reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka, wszystkiego najlepszego :))

mój gin kazał mi zrobić estradiol. wynik to 992 pmol/l tylko, że nie ma norm dla ciężarnych. czy wiecie może ile powinien wynosić na początku?

reklama
Nafoczka spełnienia tego najważniejszego marzenia! :*
A wyniki masz superowe. Homocysteina ideał :-)
Za to moje wyniki do du...Wszystko poleciało na łeb na szyję. Nawet glukozę mam poniżej normy. Napiszcie proszę jakie dawki żelaza łykacie?

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny ;* w sumie nie o to mi chodziło, ale OBY się spalniło.. a ja z wyników jestem MEGA szczęśliwa!:-)

Ewcia, kochanie żelaza moge Ci dac ile chcesz(jak czytałaś ile mam podan norme) tylko powiedz jak to mam zrobić to sie podziele- może fluidami puszcze! ;*

Nafoczka wszystkiego najlepszego
Raptus nie przejmuj się każdy profesor ma swoją teorię i sposób leczenia
Najwazniejsze ze szczepienia plus encorton pomogły wielu dziewczynami tego się trzymajmy

Ewa a co robiłaś zelazo czy ferrytyne? I jakie miałaś wyniki?
Ja zaczęłam brac femibion vitaferr 14mg. Mialam ferrytyne 20, hemoglobine 11,5 a hematokryt 32 %. Za miesiąc powtórzę badania a moze wcześniej.

Mam ferrytynę 24,37
Hemoglobinę 12,3
Hematokryt 33,40
Hematokryt spadł w ciągu 3 tygodni z 40 do 33, wcześniej cały czas był na stałym poziomie, dlatego mocno się zdziwiłam. Najdziwniejsze, że mam poziom magnezu na dolnej granicy normy, leci z każdym miesiącem, a biorę 20 tabletek dziennie! Nie wiem, gdzie to ucieka, psiakość.

Iris byłaś u gina? Co powiedział na wyniki glukozy?

reklama
Jutro idę. Skoro Ty się martwisz swoimi wynikami to ja się chyba jednak powinnam załamac.
Magnezu nie robilam ale czytalam że suplementacja magnezu (ja biore od 3-6dziennie) powoduje upośledzenie wchlaniania żelaza. Może stad u Ciebie spadki w wynikach.
A jaki magnez bierzesz? Może się nie wchlania?

Do góry