reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny, ponawiam pytanie o normy estradiolu na początku ciąży - czy któraś z Was badała? ja ma 992 pmol/l i jest to chyba za mało bo gin kazał mi brać estrofem 3x1. niestety nie miałam okazji go zapytać co i jak bo wizytę mam dopiero za 1,5 tyg i zostawił mi tylko receptę.

Apolinka, u mnie raczej średnio :( nie potrafię się wyluzować, nie myśleć. piersi praktycznie nie bolą tylko spać mi się chce ale to nie koniecznie przez ciążę tylko przez to, że się budzę w nocy co chwilę z nerwów.. jak u Ciebie?

reklama
Dominmumin nigdy nie badałam estradiolu.
Zapomniałabym - glukozę po 2 godzinach też mam za wysoką. Jestem taka zła - jakby mi jedna dieta nie wystarczała :sad: Właśnie mi mąż przyniósł ciastka BEZGLUTENOWE, to sobie chociaż popatrzę. I jeszcze jak na złość, przy moim BMI 16, nigdy nie słodziłam, słodyczy nie jadam prawie w ogóle. Przepraszam za marudzenie, ale rozżalona jestem jak fix.

Dominimum, u mnie też średnio, zwłaszcza dziś, jakaś taka poddenerwowana jestem, pije melise i nic, nawet zasnąć choć na chwilę nie jestem w stanie...:-/ to będą długie 2 tygodnie.... :|

Dominmumin- estaradiol ja badałam tylko w 1d.c. więc co do ciąży nie pomogę...
O widzicie dziewczyny taki to świat paskudny- ja się ciesze a wy martwicie, nie jest kolorowo... trzymam kciuki za was kochane :*
Ewcia ja do doktorka wbiłam się na 01.05?
Nutka nie chcesz spróbować też? a wiesz co dostałam w pracy na urodziny? ANANASA :p

Dominmumin ja tez nie badalam estradiolu :( tylko przy ivf ale to juz inna kwestia.
Ewa dieta cukrzycowa jest super;) ja jestem zachwycona. Prawie bez przerwy jesz ( co 2,5h) i to jakie dobre rzeczy ;) i dużo energii masz bo trzymasz cukier na stalym poziomie.

hej,
Nafoczka wszystkiego dobrego!
Raptus, każdy lekarz ma swoją teorię i jeśli mówi, żeby się doszczepić, to chyba mu się taka metoda sprawdza. Tak naprawdę, nikt nie prowadzi jakiś dokładnych statystyk, co się sprawdziło. Niestety chyba więcej czynników składa się na sukces... Żeby była jakaś jedna recepta, to by było fajnie!

Witam,
dawno mnie nie było na forum nawet bardzo więc witam nowe koleżanki:-)
Dwa miesiące temu zostałam po raz drugi mamą tym razem ślicznej dziewczynki:-)
Po ciąży, którą prowadziła profesor Jerzak zostało mi 17 strzykawek clexane 40mg i chętnie sprzedam, niestety nie miałam na to zniżki ale sprzedam taniej niż kupiłam. Mam także glucophage 500mg opakowanie 60 tabletek i luteine 100mg 1 całe opakowanie 30sztuk a w drugim 26 sztuk i to też chętnie sprzedam. Luteinę sprzedam po cenie ze zniżką ale muszę zapytać w aptece ile ona kosztowała bo nie pamiętam.
Jeśli któraś z Was dziewczynki będzie zainteresowana to napiszcie.

Miłego dnia:-)

dominmumi badałam w ciąży estradiol z dwa razy, więc może ja Ci pomogę.... badania robiłam w Inviccie i pierwszy wynik miałam 541 pg/ml a następny 3 tygodnie później 841 pg/ml. W normach miałam napisane "[FONT=Arial, sans-serif]I trymestr ciąży: 215 - >4300" nie przyjmowałam żadnej suplementacji. [/FONT]

reklama
Dziewczyny, ale miałam masakryczna noc :-( w sumie cały dzień byłam wewnętrznie poddenerwowana, a wieczorem spostrzegłam,że prawie wcale piersi mnie nie bolą, tak się tym zestrestresowalam,że pół nocy nie spalam...Co pół godziny budziłam się z wielkim tupotem serca, bardzo się boję,że to naprawdę koniec :-(

Do góry