reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya tak do pocieszenia moja temp w ciązy nigdy nie jest powyzej 36.6. jesli lutkę dajesz dowcipnie zawsze mozesz sie zadrapać. Kolejna sprawa bierzesz clexane acard i to też moze dawać takie objawy, plus krwiaki i krwawienie. Moje tyło zgiecie niedawalo mi nigdy objawów, tera sie naprostowalo Objawy mozesz mieć je codziennie wogole albo na przemian.Do spokoju sprawdz sobie bete, mi to pomagało jak w usg takie nie wiadomo co plus krwawienie.Bole podbrzusza wyzwala jak najbardzioej nasza psychika, UWIEŻ W SIEBIE I W TO MALEŃSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. TYle Wam zostało by szcześliwie donosić

reklama
Enya - dokładnie - tak jak dziewczyny piszą, spokojnie! Wiem, że każda plamka stresuje człowieka, ale pamiętaj, że jeszcze nie raz może wystąpić plamienie, które nie oznacza zupełnie niczego. A nawet krwawienie - bo się zdarza u niektórych dziewczyn, a wszystko jest dobrze.
Mocno zaciskam kciuki za WAS! I zaraz zaczniesz przesyłać tutaj fluidy ciążowe dla wszystkich ;)

Dziewczyny, podczytuję Was nadal.

W skrócie napiszę co u mnie.
Jestem już po wizycie u genetyka i ginekologa.
Po histeroskopii - Wszystko ładnie i pięknie w środku
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
!
Problemy są dwa - główne. Jeden to wspominana przeze mnie mutacja - czyli heterozygota AC w mutacji A1298c w genie MTHFR, a drugi podwyższony androstendion.
Plan jest taki: kwas foliowy 15, wit. b6, b12. Do zajścia w ciążę siofor 850, w ciąży clexane i luteina dowcipna.
Na stymulację owu dostałam Clo, od 2 do 6 dc, po 1 tabletce. od 7dc estrofem mite do 15 dc..

Więc w marcu ruszamy ze staraniami. Oby się udało - albo inaczej - oby finał tym razem był szczęśliwy ;-)

Enya kochana przecież wiesz dobrze że plamienia a nawet krwawienia mogą się zdarzyć, Kaira wypisała Ci tu potencjalne powody, wcześniej nie brałaś heparyny i tez nie wiesz jak reagujesz na zastrzyki. Tylko się nie martw i nie denerwuj bardzo proszę!!!!
Pietrucha dobrze ze histeroskopia ok, bierzesz już witaminki (chyba przed staraniami warto suplementować jakieś 3 miesiące)? Zainteresował mnie ten androstendion, o tym jeszcze nie czytałam... Coś to u Ciebie komplikuje?

Enyo kochana,

Pamiętam jak byłam w 10 tc, w śluzie miałam nitki ale nie brązowe tylko żywą krew, od razu byłam załamana, myślałam, że to jest koniec, od razu pojechaliśmy do lekarza, a z Dzieciatkiem było wszytsko w porządku, nie zwiastowało to poronienia mi lekarz mówił, że podbrzusze może mnie pobolewać, byle nie były to skurcze tzn. bóle jak na miesiączkę. Leż teraz jak najwięcej i odpoczywaj, Staraj się myśleć pozytwynie, bo wydaje mi sie, że przyciągamy swoje myśli, także lepiej żeby były dobre, tak jak pisała Kaira uwierz w siebie i swoje Maleństwo :*:*:*

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczynki :*

enya - ja też myślę że to przez leki. Dziewczyny na wątku o in vitro to maja nawet krwotoki i okazuje się to, że to przez clexanne. Wiem, że się boisz. Normalnie się za Ciebie nawet pomodlę:)
pietrucha - bardzo fajne wieści przyniosłaś:) przeogromnie się cieszę:)
Ja zamiast o staraniach myślę o urlopie:)

Gosiu - androstendion jest przeważnie przy PCOS, ale ja nie mam pcos:) Ale niestety przeszkadzać może np. w owulacji. Jak mi to Pani Profesor fajnie wytłumaczyła - androstendion to taki testosteron dla jajników, jak jest go za dużo, to tworzą się normalnie jajeczka, ale później nie są zdolne do zapłodnienia...Więc żeby spadł, muszę brać te tabletki i zrzucić 5 kg:) i dodatkowo na stymulację owu będę brała clo...
zula - aż zazdroszczę urlopuuuu!!!! Przecież starania + urlop - czy może być coś piękniejszego ?:)
jak bym miała możliwość pojechania gdzieś na urlop.. oj pojechałabym.. po tych wszystkich naszych przejściach, przydałby się.. Ale plan się zmienił. Rodzimy zdrowego dzieciaka i spadamy na wakacje :) A co!

Dzięki dziewczynki, niestety panika to najgorszy doradca jak same wiecie:) W sumie z tego szoku chyba wyolbrzymiłam wszystko, tego nawet nie można było nazwać plamieniem tylko po prostu 2 nitkami w śluzie koloru brązowego, a dzisiaj zdarzyło mi się to raz i koniec. Paniki narobiłam bo podczas każdej ciąży oprócz pierwszej udanej miałam takie właśnie coś, nie plamienie krwią tylko jakieś brązowe resztki. No i te piersi - bez kitu jak wmówiłam sobie że już mnie nie bolą to mnie nie bolały!!! Teraz bolą ale w sumie chyba nie tak bardzo jak wcześniej. Bóle to nie skurcze tylko normalnie ból krzyża w okolicy pośladkowej - dziwne uczucie....Ale może tak ma być, w sumie każda ciąża jest inna.
I proszę, powiedzcie mi, te które biorą albo brały encorton, też macie wieczne uczucie głodu na zmianę z jadłowstrętem i mulenie?? Mnie cały czas chce się wymiotować, kręci mi sie w głowie. dzisiaj w pracy praktycznie wysiadł mi wzrok (mam sporą wadę - ponad 5 dioptrii i tak jakby pogorszył mi się 2 razy). Czuję sie jak przejechana przez walec:eek::szok:

Zula
echh ja też zadroszczę urlopu:)

Pietrucha nie ma to jak dobry plan:D Ruszaj do boju i niech wióra lecą!!!

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nie przytyłam jakoś znacznie ale czuję się inaczej, bardziej ciężka, zresztą jak mogę się czuć kiedy wyglądam jak zombie i nie mogę sobie dać rady sama ze sobą...:-p To mówisz aditko że nie miałaś....Jest szansa że to po prostu ciążowo tak się czuję??? Leżysz już w domu??

reklama
Ja w szpitalu schudlam 2 kg:-( od dzis leze w domu, mam pessar zalozony i dzis ledwo wyszlam bo mialam lekkie rozowe plamienia ale podobno tak moze byc i chyba nawet przrszlo ale to wc boje sie isc :-\

Do góry