reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane moje i wasze źródło wiedzy bardzo Wam dziekuję jutro idę znów na badania powtórzę te ddimery, bhcg, zrobię aptt i ten fibrynogen jak radzi @Auri_a. Zrobiłam dwa zastrzyki z 0,6 tylko takie dzielone bo nie mam w jednej strzykawce 0,6. Ale Paśnik mi odpisał i zapisze mi receptę na 0,6. Kiedy owu była nie mam pojęcia 🙄Na razie panika mnie nie opuszcza.

reklama
@Porzeczka1234 Owu była na pewno hihi :) ale zakładając nawet bardzo wczesna owu to beta jest piękna i bardzo wysoka, skoro jest jakby początek cyklu wiadomy.
Oczywiście że norma u zdrowych ludzi jest do 500 tak sama jak norma w ciąży u kobiet jest do 2000 ale moim zdaniem na początku ciąży jest mieć lepiej niżej. Ja w udanej ciąży w tych dniach d dimery miałam 15 więc 190 moim zdaniem dużo. Nie wypowiadam się jako wybitny specjalista ale zwróciła hym jednak uwage czy za chwile nie wyskoczą w kosmos. Do tego zbadała bym czynniki ASP. Czyli aptt fibrynogen.
Owu na pewno była 😀 źle się wyraziłam. Ja tak sobie myślę, że to dziewczyna dlatego taka beta ja też miałam takie wysokie haha ... Ja mam aps w ciąży i na co dzień moje d-dmiery to 300 . Także popieram , żeby najlepiej zbadać je jeszcze raz nigdy nie miałam ich takich niskich o jakich piszesz ale też acardu nie biorę na co dzień a pewnie powinnam

@mała79 my tu takie debaty prowadzimy ale spokojnie kochana zbadasz się i będzie dobrze zobaczysz ... ❤️❤️❤️

Nie miałam
Monitu ale teraz będę robić . Nasienie podobno Ok . Miał jakieś bakterie ale to malina dał jakieś antybiotyk. I ma przeciwciała ale nie pamiętam już jakie .

@mała79 a może to bliźniaki [emoji16] bo beta imponująca [emoji6]
W mojej macicy nie ma miejsca na bliźniaki, bo ja mam macicę dwurożną z przegrodą, częściowo usuniętą, ale pewnie już odrosła. Czyli wracasz do starań @czarna_mala super wierze że się doczekasz ziemskiego dzieciątka. Ja już zamknełam ten rozdział w moim życiu ponad 1,5 roku temu. Po szczepieniach nie zachodziałm w ciąze wogóle przez 4 lata nawet dwie procedury in vitro nic nie dały i odpuściłam już, bo ile można, pogodziłam się z losem, ale ja mam córkę z 4 ciązy może mi łatwiej.

W mojej macicy nie ma miejsca na bliźniaki, bo ja mam macicę dwurożną z przegrodą, częściowo usuniętą, ale pewnie już odrosła. Czyli wracasz do starań @czarna_mala super wierze że się doczekasz ziemskiego dzieciątka. Ja już zamknełam ten rozdział w moim życiu ponad 1,5 roku temu. Po szczepieniach nie zachodziałm w ciąze wogóle przez 4 lata nawet dwie procedury in vitro nic nie dały i odpuściłam już, bo ile można, pogodziłam się z losem, ale ja mam córkę z 4 ciązy może mi łatwiej.
Ja też 2,5roku nie mogłam zajść po szczepieniach, dlatego też się pogodziłam, brakiem dziecka. Coś pykło w zeszłym roku ale trwało chwilkę, jak to u mnie [emoji17] wiem jedno, nigdy w życiu nie poddałabym się kolejny raz szczepieniom. Ja wiem, że mamy sporo tutaj ciąż i dzieci dzięki szczepieniom, ale ja mam teraz zbyt wiele wątpliwości, których wcześniej nie brałam pod uwagę [emoji57]

