reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie dziewczynki:-)
Dawno mnie nie było a tu tyle nowości.
Na początku gratuluje 1 mamie na naszym forum:-)Córeczka jest śliczna i silna wiec na pewno będzie wszystko dobrze:-)
Gratuluje również wszystkim przyszłym mamą:-)
A u mnie wciaż czekanie...mąż leczy się u androloga ale parametry nasienia ma w ciągu ostatniego roku bardzo podobne. Myśleliśmy o inseminacji ale lekarz męża stwierdził, żebyśmy ją sobie odpuścili. Tylko nie powiedział z jakiego powodu.
Czy któraś z Was dziewczyny miała inseminację i jest teraz w ciąży???Jeśli dobrze pamiętam to chyba Enya81?
Piąty miesiąc biorę leki od Jerzak. Z tego co zauważyłam to prawie każda z nas bierze podobne glukophage 500, kwas foliowy 5mg, witaminy B6, B12, selen, fembion natal 1 i witaminę D3 na receptę nie pamiętam teraz nazwy. I tak sie zastanawiam czy mogę brać dalej te leki szczególie selen i witaminę B6 i B12.

Miłego dnia kobietki:-)

Makartaka z tymi wynikami to różnie bywa, moje pierwsze immunologiczne wyszły przyzwoicie, wszystko w normie, ale w górnej granicy normy. Ginekolog, immunolog nie widzieli problemu, tylko hematologowi się to nie spodobało. Wyniki z łodzi mam tylko lekko podwyższone, ale hematolog mi powiedział, że te parametry, to mogą sobie w czasie ciąży poszybować w górę. Poza tym na zastosowanie leków w czasie ciąży wpływa nie tylko wynik badań, ale i historia pacjentki.

Kairo! Mała najpiękniejsza na świecie! Slicznotka:-)
Zdrowia jej życzę.... Napisz mi swój adres,proszę:-)

Misiejku jak po usg??? Modlilam sie za was....
Wszystkie tu na forum jesteście mi bardzo bliskie.
Za każda z osobna trzymam kciuki...
Zulus ty Jestes promyczkiem...
Enya,twardzielka....super cie przyjęli w pracy9....
A ja cóż,jestem po histero.... Przecieli mi przegrode w macicy,podobno była duża:-(
Teraz czekam z wypisem do domu...
MagdaCh,wiesz że czekam na Was w Świnoujściu...
Moze nadmorskiej klimat ci pomoże:-) Iza,witaminy możesz brać...selen jest super szczególnie przy tarczycy.... Ja daje go tez mężowi....
Tak czy siak starania zawieszone do września...teraz mam jakĄs wloknine założona... Za tydzień do wyjecia. Zobaczymy. co dalej...
Teraz juz odpoczywam w domku. Czuję sie dobrze..pocwicze jeszcze,bede fit do września:-)
Czyli lato,opalanko... Enya... A ciebie zapraszam z Alutka do mnie w lato jeśli mała nie boi sie psa:-) moj duży ,waga ok 36 kg
Dobrze Wam zrobi pobyt nad morzem.. pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Hej!

kaira - buziaki dla WAS!!! Twoja córeczka jest przeurocza! I na dodatek bardzo dzielna. A to wszystko po swojej mamusi:* Trzymajcie się tam dzielnie!
truskawka- cieszę się, że masz już za sobą. Czyli jednak trzeba było przecinać. Jednak histero jest pomocne. Odpoczywaj i po wakacjach do boju! :*

Wczoraj byłam na wizycie u swojej Pani Profesor. Dzidziuś rośnie i ma się dobrze. Serce bije jak dzwon ;)

Pozdrawiam wszystkie serdecznie!

