reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Wikunia7 kochana jak u Ciebie, powtarzałas wynik? Wczoraj widziałam się z koleżanka która jest w 31 tc i mówiła, ze ona ma crp cały czas na poziomie 7-8 i jej gin mówi, ze w ciąży podwyzszone crp jest normą , wiec to już któraś osoba potwierdza ta teorię.

reklama
@Wikunia7 kochana jak u Ciebie, powtarzałas wynik? Wczoraj widziałam się z koleżanka która jest w 31 tc i mówiła, ze ona ma crp cały czas na poziomie 7-8 i jej gin mówi, ze w ciąży podwyzszone crp jest normą , wiec to już któraś osoba potwierdza ta teorię.
Kochana ja mam crp 7 a Malina zwiększył mi steryd na zbicie stanu zapalnego i mam badać co tydzień czy spada a jeśli nie to zwiększamy steryd do 25mg..... więc chyba różnie z tym crp robią :D

Kochana ja mam crp 7 a Malina zwiększył mi steryd na zbicie stanu zapalnego i mam badać co tydzień czy spada a jeśli nie to zwiększamy steryd do 25mg..... więc chyba różnie z tym crp robią :D
Ogólnie tez crp nie jest standardowym badaniem w ciąży,tylko chyba osoby z „naszymi” doświadczeniami (i to nie wszystkie!) to badają :) a to Ty nie miałaś kochana czasem schodzić Już z dawki? Może u Ciebie jest inaczej bo chyba pisałas ze masz nawrot choroby? Tak głośno myśle tylko, ale ja oczywiście lekarzem nie jestem:*
@Wikunia7 ufffff, to dobrze!!<3

Ogólnie tez crp nie jest standardowym badaniem w ciąży,tylko chyba osoby z „naszymi” doświadczeniami (i to nie wszystkie!) to badają :) a to Ty nie miałaś kochana czasem schodzić Już z dawki? Może u Ciebie jest inaczej bo chyba pisałas ze masz nawrot choroby? Tak głośno myśle tylko, ale ja oczywiście lekarzem nie jestem:*
@Wikunia7 ufffff, to dobrze!!<3
Ja mialam brac 10mg do końca ciazy teraz jak crp jest 7 to Malina i reumatolog zwiekszyli do 15mg a za tydzień zobaczymy :) podobno bezpieczna dawka to 20-25mg. Na pewno u mnie jest jeszcze inaczej ze wzgeldu na te stawy :)

Ja mialam brac 10mg do końca ciazy teraz jak crp jest 7 to Malina i reumatolog zwiekszyli do 15mg a za tydzień zobaczymy :) podobno bezpieczna dawka to 20-25mg. Na pewno u mnie jest jeszcze inaczej ze wzgeldu na te stawy :)
Mi Malina przy 10 encortonu nie zwiększył w zasadzie nie dał nic. To pewnie u Ciebie to niestandardowe działanie pewnie z powodu choroby.

@Wikunia7 d-dimery rosną w ciąży fizjologiczne zageszczaja krew aby się w czasie porodu nie wykrwawić się . Do 2500 tyś nie robi się z nimi nic powyzej powinno się zwiększyć heparyne. Ale też musimy się kierować nie wysokością d-dimerów a szybkością ich wzrostu tzn jeśli w tym miesiącu masz 1375 a w przyszłym 1500 to jest ok ale jeśli w przyszłym ma 2300 to jest to za szybki wzrost i trzeba działać.

reklama
Do góry