reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U nas dobrze, aż boję się zapeszyć.Wczoraj byliśmy na prenatalnych,które też wyszły ok.Małe nadal starsze o tydzień.Ja mam od jakiegoś 1,5 tygodnia detektor tętna i sobie słucham malucha.
Raptus jesteś przecież w 10 tygodniu, a to już jest mniejsze zagrożenie dla maluchów.Jest dobrze i będzie dobrze.
Co do adopcji my mieliśmy zacząć całą procedurę, ale los chciał inaczej.Kiedyś do tego wrócimy.

reklama
Magda , mnie detektor też uspokajał i szczerze powiedziawszy nadal czasem z niego korzystam. Dla panikar super gadżet ;) czyli dla mnie był w sam raz, bo moje objawy zanikały i wracały niepostrzeżenie. Zwlaszcza ból piersi.

Dokładnie w 11 tygodniu i 5 dniu, niby detektory są od 12 tygodnia,ale ja już w 11 próbowałam i się udawało.Naprawdę zauważyłam,że dzięki niemu jakoś jestem spokojniejsza chociaż nadal świruję:-) Idę np.21.05 na usg na nfz żeby wiedzieć czy wszystko ok, bo kolejną wizytę u doktora mam 30.05, więc do tego czasu bym nie doczekała :-)

Ja mam AngelSounds model Jumper JPD - 100S i tez jestem zadowolona. Uzywam obecnie bardzo rzadko ale stosowalam chyba od 11tyg i serduszko uslyszalam od razu. Nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem go. Moja mloda tez go nie lubi i od razu kopie :) tak że mam 2 pieczenie przy jednym ogniu, bo czasem jak się dluzej nie ruszyła wystarczyło że wlaczylam detektor i przylozylam na 1 s a ona od razu kopa w niego ;)

Kochane moglybyscie rzucic okiem na moje wyniki hormonow? Wg norm chyba wszystko jest w porzadku, nawet ten testosteron o ktory sie martwilam:sorry:

FSHFSH7,43mIU/ml f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134

LHLH5,88mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58

Estradiol

41,02
pg/ml
faza folikularna 26,7-156
faza owulacji 48,1-314
faza lutealna 33,1-298
po menopauzie <5-49,9

Prolaktyna6,25ng/ml4,7923,30

TestosteronTestosteron17,62ng/dl8,4048,10

Testosteron wolnyTestosteron wolny2,53pg/ml kobiety owulujące 0- 4,1pg/ml
przy antykoncepcji hormonalnej 0,3- 2,0 pg/ml
po menopauzie 0,1- 1,7pg/ml
Dodam tylko, ze robilam je w 3 dniu cyklu. Czy w tym temacie mozna cos jeszcze zbadac?

A tak poza tym ciesze sie, ze jutro weekend:tak:

Raptus uwierz wreszcie w swoje 2 kruszki:) A jak wreszcie uwierzysz to wycofasz sie z adopcji?? Jak to jest??

Portia wyniki świetne:)

Asiula jesteś?? Jak podczytujesz to odezwij się!!!

Dzień dobry,
Chciałabym Was podpytać o prof. Malinowskiego i szczepienia limfocytami. Czy możecie mi krok po kroku wyjaśnić o co chodzi.
Moja immunolog chce bym pojechała na konsultację do Malinowskiego, ale ja chce wiedzieć cokolwiek przed.
Mam podwyższone komórki NK i trzy poronienia za sobą. Oprócz tego trzy biochemiczne.
Przeciwciała przeciwjądrowe podwyższone. Zespół antyfosolipidowy - brak.
Reszta badań immuno - ok. Nie robiłam tylko przeciwciał przeciłożykowych i HLA.
Co radzicie.

reklama
Yplocka A bralas jakieś leki w ciąży? Ja też miałam podwyższone nk mi szczepienia nie pomogły bo nk po nich jeszcze bardziej wzrosły za to dzięki zelaznemu zestawowi(encorton acard clexane luteina) właśnie tule swoje maleństwo: -)

Do góry