Dziewczyny❣️ po zaznajomieniu się z treścią na forum,zastanawiam się czy zalecenia od ginekolozki są właściwe. Rok temu straciłam ciążę w 6 tygodniu,nie było tętna,kształt jajeczka zmienił sie w ciągu kilku dni z okraglego do rozlanego i po tym nastąpiło poronienie całkowite. Minął rok,postanowiłam spróbować jeszcze raz ,jestem aktualnie w 5 tyg ciąży (3 od zapłodnienia) i od dwóch dni mam skape brązowe plamienie. Znów zaczyna bolec mnie kręgosłup oraz głową,objawy ciąży zanikają,sytuacja wygląda bardzo podobnie jak do tej sprzed roku. Badania jakie dostałam to toksoplazmoza ( ujemna,brak przeciwciał) morfologia,glukoza,progesteron,mocz,TSH. Na początku tamtej ciąży również dostalam ten sam pakiet badań i wszystko było w normie. Mam wrażenie że mimo pakietu Luxmed badania są dość skromne,jak myślicie ? Dostałam duphaston i mam leżeć. Ale z drugiej strony ,może przyczyna tkwi w genetyce i być może bede podtrzymywać ciążę z wadami rozwojowymi. Myślicie że w trakcie trwania ciąży zacząć robić badania na własną rękę,że spisu który się tu znajduje ? Mam wrażenie że lekarzom nie zależy
. Mogą wypisać wiele badań a tego nie robią. Zatrzymują się na podstawach,nie draza dalej. Prosiłam o kortyzol,bo jestem strasznie nerwowa,odmówiła. Ehh,jestem trochę zła i smutna :(

reklama
Dziewczyny❣ po zaznajomieniu się z treścią na forum,zastanawiam się czy zalecenia od ginekolozki są właściwe. Rok temu straciłam ciążę w 6 tygodniu,nie było tętna,kształt jajeczka zmienił sie w ciągu kilku dni z okraglego do rozlanego i po tym nastąpiło poronienie całkowite. Minął rok,postanowiłam spróbować jeszcze raz ,jestem aktualnie w 5 tyg ciąży (3 od zapłodnienia) i od dwóch dni mam skape brązowe plamienie. Znów zaczyna bolec mnie kręgosłup oraz głową,objawy ciąży zanikają,sytuacja wygląda bardzo podobnie jak do tej sprzed roku. Badania jakie dostałam to toksoplazmoza ( ujemna,brak przeciwciał) morfologia,glukoza,progesteron,mocz,TSH. Na początku tamtej ciąży również dostalam ten sam pakiet badań i wszystko było w normie. Mam wrażenie że mimo pakietu Luxmed badania są dość skromne,jak myślicie ? Dostałam duphaston i mam leżeć. Ale z drugiej strony ,może przyczyna tkwi w genetyce i być może bede podtrzymywać ciążę z wadami rozwojowymi. Myślicie że w trakcie trwania ciąży zacząć robić badania na własną rękę,że spisu który się tu znajduje ? Mam wrażenie że lekarzom nie zależy
. Mogą wypisać wiele badań a tego nie robią. Zatrzymują się na podstawach,nie draza dalej. Prosiłam o kortyzol,bo jestem strasznie nerwowa,odmówiła. Ehh,jestem trochę zła i smutna :(
Jeśli masz nerwicę, to jednak do psychiatry trzeba i niech on wydaje oficjalne kwity na leczenie. Jeśli chodzi o plamienia, to może być to czysta fizjologia: kosmówka się rozrasta i wczepia w macicę. Duphaston jest właściwą reakcją lekarza. Oszczędny tryb życia też, w tym wstrzymanie się od współżycia. Co do badań na własną rękę, to wiele z nich można robić w ciąży i one ew. dadzą podstawę do włączenia leków, ale wg mnie plamienia nie są przesłanką, żeby diagnozować APS czy trombofilię. Lekarze w Luxmed też mają swoich szefów i księgowych, którzy kontrolują liczbę wydawanych skierowań. Większość z nas robi badania za własne pieniądze.

Do góry