Truskaweczko najwazniejsze ze przegroda przecieta i do roboty;)
Pietrucha piekne wiesci niech kruszek rośnie
Kazda z osobna pozdrawiam i przepraszam ze nie pisze personalnie ale pisze z tel i nie umie zrobic cytatow.
Druga sprawa moje hormony wariuja maxymalnie wiec placz non stop.
Jak sie zarzekalam ze nie bede juz nigdy pokarmu ściągać
Teraz znow walcze z laktatorem i moj pokarm je.
Dziękuję Wam za kciuki i modlitwy. Mala wojowniczka walczy i jak bedzie wszystko dobrze to za tydzien bedziemy w domu:)

LI.jpg
Kairo too dla Ciebie:)
Liwiaimię żeńskie pochodzące ze starożytnego Rzymu, pierwotnie oznaczało„należąca do rodu Liwiuszów”. Inna etymologia wywodzi to imię od łacińskiego słowa livor - „siniec, zazdrość, zawiść”. Męskim odpowiednikiem tego mienia jest Liwiusz. W Polsce imię mało popularne.Liwia obchodzi imieniny 13 listopada, 14 grudnia, 12 lutego, 14 września, 14 października.Kobieta o imieniu Liwia jestosoba aktywną, przedsiębiorczą i dynamiczną, w szczególności dotyczy to osiągania przez nią postawionych sobie celów. Liwie należą do osób śmiałych i ambitnych, nie bojących się nowych wyzwań. Nie ulegają łatwo wpływom i woli innych ludzi, lubią mieć swoje zdanie, często odmienne od opinii ogółu, wszelkie decyzje, sądy i opinie weryfikują i rozważają indywidualnie i subiektywnie. Mimo swej przebojowości i aktywności w działaniu, bywają raczej osobami zamkniętymi i cichymi, co często odbierane jest przez innych jako wyniosłość i nieprzystępność.

Walcz Mała! Ciocia Renia trzyma kciuki!

Załączniki

• LI.jpg
    LI.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 31
Kaira śliczna Dziewuszka :))
Truskawko szkoda że teraz przerwa w staraniach, ale dobrze że to hsg zrobiłaś jak wyszła ta przegroda..
Pietrucha super że dzidek ma sie dobrze :)
IZa ja tez jestem po IUI, dziwne że lekarz nie zachecił, bo słabe nasienie to wlasnie jedna z wytycznych , przed podaniem,
nasienie przechodzi specjalną obróbkę , gdzie wybieraja najbardziej walecznych;-)
może rzeczywsice warto o tym pomyslec.

A ja cóż po usg jestem troche niespokojna, chociaz lekarz uspakajał, że nie ma sie na razie czym denerwowac.
Generalnie wszystkie narządu super, jedynie NT jeszcze w normie, ale powyżej przeciętniej..
Babka zaproponowała test pappa, który i tak rano zrobiłam, wyniki za tydzień..
chyba jajko znisę do tego czasu, a najgorsze, że jak czytam o tym tescie, to czasmi można sie niezle wystraszyc:-(
oczywiscie tak uczepiłam sie tej mysli, ze mi spokoju nie daje :-(
Dziewczyny jakie Wy miałyście wyniki ?
Moj dzidek ma 61mm, a NT 2,00

Ostatnia edycja:
Misiejku ja mialam 1.9 mlody mial 69mm i mi powiedziala ze jest wszystko ok. :-) martwic sie nalezy powaznie powyzej 5(moja dr jest genetykiem) ;)

reklama
Misiejek super wieści!!!! Niczym się nie przejmuj, wyniki masz bardzo dobre, więc ciesz się chwilą!
Ja to nawet nie mam wybranego u siebie lekarza, za tydzień muszę iść na usg, pewnie wpiszę się do jakiejś Gamety, tyle, żeby samo usg zrobić.
Nasapałam się i naszarpałam z chwastami w ogrodzie a i tak zrobiłam może 20%, normalnie załamać się można na to zielsko. Trwa nas tak zarosła, że jutro ostatnia chwila na kosiarza.

Do góry