reklama
cześć dziewczyny,
apolinka - zakaz macania piersi,
a dlaczego nie wolno jeść owoców wieczorem (cukier?), jabłek też nie? Ja jem głównie jabłka i to najczęściej ok. 20tej. - zielona jestem
jaka powinna być glukoza? dobra jest 96 (normy 74-106)?, z obciążeniem nie badałam, babcia miała cukrzycę, to jestem w grupie ryzyka?
apolinka - zakaz macania piersi,
a dlaczego nie wolno jeść owoców wieczorem (cukier?), jabłek też nie? Ja jem głównie jabłka i to najczęściej ok. 20tej. - zielona jestem
jaka powinna być glukoza? dobra jest 96 (normy 74-106)?, z obciążeniem nie badałam, babcia miała cukrzycę, to jestem w grupie ryzyka?
Apolinka znam to uczucie. Kiedy mnie przechodził ból piersi na kilka dni, to nie mogłam normalnie egzystować. Nie chcę mówić, co się działo, jak mi wynik progesteronu spadł o 1/3 - histeria na pół osiedla. Teraz za to obsesyjnie szukam krwawienia i non stop mi się śni, że wody mi odeszły. Także ten, im dalej w las, tym więcej drzew ;-) Ale to naprawdę wina naszej głowy i tego, co było. Teraz będzie inaczej, spróbuj odrobinkę w to uwierzyć
Iris, ja na razie jestem trochę zagubiona, w necie znajduję sprzeczne informacje na temat dozwolonych produktów. Z tego, co się zdążyłam zorientować, to ja właściwie już spełniam 90% założeń diety cukrzycowej. Masz może jakieś dobre źródło usystematyzowanych informacji? Jeśli mogłabyś coś podesłać, z góry dzięki :*
Iris, ja na razie jestem trochę zagubiona, w necie znajduję sprzeczne informacje na temat dozwolonych produktów. Z tego, co się zdążyłam zorientować, to ja właściwie już spełniam 90% założeń diety cukrzycowej. Masz może jakieś dobre źródło usystematyzowanych informacji? Jeśli mogłabyś coś podesłać, z góry dzięki :*
Ostatnia edycja:
G
gość 94049
Gość
Apolinko najgorszy czas oczekiwania przed Tobą. Trochę wiary dziewczyno! :-) Przechodziłam przez to w święta Bożego Narodzenia, bo usg miałam 3 stycznia. Dasz radę! &&&&&&
Potem następne usg i genetyczne i dopiero się uspokoilam :-) Pamiętam to doskonale, głowa do góry.
Bajda 96 to już całkiem całkiem. Jeśli w rodzinie jest cukrzyca, jesteś w grupie ryzyka. Co do owoców po 18 to nie są zalecane nikomu, chyba że wieczorem ma się aktywność fizyczna.
Potem następne usg i genetyczne i dopiero się uspokoilam :-) Pamiętam to doskonale, głowa do góry.
Bajda 96 to już całkiem całkiem. Jeśli w rodzinie jest cukrzyca, jesteś w grupie ryzyka. Co do owoców po 18 to nie są zalecane nikomu, chyba że wieczorem ma się aktywność fizyczna.
G
gość 94049
Gość
Nie mam pojęcia :-( Ja brałam metformax na wysoką insulinę. Glukoza była ok, poniżej 90 chyba. Ale w ciąży mi szaleje. Co do owoców to moja dietetyczka pozwala zrobić sałatkę nawet z tych zabronionych tylko dodać łyżkę otrębów, bo one hamują wzrost cukru.
barbinka13
Fanka BB :)
Apolinko to i ja wtrącę swoje 3 grosze - u mnie identyczna sytuacja, piersi przestawały boleć nawet na kilka dni, do usg miałam jak ty - 2 tygodnie, już nawet na trzecią betę hcg jechałam zrezygnowana, bo ,,wiedziałam", że już po wszystkim, żaliłam się mężowi, że to koniec. A tu zobacz - dzidziol taki silny, że jest ze mną do dziś Potem już nie zwracałam na to uwagi. Teraz za to cycki bolą mnie codziennie i już mam tego dosyć, mogę tego bólu oddać trochę
Ja za to dziewczyny mam już dość moich mdłości - w dzień jeszcze jakoś funkcjonuję, wieczorem zdycham - no mdli strasznie i żołądek boli :-( czasami mam wrażenie, że tak do końca życia będę miała
Ja za to dziewczyny mam już dość moich mdłości - w dzień jeszcze jakoś funkcjonuję, wieczorem zdycham - no mdli strasznie i żołądek boli :-( czasami mam wrażenie, że tak do końca życia będę miała
reklama
dominmumin
Zaciekawiona BB
dziękuję Wam bardzo za odpowiedź
BabaaJagaa a wiesz może o co chodzi z tym estradiolem na początku ciąży?
Apolinka jak tydzień temu zrobiłam test ciążowy to nic mnie nie bolało i nic nie czułam. Przez ten tydzień piersi mnie raz bolą mocniej ale nie jakoś super, a czasem prawie nic. Wiem, że się denerwujesz, ja też kochana. Cały czas się zastanawiam czy dotrwam do tej pierwszej wizyty.. Wczoraj zestresowałam się tym nieszczęsnym estradiolem a konkretniej ulotką estrofemu. No masakra jakaś ale biorę. Muszę ufać ginowi bo zwariuję.. Na dodatek dalej jestem chora co też nie napawa optymizmem...
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i miłego dnia bo w 3mieście chyba będzie piękny )
Raptuś przytulam..
BabaaJagaa a wiesz może o co chodzi z tym estradiolem na początku ciąży?
Apolinka jak tydzień temu zrobiłam test ciążowy to nic mnie nie bolało i nic nie czułam. Przez ten tydzień piersi mnie raz bolą mocniej ale nie jakoś super, a czasem prawie nic. Wiem, że się denerwujesz, ja też kochana. Cały czas się zastanawiam czy dotrwam do tej pierwszej wizyty.. Wczoraj zestresowałam się tym nieszczęsnym estradiolem a konkretniej ulotką estrofemu. No masakra jakaś ale biorę. Muszę ufać ginowi bo zwariuję.. Na dodatek dalej jestem chora co też nie napawa optymizmem...
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i miłego dnia bo w 3mieście chyba będzie piękny )
Raptuś przytulam..
Podziel się: