reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana bólami piersi się nie przejmuj i nie oceniaj po nich „udanej ciąży”, bo zwariujesz. Dziewczyny mają bardzo różnie, wszystko zależy id tego jak ciało reaguje w danym momencie na hormony. Nie nakręcaj się, bo nieważne co kto tu napisze, nie znajdziesz odpowiedzi na to, co dzieje się w Twoim organizmie.

@Mi80 jak tam badanie śluzu? Ja dzisiaj wymyśliłam sobie badanie szyjki macicy, ale nawet nie wiem, czy ją znalazłam-a czy jest miękka czy twarda, czy otwarta czy zamknięta to już zupełnie nie wiem, bo nie mam porównania;) Czekam na miesiączkę, powinna być za dwa dni i w kolejnym cyklu zaczynajmy starania. Akurat owu będzie około Świat a wtedy my mamy wakacje, wiem to idealny moment.

Dziewczyny jak robiliście z heparyną po zajściu w ciąże? Miałyście już w zapasie, czy szłyście najpierw do lekarza (u mnie to pewnie potrwa kilka dni nim będę miała wizytę u ginekologa), czy szłyście może do ogólnego (mam na karcie zaleceń od immunologa ją wypisaną)? Zastanawiam się, czy się nie zaopatrzyć już wcześniej. Mam w domu dwa zastrzyki, ale utraciły ważność w 06.2019.

@Mi80 Może zapytaj Pani doktor, czy musisz robić wlewy w klinice albo idź tam raz by zobaczyć co i jak, a potem spróbuj sama. Z wlewami na pewno się uda.

Ja nie miałem w domu Ale zaraz ja wyszedł pozytywny też dzwoniła do mojej gin i jechałam po receptę 😀

@szkala normalne. Raz bolą raz nie. Chociaż też to tu przyzywalam, może niektóre pamiętają :p

reklama
Dziewczyny takie pytanie czy jak się oczyszcza krwiak mogą być takie brudne skrzepy?
Wydaje mi się, że jak najbardziej mogą, też tak miałam.. Musisz naprawdę postarać się zrelaksować, bo nie masz na nic wpływu.. widać maluszek jest bardzo silny i dobrze mu u Ciebie.. Uwierz, że wszystko będzie dobrze :) A który to dokładnie tydzień u Ciebie?

@sówka91 dzięki za odpowiedź. U mnie zaczyna się 9 tydzień najchętniej pojechała bym to sprawdzić ale nie chce ciągle męczyć Go usg bo miałam w czwartek w piątek :/ może mi odpisze moje lekarka co robić.

Witam,

mam do odsprzedania leki Ultrageston i plastry systen 50. Oryginalnie zapakowane nie są mi już potrzebne.
Pół opakowania Salbutamol
Więcej informacji na priv

@sówka91 dzięki za odpowiedź. U mnie zaczyna się 9 tydzień najchętniej pojechała bym to sprawdzić ale nie chce ciągle męczyć Go usg bo miałam w czwartek w piątek :/ może mi odpisze moje lekarka co robić.
Na pewno powie Ci, że masz leżeć.. niestety nie ma innej metody..Ja bym nie jechała znów do lekarza, bo raczej nie ma środków, żeby zapobiec krwawieniu, lekarze sami nie wiedzą co robić.. trzeba to przeczekać i uwierzyć w tego maluszka, że da sobie radę! Nie wiem, czy jesteś wierząca, ale modlitwa/medytacja też pomaga to przetrwać :)

@sówka91 krawienia już nie mam właśnie wczoraj brudy że mnie leciały mega ciemne tylko dziś mnie przestraszył ten skrzep taka stara brudna krew. Mam nadzieję że się to oczyszcza. Chyba faktycznie będę lezec choć w szpitalu w piątek lekarz mówił żebym to skontrilowala w pon i zgupilam.

@sówka91 krawienia już nie mam właśnie wczoraj brudy że mnie leciały mega ciemne tylko dziś mnie przestraszył ten skrzep taka stara brudna krew. Mam nadzieję że się to oczyszcza. Chyba faktycznie będę lezec choć w szpitalu w piątek lekarz mówił żebym to skontrilowala w pon i zgupilam.
Skrzepy normalne wyglądają jak wątróbka sory za dokładność. Jeśli możesz to jedź do lekarza chodź ja bym poczekała bo tak sobie myślę , ze przecież miałaś 2 maluchy prócz krwiaka. Kiedy planowana wizyta?

@Porzeczka1234 w następny pon dopiero:/ ale u siebie na miejscu może wcześniej pojadę do jakiegoś bo tyle nie wytrzymam. Ten drugi to się bardziej wchłania. Sama już nie wiem boję się ciągle ingerować i robić usg.

reklama
@Porzeczka1234 w następny pon dopiero:/ ale u siebie na miejscu może wcześniej pojadę do jakiegoś bo tyle nie wytrzymam. Ten drugi to się bardziej wchłania. Sama już nie wiem boję się ciągle ingerować i robić usg.
Usg nie jest szkodliwe, czasem się robi nawet codziennie.. ale skoro masz leżeć, to myślę, że lepiej zostać w łóżku, niż biegać do lekarza.. choć jak wszystkie tu wiemy, to nie jest łatwe :)

Do góry