reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tylko sęk w tym że zupełnie nie wiem o co pytać?
Z dr bywa ciężka gadka. Sama wiesz...
Wiem, że nie ja jedna mam badań duzo a nic z tego nie wychodzi. Tylko ta mutacja wyszła.
Jedyne o czym myśle żeby jeszcze zbadać to komórki nk i te mlr.
A to jest jak szukanie igływ stogu siana.
Zobacze co mi dziś dr powie. Może poczekam do sierpnia/ wrzesnia z tym transferem. Bo kopać się z babami w rejestracji nie bede. Moja wizyta trwa zwykle 5 min. To usg by mi zrobił przed crio. No ale co nie pogadasz z "kierowniczkami w rejestracji"

Jedynie czego nie probowałam jeszcze to Acardu. Chyba przed nastepnym crio sobie dorzuce. Encorton przed crio mam 5 mg tylko i ten Fragmin 5000

reklama
wymaz:chlamydia, ureaplasma, mycoplasma- ujemne 2014
wymaz : jw 2015 ureaplasma 2015- dodatnia- aktualnie juz z mężem po leczeniu
białko C 83, białko S 72
homocysteina 7,80 po suplementacji 5,5
kw.foliowy 28,29
Różyczka Ig G 96 ig M 0,310
CMV Ig G 1,90 Ig M 0,200
Toxoplasmoza IgG ujemny IgM ujemny
ANA 1 ujemne
Antykoagulant toczniow nieobecny
p/c kardiolipinie IgG 3,11 Ig M 4,25
p/c beta-2-glikoproteinie Ig G 1,82 IgM 17,37

Mutacje wyszła tylko C677T
Mutacje Mąż- CFTR AZF ok
Kariotypy ok. Histeroskopia OK
Stwierdzone 2 ciąże 2 biochemiczne. a myśle że było ich troche wiecej

Gosiu, u mnie raz spokojniej raz opiewa mnie panika :-/ ale staram się być spokojna, wiem że nic więcej zrobić nie mogę, brać leki i odpoczywać,a reszta w rękach Wyższości :-) a jak Tu znosisz to całe leczenie? Jak szczepionki? Życzę Ci żebyś prędko dostała zielone światło i dołączyła do brzuchatek :-*
Raptus, uwierz,że będzie dobrze! Odpoczywaj i nie stresuj się, nic więcej zrobić nie możesz...

Iris właśnie wróciłam od prof. Odstawiam Acard juz dzis zgodnie z jego wcześniejszymi zaleceniami. Zostaje zatem tylko na fraxiparynie. Szyjka dalej sie skraca i widać juz od zewnątrz jakies rozwarcie... Kolejna wizyta 18.06. Trochę mnie zestresował, bo powiedział żebym na nast wizytę wzięła torbę... Jakby co zostawi mnie od razu w szpitalu. Mały leży poprzecznie i raczej sie nie obróci, bo jak to ujął prof. doskonale sie wpasował w moja miednice i leży jak w kołysce ;)

Alusia a dlaczego za 2 tygodnie od razu Cię zostawi w szpitalu? Czy teraz w związku z tą szyjką masz jakieś specjalne zalecenia, czy normalnie masz chodzić?
Chciałaś rodzić naturalnie?

Ewus powiedział ze torbę mam mieć na wypadek gdyby szyjka juz nie trzymała chyba :/ żadnych specjalnych zaleceń nie mam ... Standardowo nie dźwigać i nie sprzątać ... Nie robić długich zakupów ;) dobrze ze jest net bo tutaj mogę buszować długo... ;) chciałam rodzic naturalnie, ale jak widać Mały nie chce.... Wiec raczej czeka mnie co pod pełna narkoza, bo ze względu na wcześniejsze problememy zdrowotne nie mogę mieć znieczuleń w kręgosłup :/

Kurczę, współczuję Ci i zazdroszczę jednocześnie :-(Współczuję, bo inaczej sobie to zaplanowałaś, a zazdroszczę, bo sama jestem w rozsypce i chciałabym, żeby ktoś podjął tą decyzję za mnie. A tak mam poczucie, że ode mnie wszystko zależy i że cokolwiek zrobię będzie źle. I powoli do mnie dociera, że to już...
Na jakim imieniu stanęło? ;-)Masz już wszystko gotowe? Ja nadal nie mam odwagi zrobić prania ubranek, to się już chyba do leczenia nadaje :tak:

Alus.ia dzięki za info odnosnie acardu.
Dobrze ze prof jest zapobiegliwy odnośnie szyjki. Bierzesz nadal jakas luteine na nia? Jesli nie to moze spróbuj?

Kurcze cesarka pod narkoza to nic fajnego ale z drugiej strony cud bólu porodowego zostanie Ci oszczedzony. A na jakim etapie stoisz z wyprawka?
Ewa wez Ty się dziewczyno za pranie a do prasowania zagon męża :) sama z zelazkiem nie wojuj.
Ja musze ogarnąć jeszcze łóżeczko, materac, przewijak, wanienke i szafe. Znalezc pediatre, polozna i przychodnie, bo jestem w tej dzielnicy nowa.
Dziś wypralam kocyki i pościel ;) czekaja na prasowanie.
Poza tym byłam w szkole rodzenia i średnio mi się podobalo. Mieli klime i złapałam katar... wrrr

reklama
Ewuś u nas chyba raczej będzie Dawid ;) dziewczyny jeśli chodzi o wyprawkę to coś tam mam ale wiele rzeczy jeszcze jest do ogarnięcia... Ciagle jakos wydawało mi sie to jakos jeszcze tak daleko... Muszę sie jakos za to zabrać wreszcie... Na szczęście istnieje coś takiego jak Allegro ;) wiec jest to na wyciagnięcie ręki... W czw idziemy jeszcze na wesele :) w planach mam jedzenie, siedzący tryb i miłe pogaduszki ;) lutki juz nie biorę od dłuższego czasu... Prof nic nie zlecił z powodu szyjki. Jak dopytywałam to mówił ze po poprostu zaczyna sie przygotowywać do wielkiego dnia... Ma jakies 1,5 cm i 1 cm rozwarcia tylko juz nie wiem zew czy wew :/ niby jeszcze zamknięta...

Do góry