reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, my jesteśmy po pierwszej serii szczepień i wizycie omawiając wyniki u prof. Którejś partner miał wysokie przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu w klasie igg (80%), o dziwo pozostałe wyniki super -morfologia 18%, bardzo dużo plemników bardzo ruchliwych i żywotnych. A te przeciwciała ponoć już je w przebiegu wybijają.
I u mnie m.in. bardzo wysokie tnf alfą -!2160 (norma do 1376).
Prof powiedział, ze wszystko ogarnie lekami i szanse mamy duże, ale może któraś przerabiała. Mój m boi się sterydów.

Dziewczyny, my jesteśmy po pierwszej serii szczepień i wizycie omawiając wyniki u prof. Którejś partner miał wysokie przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu w klasie igg (80%), o dziwo pozostałe wyniki super -morfologia 18%, bardzo dużo plemników bardzo ruchliwych i żywotnych. A te przeciwciała ponoć już je w przebiegu wybijają.
I u mnie m.in. bardzo wysokie tnf alfą -!2160 (norma do 1376).
Prof powiedział, ze wszystko ogarnie lekami i szanse mamy duże, ale może któraś przerabiała. Mój m boi się sterydów.

O ile dobrze kojarzę to chyba mąż @Porzeczka1234 miał te przeciwciala w nasieniu

O ile dobrze kojarzę to chyba mąż @Porzeczka1234 miał te przeciwciala w nasieniu
Roki 😘

@szkala kochana dlaczego się boi? Ty się szczepisz to ingerencja w immunologię to się nie boi? A tak poważnie mój m miał przeciwciała ja nie zachodziłam w ciążę w ogóle naturalnie. Zaszłam 2 razy poprzez inseminację 2 ciążę stracone przyczyną nieznana tzn dzieci zdrowe serca ot tak przestawały bić.

Mój m brał sterydy od 5-15 dnia cyklu zaszłam 2 razy naturalnie w 1 cyklach mam 2 córki .Jakie mąż ma obawy podpytaj? Zapytam swojego m i odpiszę

On jest zapalonym sportowcem amatorem i po prostu boi się skutków ubocznych. Oprócz tego mi dr Paliga powiedziała, ze jak mu zaproponują steryd, to nie brać, bo sprawę można pogorszyć i ze w Łodzi częsta te asa wychodzi, a u nich nie (?).
On ma ich dużo w klasie igg. Poza tym ma zły wynik leukocytów w nasieniu (rok temu ok) - prof mówi, ze to z powodu tych przeciwciał, a resztę wyników super i żywotność i morfologia (az18%), i liczba do tego robiliśmy rownolegle fragmentację i hba i tez wyniki extra. Czytałam, ze te przeciwciała wpływają na jakość spermy, a to się w tych wynikach nie potwierdza. Oczywiście weźmie, choć chodzi i mówi, ze to może błąd, ze może za dluga abstynencja przed badaniami itp. Ja ostatnio miałam 2x biochem i wydaje mi się, ze raz tez coś zaskoczyło i to może być tez z powodu spermy.

On jest zapalonym sportowcem amatorem i po prostu boi się skutków ubocznych. Oprócz tego mi dr Paliga powiedziała, ze jak mu zaproponują steryd, to nie brać, bo sprawę można pogorszyć i ze w Łodzi częsta te asa wychodzi, a u nich nie (?).
On ma ich dużo w klasie igg. Poza tym ma zły wynik leukocytów w nasieniu (rok temu ok) - prof mówi, ze to z powodu tych przeciwciał, a resztę wyników super i żywotność i morfologia (az18%), i liczba do tego robiliśmy rownolegle fragmentację i hba i tez wyniki extra. Czytałam, ze te przeciwciała wpływają na jakość spermy, a to się w tych wynikach nie potwierdza. Oczywiście weźmie, choć chodzi i mówi, ze to może błąd, ze może za dluga abstynencja przed badaniami itp. Ja ostatnio miałam 2x biochem i wydaje mi się, ze raz tez coś zaskoczyło i to może być tez z powodu spermy.
To tylko ok 10 dni ja to rozumiem ale my akurat uważamy a ja wręcz jestem pewna , że dzięki sterydowi zaszlismy tak szybko i to była składowa że się udało. Nie wiem co wam powiedzial dr o którym piszesz ale ja jestem pewna , że prof nie dał by sterydu jakby nie był potrzebny nie wszystkim to daje . U nas wynik ok 30 % u Was dużo więcej moim zdaniem niema innego leku. Mój m też wysportowany i nienawidzi leków no ale cóż siła wyższa. Jeśli chodzi o wyniki nasienia to u nas też super ale mąż ma zapalenie gruczołu krokowego tzn taki guzek który będzie z nim na zawsze i często objawia się zapaleniem. I może przez to przecwciala. Ale my robiliśmy różne wykazy badania usg nim trafiliśmy do prof. Przeciwciała zlepiaja plemniki i może np zaplodnic jajko 2 plemniki lub w ogóle nie dojdą do jajeczka.

Wy zachodzicie w ciążę?

Decyzja zawsze jest wasza. Nigdy nie wie się do końca czy sie dobrze robi

reklama
@Porzeczka1234 A co maz dostał i jak się czuł? I w której klasie miał te przeciwciała? Wiesz, ja uważam, ze powinnismy wziąć ten steryd i tyle. Ja jak dostanę, a pewnie tez dostanę, to wezmę. On tez.
My mamy dużo kłopotu z zajściem. Jedna ciąża 9tc potem jedna beta 20, kolejna 3 i wcześniej (tak twierdzi prof i teraz to składam do kupy) tez kilka takich, ze do chodzi do zapłodnienia i zaraz strata. Ale takich do zauważenia, ze było spóźnienie miałam tylko dwie, a wcześniej 3 lata nic i ostatnio tez nic. Te mikroporonienia to mogą być właśnie z powodu plemników.

Ostatnia edycja:
Do góry