

• 1400827603910.jpg
    1400827603910.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Kaira - ona jest idealna.Piękna.
Obym i ja mogła się Wam śliczniochem pochwalić.
Silna dziewczynka i oby tak dalej , już nic złego Was nie może spotkać.
Nieustająco trzymam kciuki.

Misiejku - czekam na dobre wieści od Ciebie.

Do góry