reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 w następny pon dopiero:/ ale u siebie na miejscu może wcześniej pojadę do jakiegoś bo tyle nie wytrzymam. Ten drugi to się bardziej wchłania. Sama już nie wiem boję się ciągle ingerować i robić usg.
Też miałam krwiaka, plamiłam przez 1,5 tygodnia prawie. Na początku z dwoma krwawieniami wylądowałam na IP, a potem na prenatalnych mi powiedziała lekarka, że widać krwiaka, powiedziała, że jak będzie brudzenie to znaczy że się oczyszcza. Faktycznie tak było. Wtedy leżałam plackiem. Na początku nie wiedziałam tego, że trzeba aż tak się oszczędzać, bo sprzątałam mieszkanie, ale nie miałam potem siły. Ja miałam krwiaka koło 12 tc.
Co do USG, to jedna z dzeiwczyn pisała, że normalnie ma co tydzień USG i pracuje normalnie w przychodzi i mówią, że dzisiejsze sprzęty nie są szkodliwe. Może bardziej stres związany z badaniem :)
Miałam czas z tymi plamieniami, krwiakiem, zapaleniem pęcherza, że wyszły mi prawie 3 USG w tygodniu. Czasem trzeba i już.
Co do wizyty u lekarza, to Ci nie pomogę podjąć decyzyji, bo ja sama się często mocno zastanawiam. Sama dzisiaj idę na "wymuszoną" kontrolę, bo mnie dziwnie brzuch pobolewa. Także ja raczej jestem panikara. Wiesz co? najbardziej się boje tego, że ja jako kobieta już opiekująca się tym maleństwem, wiem, że jest zależne ode mnie i boję się panicznie tego, że nie zareaguje w czas. Wiem, że wiele rzeczy się dzieje i nie mamy jak zareagować, ale mój strach wynika z tego, że czasem można zareagować i nie chce tego przegapić.
Może jak miałam wizytę w czwartek to dzisiaj poleż, a na jutro na spokojnie się udaj do lekarza? Ja z brudzeniami już nie szłam, czekałam aż się skonczą, bo i tak opórcz leżenia i leków nic więcej nie mogą zrobić. Trzymaj się! :)

reklama
@Charlotte21 to bardziej chodzi o ten dzisiejszy skrzep że brudzenie to wiem że może być. I to chodzi czy to normalne przy krwiaku skrzepy. Lekarka moja pisała mi żeby lezec więc dziś sobie podaruj lekarza choć jestem tak zestesowana że nawet nie wiem czy brzuch mnie od tego boli czy coś się dzieje:( no nic trzeba jakoś być cierpliwy choć to trudne. Mam nadzieję że będzie u Ciebie wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, gdyby któraś chciała to mam: -13 zastrzyków clexane 0,4 (1 całe opakowanie plus 3 z drugiego),
- 1 całe opakowanie besins (15sztuk) i 8 sztuk z drugiego opakowania,
- 1 całe opakowanie acard + 12 tabletek pozostałych z innego opakowania
-duphaston (18 z 20tabletek w opakowaniu). Mogę to komuś wysłać za 50zl+kw

@olaa90 jestem obstawiona lekami także nic więcej się już nie da zrobic:/miałam o jeden czas zwiększony acard może to wszystko tez podzialalo bo jak zmniejszyła to już brudzenie no i ten skrzep nic muszę czekać. Dzięki wszystkim za pomoc!

@Charlotte21 to bardziej chodzi o ten dzisiejszy skrzep że brudzenie to wiem że może być. I to chodzi czy to normalne przy krwiaku skrzepy. Lekarka moja pisała mi żeby lezec więc dziś sobie podaruj lekarza choć jestem tak zestesowana że nawet nie wiem czy brzuch mnie od tego boli czy coś się dzieje:( no nic trzeba jakoś być cierpliwy choć to trudne. Mam nadzieję że będzie u Ciebie wszystko dobrze.
Kochana a co zmieni twoja wcześniejsza wizyta? Zastanów się ? Spróbuj sie uspokoic i leż tylko to plus leki moga pomóc. Czasem jest tak, że ten skrzep to właśnie caly krwiak u mnie tak było. Usg co tydzień to i tak często . Niestety nasze ciąże to ogromny stres

@Porzeczka1234 wiem i dlarego sobie lekarza daruje i tak mi na tym etapie nie pomoże. Po prosty już się cieszyłam że tylko brudzenie a to znowu niespodzianka i się wystraszylam i dlatego mówię napisze na forum czy ktoś tak miał. Sama wiem że muszę teraz lezec i znowu czekać. A na razie to średnio się czuję w ciąży jedynie piersi pobolwwaja czasem i czasem jakbym była chora miała gorączkę.

Dziewczyny, gdyby któraś chciała to mam: -13 zastrzyków clexane 0,4 (1 całe opakowanie plus 3 z drugiego),
- 1 całe opakowanie besins (15sztuk) i 8 sztuk z drugiego opakowania,
- 1 całe opakowanie acard + 12 tabletek pozostałych z innego opakowania
-duphaston (18 z 20tabletek w opakowaniu). Mogę to komuś wysłać za 50zl+kw
Ja jestem zainteresowana besins

reklama
Do góry