reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Wlewy w klinikach nie naleza do najtańszych. Za cały wlew to 400 zł. Za dzisiejszą połówkę 200 zł. Wiem , że dziewczyny same robią w domu ale ja się balam. Zważywszy , że miałam co 3 tygodnie. ;)
No ja też miałam podawane w domu. nIe bałam się, bo po pierwszym razie w szpitalu, wiedziałam,ze nie jestem uczulona czy coś. Także ogarniałam pigułe, która mnie podłączała, a potem nauczyłam się odłączać :D Koszt około 50-60 zł :)

To zdecydowanie spora różnica cenowa. Na szczęście kończę mu, wlewy. Muszę wierzyć , e wszystko będzie dobrze już ;)
Ja mam czas To jakieś skoki ciśnienia. Nie wiem czemu. Zresztą mąż mnie namawiał abym nie kombinowala i poszła do lekarza. Chyba był przerażony tym że sama będę to wyciągać ;)
Właśnie mi zbadali ciśnienie 96/60. ;) jak zwykle przydało by się wypić kawkę.

A wy dziewczyny w ciąży pijecie kawę i herbatę ?

No ja też miałam podawane w domu. nIe bałam się, bo po pierwszym razie w szpitalu, wiedziałam,ze nie jestem uczulona czy coś. Także ogarniałam pigułe, która mnie podłączała, a potem nauczyłam się odłączać :D Koszt około 50-60 zł :)
@burczuś a sam Intralipid sie kupuje na recepte w aptece??
Też bym ogarniała chyba kogos do podlaczenia tesciowie sa lekarzami na emeryturze może coś pomogą z pigula lub szpitalem taniej bo 400 zl to dużo teraz wydałam na te pierwsze badania jakies 2000 wiem ze tutaj dziewczyny placa sporo wiecej ale to i tak duze koszty dla mnie

@burczuś a sam Intralipid sie kupuje na recepte w aptece??
Też bym ogarniała chyba kogos do podlaczenia tesciowie sa lekarzami na emeryturze może coś pomogą z pigula lub szpitalem taniej bo 400 zl to dużo teraz wydałam na te pierwsze badania jakies 2000 wiem ze tutaj dziewczyny placa sporo wiecej ale to i tak duze koszty dla mnie
Każdy robi co może i na swoją kieszeń. ! Tym To się nie przejmuj. Jeżeli miałabym mieć problemy finansowe przez wlewy w klinice to na pewno był miała motywacja do oszczędności.;) sporo dziewczyn tutaj wlewy bierze w domu. ;)

Tak oczywiście,że intralipid jest na receptę :) i na pewno dobrze jest mieć zlecenie lekarza do podania. ja takie również mam od doc.Paśnika :D @Mi80 trzeba tez szukać aptek,gdzie Ci to sprowadzą, bo nie każda apteka sie tego podejmie. W Katowicach jest kilka takich. teraz znalazłam też w Opolu przychodnię, gdzie mi też zrobia taki wlew. Nie za miliony monet. I to niestety pokazuje jak rodziny "zdesperowane" i gotowe na duże koszty, by spełnić swoje marzenie, są studnią bez dna dla takich klinik. @Charlotte21 absolutnie nie odbieraj to jako zarzut, czy coś:) Jedni będą szukać oszczędności, drudzy wolą zrobić to pod okiem swojego lekarza. I nie am nic w tym złego :) Jeszcze tego nie było, by ktoś komuś tu do portfela zaglądał ;)

To zdecydowanie spora różnica cenowa. Na szczęście kończę mu, wlewy. Muszę wierzyć , e wszystko będzie dobrze już ;)
Ja mam czas To jakieś skoki ciśnienia. Nie wiem czemu. Zresztą mąż mnie namawiał abym nie kombinowala i poszła do lekarza. Chyba był przerażony tym że sama będę to wyciągać ;)
Właśnie mi zbadali ciśnienie 96/60. ;) jak zwykle przydało by się wypić kawkę.

A wy dziewczyny w ciąży pijecie kawę i herbatę ?
Ja herbatę piłam normalnie :) kawę też bym pewnie piła, ale mnie tak odrzuciło że nie mogłam nawet wytrzymać jak ktoś sobie zrobił kawę w moim towarzystwie :p
Myślę że jeżeli wypijesz 1 czy 2 filiżanki dziennie to na pewno nie zaszkodzi :) pamiętam że @Funia90 piła kawę z ekspresu w ciąży normalnie ;)

@Charlotte21 A ja miałam wlewy co cztery dni w domu, potem co siedem :) Potem co 10 i tak do szesnastego tygodnia ciąży :)
Kawę z ekspresu piłam normalnie, jedną, a czasem nawet dwie dziennie. Herbatę tym bardziej bym piła gdybym potrzebowała. Ja akurat jestem z tych co piją glownie wodę i kawę :)

Ja herbatę piłam normalnie :) kawę też bym pewnie piła, ale mnie tak odrzuciło że nie mogłam nawet wytrzymać jak ktoś sobie zrobił kawę w moim towarzystwie :p
Myślę że jeżeli wypijesz 1 czy 2 filiżanki dziennie to na pewno nie zaszkodzi :) pamiętam że @Funia90 piła kawę z ekspresu w ciąży normalnie ;)
Ja piję kawę sypaną codziennie mały kubeczek ale ja daję dużo mleka 3/4 kawy reczta mleko. Mi moja gin powiedziała, że sypana zdrowsza daję półtorej łyżeczki zreszta ja tylko sypana piję. Tylko podkreślam ja mam cisnienie 90/60 no góra 100/65 więc mogę sobie pozwolić . Herbatę pije normalnie miętę ,melisę , pokrywę ,koper itd nie piję tylko zielonej bo podnosi lekko ciśnienie wole kawę

reklama
Ja piję kawę sypaną codziennie mały kubeczek ale ja daję dużo mleka 3/4 kawy reczta mleko. Mi moja gin powiedziała, że sypana zdrowsza daję półtorej łyżeczki zreszta ja tylko sypana piję. Tylko podkreślam ja mam cisnienie 90/60 no góra 100/65 więc mogę sobie pozwolić . Herbatę pije normalnie miętę ,melisę , pokrywę ,koper itd nie piję tylko zielonej bo podnosi lekko ciśnienie wole kawę
To chyba do @Charlotte21 ;)

Do góry