reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U nas dobrze, aż boję się zapeszyć.Wczoraj byliśmy na prenatalnych,które też wyszły ok.Małe nadal starsze o tydzień.Ja mam od jakiegoś 1,5 tygodnia detektor tętna i sobie słucham malucha.
Raptus jesteś przecież w 10 tygodniu, a to już jest mniejsze zagrożenie dla maluchów.Jest dobrze i będzie dobrze.
Co do adopcji my mieliśmy zacząć całą procedurę, ale los chciał inaczej.Kiedyś do tego wrócimy.

reklama
Magda , mnie detektor też uspokajał i szczerze powiedziawszy nadal czasem z niego korzystam. Dla panikar super gadżet ;) czyli dla mnie był w sam raz, bo moje objawy zanikały i wracały niepostrzeżenie. Zwlaszcza ból piersi.

Dokładnie w 11 tygodniu i 5 dniu, niby detektory są od 12 tygodnia,ale ja już w 11 próbowałam i się udawało.Naprawdę zauważyłam,że dzięki niemu jakoś jestem spokojniejsza chociaż nadal świruję:-) Idę np.21.05 na usg na nfz żeby wiedzieć czy wszystko ok, bo kolejną wizytę u doktora mam 30.05, więc do tego czasu bym nie doczekała :-)

Ja mam AngelSounds model Jumper JPD - 100S i tez jestem zadowolona. Uzywam obecnie bardzo rzadko ale stosowalam chyba od 11tyg i serduszko uslyszalam od razu. Nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem go. Moja mloda tez go nie lubi i od razu kopie :) tak że mam 2 pieczenie przy jednym ogniu, bo czasem jak się dluzej nie ruszyła wystarczyło że wlaczylam detektor i przylozylam na 1 s a ona od razu kopa w niego ;)

Kochane moglybyscie rzucic okiem na moje wyniki hormonow? Wg norm chyba wszystko jest w porzadku, nawet ten testosteron o ktory sie martwilam:sorry:

FSHFSH7,43mIU/ml f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134

LHLH5,88mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58

Estradiol

41,02
pg/ml
faza folikularna 26,7-156
faza owulacji 48,1-314
faza lutealna 33,1-298
po menopauzie <5-49,9

Prolaktyna6,25ng/ml4,7923,30

TestosteronTestosteron17,62ng/dl8,4048,10

Testosteron wolnyTestosteron wolny2,53pg/ml kobiety owulujące 0- 4,1pg/ml
przy antykoncepcji hormonalnej 0,3- 2,0 pg/ml
po menopauzie 0,1- 1,7pg/ml
Dodam tylko, ze robilam je w 3 dniu cyklu. Czy w tym temacie mozna cos jeszcze zbadac?

A tak poza tym ciesze sie, ze jutro weekend:tak:

Raptus uwierz wreszcie w swoje 2 kruszki:) A jak wreszcie uwierzysz to wycofasz sie z adopcji?? Jak to jest??

Portia wyniki świetne:)

Asiula jesteś?? Jak podczytujesz to odezwij się!!!

Dzień dobry,
Chciałabym Was podpytać o prof. Malinowskiego i szczepienia limfocytami. Czy możecie mi krok po kroku wyjaśnić o co chodzi.
Moja immunolog chce bym pojechała na konsultację do Malinowskiego, ale ja chce wiedzieć cokolwiek przed.
Mam podwyższone komórki NK i trzy poronienia za sobą. Oprócz tego trzy biochemiczne.
Przeciwciała przeciwjądrowe podwyższone. Zespół antyfosolipidowy - brak.
Reszta badań immuno - ok. Nie robiłam tylko przeciwciał przeciłożykowych i HLA.
Co radzicie.

reklama
Yplocka A bralas jakieś leki w ciąży? Ja też miałam podwyższone nk mi szczepienia nie pomogły bo nk po nich jeszcze bardziej wzrosły za to dzięki zelaznemu zestawowi(encorton acard clexane luteina) właśnie tule swoje maleństwo: -)

Do góry